IVF bez vejcovodu. Jak to u Vás dopadlo?

adrusenkaaa
13. lis 2015

Ahojte devcatka.Byly odebrany vejcovodu z duvodu prodelaneho zanetu.Sance na ivf o 30% vestsi.Zajimalo by me,jak jste na tom vy,.?

luciamala1979
13. lis 2015

větší ve srovnání s čím?

adrusenkaaa
autor
13. lis 2015

Vetsi sance na ivf.

adrusenkaaa
autor
13. lis 2015

@luciamala1979 vetsi sance na ivf.

albibur
8. pro 2015

@adrusenkaaa Ahojky, taky nemam vejcevody..a o miminko snazime uz 4 roky. No je to boj a beh na dlouhou trat 😉

sofie333
8. pro 2015

@adrusenkaaa
taky nemám vejcovod, ale tohle jsem ještě neslyšela. A čím se ta šance zvyšuje??? 😅

lenusaak
8. pro 2015

@adrusenkaaa já vejcovody mám, ale nepruchozí ( také prodelany zánet) momentlne se vytváři sactosalpinx- zánetlivá tekutina, CAR přemyslí o odstranění , nebo odsátí , také říkali, že kdyby se odstranily, zvyši se tak šance na IVF, tak nevím co delat::-/ zda zkusit odsat nebo rovnou dát pryč, jsem ale teprve tři mesic od druhe gyn.operace a jit zase na další ? ch jo :-/

lenusaak
8. pro 2015

@sofie333 jedna z možnosti muže byt , že pri nepruchozich vejcovodech se často vytváří zánetlvá tekutina, která natika do dělohy a narušuje tak jeji sliznici - bráni k uhnizdění vajíčka nebo natíka na plod a muže ho poškodit. tzv sactosalpinx = velký nepřítel IVF 🙂

sofie333
8. pro 2015

@lenusaak
Aháááááááááááááááááááááá 🙂
Tak už je mi to jasné, v tom případě je to asi potřeba. Pokud se to nemá tendence zlepšit, tak je to asi nejlepší řešení... I když je asi těžké k tomu přistoupit 😒

eliotka1
8. pro 2015

@lenusaak Já mám taky neprůchodné vejcovody a po IVF se mně podařilo otěhotnět na poprvé. O odstranění jsme ani neuvažovali, nebo spíš doktoři mně to ani nenavrhli... 😕

lenusaak
8. pro 2015

@eliotka1 mne to navrhuji, kvuli te vytvořene zanetlive tekutine v nich. Byla jsem ted v zaři na operaci a podepisovala jsems ouhlas k odstranení , ale nechali mi je i kdyz nejsou pruchozi, byly čiste bez známek zanetu. Bohuzel se to tam ted stihlo vytvořit ješte před ivf tak to ted řešíme, že se odstraní. Jinak jenom takovy nepruchozi vejcovody by vadit nemely. no je to všecko komplikovany😀 mne to teprve čeka , ted od prosince začinam stimulovat a při odberu vajiček se mi to prozatím pokusi odsat tu tekutinu

lenusaak
8. pro 2015

@sofie333 no je to všehno takovy propojeny 😀 a komplikovany, pro me to byla taky novinka před pár tydny😀 tak jsme zase o neco moudřejší 😀 hlavně když se zadaři k miminku 🙂 at vezmou co vezmou 😕

eliotka1
8. pro 2015

@lenusaak Jo táák, mně zánět potvrzený nebyl, prostě jen neprůchodnost, bez tekutiny. V tom případě to máš ještě trošku složitější, ale hlavní je, že je nějaké řešení 🙂 Přeji ti hodně štěstí při stimulaci a úspěšné IVF 🙂 Já si ty nervy zažila v srpnu, tak vím, jak se teď cítíš...

lenusaak
8. pro 2015

@eliotka1 děkuju moooc🙂 teším se až to bude za námi a doufám, že taky hned napoprvé 🙂)) ty si zase užívej hezky mimuška v bříšku , už se na to tešíím 😀

albibur
8. pro 2015

Holky, preji vam hodne stesti🙂😄 Mela jsem 3 krat mimodelozni tehotenstvi.. takze me vejcevody odstranit museli. To prvni jsem mela kdyz jsem otehotnela normalne, to druhe a treti po Ivf. Dokonce pri poslednim mimodeloznim, embryo se mi uchytilo v pahulu😥 Pak jsme skouseli dal Ivf ale porad se nam to nezadarilo.. 😊

lenusaak
8. pro 2015

@albibur 😕 ja myslela, že při IVF, mimoděložní nehrozí ? no to jsou mi noviny ☹ .. to me mrzí teda 😢

albibur
8. pro 2015

@lenusaak Jsem si to taky myslela, ale jak vidis, hrozi.. A potom v nemocnici me doktori rikali, ze se s tim setkali uz hodne krat.. ☹

adrusenkaaa
autor
13. pro 2015

Ahojte holky,jsem rada,ze diskuze se rozjela.3. listopadu mi odstraneny vejcovody,mela jsem tam zanet.verim,ze to byl ten duvod proc se nam v dubnu nepovedlo.Bylo to pro me tezke a je.hlavne,kdyz mam ovulaci.ale moje nadeje je,ze pujdeme na ivf.bud v lednu nebo v unoru.uz se na to i pripravuji cvicim mojzisovku.jestli Vam muzu doporucit zajdete si do Olomouce do fertimed.Tam mi udelali vysetreni pres pochvu v narkoze a zjistili mi nepruchodne vejcovody a ten zanet.tak jsem pak vedela co me na lapr. bude cekat.

bblanina
3. led 2016

Ahoj holky,pridavam se..jsem uz bez obou vejcovodu.Nejprve mi je v Praze zkouseli prorazit..neslo to,ale ponechali je.Nechapu(ani muj doktor nechapal) proc.Pak me hned po nastupu do Caru Stelart poslali na odebrani vejcovodu.Pokud jsou totiz nepruchozi se sactosalpingem(toxicka tekutina) muze to embyo i zabit.Docela se divim,ze vam to v Carech nerekli.Kamaradku ted poslali na Ivf,aniz by ji pruchodnost zjistovali a to se snazi uz 4 roky.Fakt pozor jaky Car si vybirate.Nekde jim jde jen o prachy a IVF vam udelaji i kdyz vi,ze neotehotnite.Sance na otehotneni bez vejcovodu je pry az 70%,pokud tam nejsou i jine problemy.Drzim vsem palce..me ceka umelko ted v lednu 🙂)

josefina79
3. led 2016

Je možné sactoslapinx poznat pouze na UZ? Bez laparky?
Díky!

lenusaak
3. led 2016

@josefina79 je to mozne😊 mne to ted ukazovala na UZV v lednu jdu na IVF tak mi ho budou zkouset pod narkozou zatim jen odsat- tzn, zadny laparo nebo podobne..minivazni zalezitost chvilkova😊takze hned lapara se nemusis nastesti bat😊

bblanina
3. led 2016

Me to na ultrazvuku nepoznali,az na laparoskopii.Nez me tam vubec poslali tak mi davali hormony pro vetsi pocet folikulu atd.Samozrejme uplne zbytecne....kdybych vedela to co vim ted tak uz je davno nemam a mozna bych uz mela deti tri ;( bezte do toho a nebojte se.Jsou to jen tri dirky,ktete po pul roce ani nevidite a boleli me jen zada a ramena asi dva dny.Bricho vubec...bez vejcovodu je vetsi sance otehotnet pri ivf a nehrozi mimodelozni tehotenstvi nebo potrat kvuli te tekutine.

lenusaak
3. led 2016

@bblanina ja to mela podobne😊 v zari druha operace a podruhe pri ni odstranen sacrosalping, nesmyslne vejcovody ponechany s tim, ze mi ten jeden trosku zpruchodnila..takze hormony na stimulaci vajicek a frcela jsem..ovsem se sactosslping vytvoril znovu a ten prave uz nasla na UZV, ze jde videt..tak mozna jak kdy to jde poznat..podepisovala jsem v zari souhlasy ze mi je muzou vzit, misto toho se probudim s nema a akorat ted delaji neplechu😐

bblanina
3. led 2016

Ja byt tebou tak to proberu s doktorem a necham je odstranit.Ten scsalp. se vraci.Dokonce mi rekli,ze mam urcite chlamydie,to bylo po prvni operaci.No pripadala jsem si jak nejaka spindira.Pak jsem se nechala testovat pred tim odstranenim a nikde ani znamka,ze bych je kdy mela.Dokonce ani v zaznamech u doktora nikdy zadna znamka zadneho zanetu a bum ten hnusny sctsalp.prisel z niceho nic.Je to zmetek.Ted jsem v klidu..vim,ze mi pri ivf nic nehrozi...

adrusenkaaa
autor
4. led 2016

@bblanina Ahoj, moc mě to mrzí, že jsi přišla o vejcovody.Já o ně přišla v listopadu,ale už jse se s tím smířila. Mě také čeká ivf v lednu, hor. profil mám v pořádku.Zítra jdu na stěry, tak uvidime, jak dopadnu.Jo to máš pravdu, že je důležité si vybrat dobrý car.Já si myslím, že ho mám.Dočetla jsem se, že někde nekotroluji při stimulaci krev a nedelaji ultrazvuky, to je nejduležitejši při stimulaci.A ty už máš nějaké děti?Jsem z toho všeho napjatá a nervozní,ale věřím, že nám to vyjde.

adrusenkaaa
autor
4. led 2016

@lenusaak Ahoj, jak tak čtu, tak jsi si taky toho dost vyrpěla.Jsi po operaci a možná půjdeš na další.Nechápu, že když věděli, že máš soct.že ti ty vejcovody neodstranili.To je nenepravitelné a nedá se s tím nic dělat, takže zbytečně do tebe budou zase štourat. ☹ Jsi opravdu silná ženská.A kdypak se chystaš?Ale musím ti říci z mého pohledu, že ta operace je v pohode.Par hodin po operaci jsem už chodila a na druhý den jsem šla domu.

lenusaak
5. led 2016

@adrusenkaaa ahojky 🙂 no ja jsem taky taková naštvana z toho :-/ podepisovala jsem na to souhlas a nic se nedelo, ten jeden byl uplne nepruchozi a ten druhy pod tlakem a nejakyma dirkama do neho navic ho zpruchodnila, ale ze to pry nevydrží ani to poooperačni šestinedelí , ale pry mi chtela dat možnost na přirozeny , takovou tu psolední šanci. Radši bych se teda ale obešla bez te posledni šance, než jit znovu na operaci🙂 Zatím to CAR bude řešit odsatím ( pokud to vše pujde) při odberu vajíček a pry se tak rychle nevytvoří aby ohrozil IVF, ale po prvnim mimi je pry už musím dat pryč radši . Tak snad to všehno pujde dobe 🙂 Ty sis taky určite prošla svým, už jen to, že človek nema vejcovody a musí řešit IVF a všehna ta psychika kolem toho je hodně .. ja si říkám, všehno je to snesitelny , hlvne když se zadaři otehotnet 😀

adrusenkaaa
autor
5. led 2016

Přesně jak říkáš, všechno je snesitelný,hlavně když se podaří miminko.To je pro mě to nejdůležitější.Ale jde videt,že ti lékaři co ti to dělají si protiřečí.Jasně ti řekli, že to nevydrží ani tu šestinedělí, tak opravdu proč ti to tam nechávali.Každá operace je zásah do organismu,mohli tě toho ušetřit.ALe to už je jedno. A kdy se chystáš na ivf a kam chodiš?

bblanina
8. led 2016

Ahoj,tak me to neceka v lednu ,ale na zacatku unora.Jeste to nemam schvalene pojistovnou,takze leden prosvihnu.Boze jak ja se tesim az me zhormonujou 🙂 sice pry minimalne,ale sance na otehotneni vysoka.Vzdyt IVF bylo vynalezene jako prvni pro nas bez vejcovodu :D

bblanina
8. led 2016

Jo a jedno dite sice odrozene mam,ale jen jako asistent.Byla jsem mladsi segre u porodu.Miluju ho stejne jako by byl muj 🙂

alishaa
21. led 2016

Ahoj holky, přidávám se do diskuze.. Jsem po dvou laparkach, po první zjistili nepruchodnost obou vejcovodu, jeden se podařilo profouknout, druhy s hydrosalphinxem - prý jen částečným, oba vejcovody ponechali..následně po par měsících byl hydrosalphinx uz i vidět na ultrazvuku, tak doporučili znovu laparku a odstranění.. Doufala jsem, ze mi zbyde alespoň ten jeden, ale pri operaci vzali pro změnu preventivně oba.. Taky tvrdili, ze nález odpovídá prodelanym chlamydiim, ale na testech nikdy nebyly potvrzeny..tak jsem taky nechapala, kde se to tam vzalo😔.. V říjnu jsme šli na 1.IVF, které nedopadlo..mame jednoho mrazacka, tak snad se chytne ten..nebo připadne dalsi pokus.. Je to boj, ale jak říkáte, vydrzime vsechno, hlavne aby to dobre dopadlo a dočkali jsme se vytouzeneho miminka☺️☺️ Držím palce holky!😊