Ahoj holky gynekolog mi řekl ať se objednam do ivf centra vzhledem k tomu že pracuji v casinu denní a nocni 12 h směny sama premyšlela sem jak by sme to dělali ... máte někdo zkušenost jaké je to pak pracovat v ne zrovna klidném a čistém prostředí ?
Všem předem děkuji za komentáře i zprávy ♥️♥️♥️
Ahoj, od objednání do transferu to může trvat i několik měsíců, záleží na tom, jaká vyšetření budete muset absolvovat. Do punkce bych asi vůbec neřešila práci, budeš fungovat úplně normálně (pokud nemáš jiné komplikace). Pak bych se v car domluvila na neschopence, aspoň do potvrzení těhotenství. Pak už to záleží na gynekologii. Nevím, jestli zrovna u tohoto typu práce máš nárok na přeřazení na jinou pozici. Případně by tě zaměstnavatel musel nechat doma za průměrný plat. V případě prokazatelných zdravotních komplikací a rizik pak pracovní neschopnost....
@barca98 záleží jak se budeš cítit. Jestli budeš stimulovat hormony, tak uvidíš, jak bude tělo reagovat. Pro někoho je lepší být doma v klidu a pro někoho zase být v práci, aby přišel na jiné myšlenky. Uvidíš, co s vámi vůbec budou dělat, zda zrovna ivf nebo jen iui. Já jsem celou stimulaci až do 5. měsíce tehu chodila do práce. Dělala jsem s bezdomovci i drogove závislými. Na vyšetření a ultrazvuku jsem si brala buď dovolenou nebo propustky a dalo se to zvládnout. V práci mi to rychle uteklo a nemyslela jsem tak na to. Teď druhý pokus ivf o druhé dite jsem na rodicaku doma se starším a bylo to celé náročnější, pořád jsem se pozorovala a strašně se mi to táhlo. Opravdu záleží, jak se budeš cítit, hlavně aby jsi byla psychicky v pohodě a pozitivně se naladila, protože je ten celý proces za vytouženým ditetem psychicky náročný.
@barca98 no jsou určitá omezení práce pro těhotné, kvůli rizikům. Nevím přesně jaká a jak moc by se to na tebe vztahovalo. Ale pokud ano, zaměstnavatel je povinen tě přeřadit a pokud tu možnost nemá, je to překážka v práci na jeho straně a v ten moment zůstáváš doma za průměrný plat.
@barca98 No v tehotenstvi jsi tzv.pod ochranou a mas pravo byt prerazena na typ prace, ktery nebude tebe ani site ohrozivat. Jake tam jsou oresne podminky nevim, le to by ti rekli asi na urade. Plat by ti nwl zustat stejny a nebo ti ho dorovna stat do puvodniho. Pikud ti zamestnavatel nenuze umoznit jinou praci, tak tw musi nechat doma a stale ti bezi 100procent platu. V praxi to zanestnavatele samizrejmw nechteji delat a tak te natlaci do neschopenky, kterou plati stat a tusim mad jen 60% llatu a vychazky jen 2x denne, tudiz pro tebe nevyhodne. Otazka do jake miry je to vyhodne pro vase budouci vztahy se zamestnavatelem. Za me bohuzel zkusenost, ze po nevydarenem tehu na neschopence nasledoval vyhazovat. Coz uz potom muze, aby predesel tomu, ze te bude muset mit v evidenci jako tehotnou. Tudiz kazda gyn neschopenka je trosku risk. Za me nedomysleny zakon.
Dokud dělali jenom vyšetření, tak jsem chodila normálně do práce. Když mi dali injekce na stimulaci před punkcí tak mi sami napsali neschopenku a byla jsem doma měsíc než bylo jasné že se nezdařilo.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@barca98 zkombinovat smeny a IVF je tezky.. delam na smeny (jsem sestra na akutnich luzkach) a vsechna vysetreni, pak kdyz jsme zkouseli IUI (ne vzdy se hned zacne s IVF) - chodila jsem na sona - takze prehazovani smen - tohle bylo narocny... kdyz jsem zacala stimulovat na IVF (ten mesic uz to vypadalo, ze IVF nebude, bylo to ted hned - vse je dobry, jdeme do toho) mela jsem pred sebou 3 nocni, co jsem chtela odslouzit, proste je nemel kdo vzit a bylo by to nefer vuci kolegynim. Planovala jsem stimulaci odchodit, po OPU neschopenku. Posledni nocni mi nebylo vubec dobre, domluvila jsem se v CARu a sla jsem na neschopenku jiz pri stimulaci - v prubehu stimulace taky chodis na sona.. takze se klidne muzes domluvit, abys byla od stimulace doma, mela klid.