IVF a odběr vajíček. Jak dlouho Vás bolelo břicho?

wwerru
3. pro 2019

jak dlouho vas bolelo bricho po odberu vajicek? mam 5 dni po odberu a břicho stale boli. neni to nic hrozneho ale boli. dekuji.

vitezove
3. pro 2019

Bolelo mě až do menstruace. Což bylo asi tak týden.

wwerru
autor
3. pro 2019

@vitezove dekuji moc. a mela jsi i nafoukle bricho hodne?

vitezove
3. pro 2019

@wwerru jj dost. Rozhodně až do té ms. Nebo do jejího skončení. Já jsem teda měla mírnější OHSS.

knoflikarka
3. pro 2019

Po prvním odběru jsem o tom věděla tak 14 dní, prvních pár dní jsem vyloženě chodila ohnutá. Po druhém odběru jsem ani nevěděla o tom, že jsem po odběru. Nafouklé břicho jsem měla po obou odběrech.

wwerru
autor
3. pro 2019

@vitezove aha a jak to vis zes to mela? byla s u doktora? myslis ze mam jit?kdyz jsem v klidu tak.me to vubec neboli, boli a taha me to pri chuzi a ruznych pohybech. ale jako da se to vydrzet ale je to uz dlouho, se me zda. bolest neustupuje ani se nezhorsuje je furt stejna. dneska mam 5 dni po odberu. vaham jestli se objednat na kliniku nebo jeste vydrzet..

wwerru
autor
3. pro 2019

@knoflikarka nafoukle hodne? a tech 14 dni te to bolelo furt stejne dost nebo ustupovalo? u me zadne zlepseni boli me to porad stejne..mam 5ty den po odberu a vaham jestli se uz objednat na kliniku radsi nebo jeste vydrzet..

vitezove
3. pro 2019

@wwerru hele nebyla jsem u doktora. Ale tak když jsem pak mu říkala příznaky, tak řekl, že jo, že to bylo ono. Oni by mi max dali infuzi, abych byla víc zavodněná. Ale já jsem fakt hodně pila, jedla proteinovky a pořád ležela. Nebylo to na nějakou hospitalizaci a každý den to bylo o malilinkato lepší. Přesun k doktorovi by byl hodně bolestivý, Takže jsem to nakonec zvládla normálně doma.
No a ty jdeš na ET? Před ET by tě stejně měli prohlédnout... Já na ET vůbec nešla, rovnou na KET, protože právě u mě hrozilo OHSS. A díky tomu mi při OPU píchli rovnou injekci na vyvolání ms a tak jak jsem dostala ms (asi za 7,8 dní?) tak bolest přešla. Jako zůstala jen taková malá.

knoflikarka
3. pro 2019

@wwerru Určitě to ustupovalo. Pokud máš opravdu velké bolesti, tak se určitě nech raději prohlédnout.

wwerru
autor
4. pro 2019

@vitezove nejdu cekame na geneticke vysetreni embryii. 4-5 tydnu. jedla proteinovky to je co? tak snad to zvladnu taky doma, sice nemuzu uplne lezet mam doma dvou a pul leteho prcka ale tak v ramci moznosti. dekuji moc za informace. me nic jineho neni jen me to pri chuzi aa nekterych pohybech boli a tahne ale nezhorsuje se to tak ja to zkusim.asi taky zvladnout sama doma.

wwerru
autor
4. pro 2019

@knoflikarka velke bolesti nemam takovy normalni. neni to nic hroznyho ale nezda se me ze by to ustupovalo ani se to horsilo.

phedr
4. pro 2019

@wwerru břicho jsem měla nafouklé po odběru a mírně mě při pohybu bolelo, po transferu se mi rozjel mírný OHHS, jinak tě určitě poučili, že se má hodně pít 3,5 l a víc, jíst stravu bohatou na proteiny, pomáhají taky nutri drinky z lékárny a supr teď v zimě jsou vývary, neběhat, nesportovat, spíš klidovější režim. Transfer i odběr byli v červnu a vaječníky mi splaskly až někdy začátkem srpna.

vitezove
4. pro 2019

@wwerru musíš fakt hodně pít. Minimálně 3 litry denně. Ideálně i víc. A jíst proteiny. Já si nakoupila proteinový drinky a tyčinky. A to hodně pomohlo.

wwerru
autor
4. pro 2019

dekuji holky radeji sem jela k mudr a jsem v poradku. mam teda zvetsene vajecniky a trochu tekutiny ale ze pry je to normalni a spravi se to. dekuju moc za rady a za podporu.