Ahoj, je tu někdo kdo navštěvuje IVF Clinic Olomouc pod vedením MUDr. Štěpána Machače? Jak jste spokojene? My navštevujeme kliniku již přes rok a půl a mame za sebou plno plánovaných styku s ovitrellem, par inseminaci a jedno IVF. Pod křídla si nás vzala paní doktorka Souškova. Ke komu chodíte vy? Diky za sdílení zkušenosti 🙂
@luciere na fakultku jsem taky neslysela dobre recenze. Tak ať se podaří 🙂
Chodim k Machacovi, ale v podstate uz jsem se za tu dobu potkala na nejake kontrole nebo na sale se vsema doktorama. Za me jsou vsichni fajn krome Koutne, ta mi prisla strasne zmatena a chaoticka. Super mi krome Machace prijde i Vrublovsky a Michnova.
@apple_tree jj, p. Koutna taky není úplně můj šálek kávy. Vrublovsky je příjemný ale dělal mi transfer a nebyl zrovna jemný😄se tam semnou vůbec neparal.
@vcelkamaja27 ahoj, za mě velká spokojenost, zadarilo se🙂chodila jsem do Clinic jenom k dr.Machacovi, ale úspěšný transfer mi dělal dr.Vrunlovsky💖. Jedinou jsem po telefonu mluvila s dr.Souskovou, byla mi moc sympatická, poradila, uklidnila. Dr.Koutnou jsem zažila, když se "zaucovala" u dr.Machace, zdála se mi nepříjemná, "bez emocí"...jakoby se do jejich "teamu" vůbec nehodila...ale to byl jen.můj subjektivní pocit.
Celkově tam byli ale všichni milí, vstřícní, empaticti, nicméně jsem ráda, že už tam nikdy nemusím jít, že mám své těžce vybojovane miminko💗 a jsem nejšťastnější maminka.na světě.
Držím pěsti, ať k vám miminko najde cestu co nejdříve🍀
@lydiee tak to je super. Gratuluji a diky😊
@vcelkamaja27 ahojky ja navstevuji kliniku cca pul roku. Zacinala jsem u pana doktora Machace, ale ted uz jsem byla snad u vsech. Na dalsi kontrolu jsem objednana k pani doktorce Souskove, kterou jsem si moc oblibila 🥰
@dodo_8 Já též..má naši plnou důvěru🥰
@vcelkamaja27 a v jaké jsi fázi? 🙂 ja mam za sebou 1. Stimulaci a punkci v kvetnu. A doted jsem cekala na vysetreni embryi PGD. A ted konečně jdu na kontrolu pred prvnim KET.
@dodo_8 Nás čeká na podzim druhy pokus IVF. První IVF byl úspěšný-otěhotněla jsem ale v 8tt se mimouš přestal vyvíjet.
@dodo_8 To čekáte na transfer dlouho. Jestli se mužu zeptat jaký mate problém? Takový postup neznám. 12dni se stimuluji.V den punkce nám oplodní vajíčka a po 6dnech kultivace jdu na transfer a pak čekám jestli budou nebo nebudou dvě čárky na testu🙂 Jak to mate vy?
@vcelkamaja27 mame to uplne stejne jako vy s tim, ze nemam po 5ti dnech transfer, ale embrya se uamrazi a jejich bunky se poslaly na geneticke testy PGD. Ktere trvaji prave 4 tydny. Takze se zavedeni nestihlo ani v dalsim cyklu. Vysledky prisli den po moznem transferu :-/. No a ze 7mi testovanych byly jen 2 zdrave. Jedno z nich mi budou cca 21.7. vkladat. Proto je to muj prvni transfer. Mam dedicne onemocneni ledvin, ktere se dedi 50/50. Pror delali genetiku, aby vymitili tuhle nemoc z rodu.
Holky nemáte prosím některá zkušenosti s Hysteroskopii na klinice?
@zuzicek2013 ahoj me ji tam dělali. Co by jsi chtela vedet?
@luciere ahojky,chtěla jsem se zeptat,jaký jsi měla postup před zákrokem a při něm ty?mě dr.predepsala Estrofem od 1.dne cyklu, v půlce cyklu na kontrolu a pak podle sliznice za pár dní na zákrok.zajimalo by mě,proč mám u toho brát hormony,když některé holky hormony nebraly, měsíčky mam30-32 den cyklu a většinou ovuluji,občas se stane že ne,byla jsem1x na KET v nativu a 1x stimulovány a žádný úspěch.zakroku se nebojím,ale nelíbí se mi to,že mám brát hormony a nevím proč.diky moc
@zuzicek2013 tak to taly nechapu proc? Ja nsem zadne hormony brat nemusela, jen jsme se domlouvali ktery den cyklu se to udela, jde o to aby to nebylo moc brzo po nebo pred MS aby tam dobre viděli. Takhle to bylo vysvetleno me a tak to bylo. Neroste ti treba malo sliznice a tak to mas brat aby meli z ceho odebrat vzorek?
No myslím,že jí nemám špatnou,jednou jsem byla na KET v nativu.vzdy v půlce cyklu mam sliznici tak 6-7 mm.a kolikátý den po ms jsi na zákrok šla?byla.jsi i na ultrazvuku sliznice před tím?a jak.to vlastně probíhalo?
@zuzicek2013 aha tak to ni nemas nejak hroznou. Byla jsem myslim mezi 10-12 DC Na ultrazvuku jsem nebyla, v urceny den jsem prisla, daly me na pokoj, kanylu a pak az na me byla rada jsem sla na sal, trvalo to zhruba 15 minut. Na pokoji jsem se dospala po narkoze a pak za mnou prisla dr. a bavili jsme se o vysledcich.
@luciere tak to nechápu,jestli jsou teda nějaké dva způsoby nebo proč mě nutí do těch hormonů,no co už.a po.kolika neúspěšných pokusů jsi na tom byla?já mám za sebou 2 neúspěšné KET a poslední 3 embrya.tak nevím jestli zkusit ještě jeden pokus a v případě neúspěchu jít až na tu Hysteroskopii a nebo jít do toho hned,ale nechce se mi do těch hormonů.
@zuzicek2013 ja mam za sebou ted nechci kecat 5-6 pokusu. Nechci to radeji pocitat. Mame posledniho mrazacka. Byla jsem na tom loni září. Ten estrofem je jen cisty hormon estrogenu(myslim) takze lodle me ho klidne ber a na tu hyster. bych klidne sla neni to az takovej zasach do tela.
@luciere Fakt?a pořád se nedaří nebo už dítě doma máš?to mě mrzí,tož už člověk pak neví co proto víc udělat.no asi budu muset,psala jsem.i doktorce a zatím mi neodepsala a dnes nebo zítra to dostanu,takže mi nic jiného nezbude,max.to posunout o měsíc,ale.tim asi nic nevyřešíme.
@zuzicek2013 jj je to tak a lorad nic a dite nemam. Jsem se v minulem životě mela asi moc dobre, ze se mi všechno tak sere. No jesrli to ppsunes tak tim asi fakt nic nevyresis, ja byt tebou tak do toho jdu
@luciere a měla jsi KET vždy řízený nebo vždy v přirozeném cyklu?
@zuzicek2013 ja vzdycky mela Et. A vzdycky rizeny u me v prirozenem cyklu nehrozi.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@vcelkamaja27 Ahoj my mame zkusenost s CARem ve fakultce(katastrofa) do dneska lituju ze jsme tam sli. Presli jsme do IVF Clinic, bud chodime k p. Michnove nebo p. Machac. A jsem fakt spokojená