Všude možně jsou na internetu diskuze, jaké má kdo zkušenosti s IUI. Většinou se ale jedna o par, kdy má chlap horší spermiogram, nebo žena nějaký problém (PCOS apod). Je tu někdo se zkušenosti, kdy je spermiogram na jednicku a žena by dle všech testu měla být v pořádku? Za jak dlouho se vám zadarilo?
Máme za sebou jedno zamlkle těhotenství, od te doby nic. Oba jsme zdraví, spermie 1* a dnes jsme podstoupili první IUI.
@petulkadodo ty blaaho. No budem muset doufat ☘️ Nám se po roce od vysazeni HA podařilo (a to jsem měla po vysazeni nějaké problémy s MS), od pravidelných cyklu to byly tak čtyři mesice, ale od revize ani tuk a to už je teď taky zas třičtvrtě roku 😖
2. IUI se povedlo. Ale my měli problém oba. Kombinace nižšího počtu spermii v ejakulatu a nízké AMH u mě.
Ovšem to se pak zvedlo díky hormonum.
@vandand Jsme s manželem podobný případ, po tom, co jsme vyřešili můj roční problém s nestabilními cykly, se nám pořád nedaří, ačkoliv jeho výsledek spermiogramu je pokaždé vpořádku. Mám za sebou 3 cykly s podporou ovulační injekce Ovitrelle, bohužel neúspěšně, v dalším jsme se nyní rozhodli na popud doktora už pro IUI, tak jsem zvědavá, jestli to pro nás bude konečně úspěšné řešení. Začala jsem navíc cvičit Mojžíšovku, nižší výšku děložní sliznice poctivě podporuji kontryhelem, nic přirozenějšího už s tím zatím nevymyslím... Držím pěsti, ať vám to vyjde! ✊
Žádný viditelný problém, jen starší věk. První dítě ze 6. IUI (už jsem to chtěla vzdát a měla už připravený protokol na ivf, manžel trval na tom, že to poslední ještě dáme). Snažili jsme se skoro dva roky sami a nic. Podstoupili jsme kdejaký vyšetření včetně genetiky a imunologie a nikde nic, žádný problém.
Druhé dítě po půl roce snahy jsme šli rovnou do car, hned 1. IUI klaplo.
@mimig my jsme na tom s manželem tak nějak úplně stejně, teď ještě čekáme na genetické vyšetření, sice dvě IUI už proběhly a nic 😏 tak jsem si řekla, ze zkusím taky cvičit tu Mojzisovku, můžeš mi poradit prosím, kde jsi nejlepší našla, proste nějaký tip? Moc děkuji 😊 a jinak přeji ať se zadari
@mimig jeee tak to mě mrzí, snad se brzo podaří ☘️ Mě drží nad vodou asi jen to ze už jsme jednou otehotneli, ale stejně to nic neznamená 🤷🏼♀️ Teď to nemusí x let klidně jít.
@petulkadodo
@95newmommy2020
@malenka3
Jak jste se cítili po IUI? Mě doktorka řekla ze mužů spinit, což jsem včera spinila. Ale dnes když jsem byla na záchodě tak jsem měla i na toaletaku lehce kousky sliznice jak při ms. Je to normální?mam si zavádět ráno a vecer utrogestan. Muže to být tím? Po ranním zavedení jsem minimálně hodinu ležela pak na chvíli fungovala a zase lezim a stejně mě přišlo ze jsem měla zbytek nerozpusteneho utrose na toaletaku 😖 doktorka mi řekla ze mužů normálně fungovat. Žádný omezování apod.
@vandand jen trochu výtok z toho utrogestanu. Špinit můžeš, jak tam podráždila Dr ten čípek. Nesleduj se, jsi v půlce cyklu, máš to potvrzené ultrazvukem, nech tomu volný průběh, buď to vyjde nebo ne. Pravděpodobnost IUI je zhruba o malinko vyšší než pohlavní styk. Podpořte to ještě s mužem a uvidíš. Máš šest pokusů na pojišťovnu, tak je využij, naděje umírá poslední.
@malenka3 já byla do dnešního rána v klidu s tím ze se v tom nebudu pitvat. Až teď mě vykolejila ta sliznice na toaletaku, tak jsem si spineni nepredstavovala tak jsem se hned zalekla jestli je to ok 😃 nemám zkušenosti s IUI ani s utrogestanem.
No, určitě využijeme kdyžtak i těch dalsich pokusu. Jen přemýšlím jestli to nezkusime příště jinde. IUI mě delala moje gynekolozka, nove od letoska u nás ve městě otevřeli reprodukční centrum, na místě kde je i moje gynekolozka. Jen mě zarazilo, ze jsem včetně léku a injekce na stimulaci doplacela ještě 2500,-. Jinde jsem četla ze platili jen 50kc za ovitrelle apod. Když jsem si zjistovala situaci u pojišťovny tak mi psali ze ze je IUI plně hrazené pojišťovnou krom léku na stimulaci🤔 zas ale výhoda ze nemusime nikam dojíždět
@malenka3 měla. My jsme stimulovali Femarou už třetí cyklus. První cyklus jsem zareagovala, pichnuli jsme ovitrelle a snazeni doma.Femaru jsem brala 1-0-1, takže jsem baleni měla na tři cykly doma protože jich je v baleni 30. Další cyklus znovu s tím ze mělo být IUI ale nezareagovala jsem, takže jsem měla doma již vyzvednuty i ovitrelle z lekarny který jsme použili ted při třetím cyklu. Navíc jsem si akorát včera po IUI v lékárně vyzvedla utrogestan. Vůbec jsem se u doktorky po cene nepidila, jelikož jsem si hned u své pojišťovny zjistovala info, jak to je s cenou v tomto centru a moji pojišťovnou. Z pojišťovny my psali ze je to plné hrazeno až na stimulaci, tak mě pak včera ta platba prekvapila. Ze je to za material. Na netu jsem pak četla ze se někde platí za úpravu těch spermii+katetr. Jen nechápu proč někde se za tohle neplatí a někde jo 😖 já jsem rikala, ikdybych za to dala 10tis, tak to klidně dam když to vyjde. Ale platit 6x 2,5 tis když by to nemuselo vyjít když mi pojišťovna psala něco jiného...
@malenka3 muzu se zeptat jak je to stou pojistovnou? ☺️ My ted jedeme v utery do caru a budeme to taky resit, jestli ivf nebo IUI. Vubec jsem nevedela, ze neco hradi pojistovna a je to nejak omezeno vekem ? ☺️
@kvetuska145 nevím, já mám OZP a IUI jako zákrok hradí pojišťovna. Jediné, co jsem platila, byl doplatek na ty léky v lékárně, ale v car nikdy ani korunu. a věkové omezení je snad jen u ivf nad 40.
@malenka3 dekuji moc za informace 🙂
@vandand Já jsem taky spinila. Bála jsem se brala utroš taky. To spineni bylo hnizdeni díky bohu.
@95newmommy2020 no já jsem teprve den a něco po IUI. To hnízdění nebude 😃😖 doktorka mě upozornila ze mužů spinit, mě spis dnes prekvapilo ze jsem měla na toaletním papíře i kousek sliznice jak u ms. Pod spinenim, jak mi řekla, jsem si představila jen lehce krev na toaletaku/kalhotkách.
@kvetuska145 Asi jak kde a kde co, co jsem se dnes divala na ceníky všech možných center. Mě to má doktorka vysvětlila tak, ze u nich stojí IUI xxx tisíc, pojišťovna mi uhradila xxx tis a já platila 2,5 tis za material. Na netu jsem se docetla ze se jedna většinou za úpravu těch spermii+katetr pro zavedení. Někde nechteji nic, někde 1500, někde 2500 někde i víc. Docetla jsem se na jednom fóru ze dokonce 5tis 😖
Většinou záleží jak má dana pojišťovna smlouvu s tím centrem. To se poptej klidně přímo na své pojišťovně.
@vandand My jsme za IUI nic neplatili, jen doplatek za léky, ale vím, že některá centra si účtují za katetr nebo za úpravu spermatu. Také jsem vždy špinila, měla takový pocit jako před ms a u toho úspěšného mě tři dny po hrozně bolel levý vaječník. Asi zahnizďování 🙂 Ten utrogestan z tebe bude vytékat, to je normální, to důležité se vstřebává rychle. Ke krvácení by ale dráždit neměl. Držím palečky, ať to vyjde 🙂
@petulkadodo děkuji moc za info ☘️ Ten pocit jak na ms přesně mám, predpokladam ze za to muže ten utros, tak kezby mě začal po par dnech pichat i ten vajecnik 🤞🏼🤞🏼A jsem rada ze si tělo veme z utrogestanu co potřebuje, ráno jsem měla hned blbe myšlenky jestli to s tím utrogestanem nemám nějak spatne když i po x hodinách co jsem ležela, ze mě stejně šel 😃🤦🏼♀️
@vandand My sme sa snažili štyri roky neúspešne. V centre nám povedali,že manžel ma nadštandardný spermiogram, ja som síce mávala dlhšie cykly- pripísali to slabému PCO,ale ovulácia chodila ako hodinky. Skúsili sme IUI dvakrát a neúspešne. No tri mesiace po poslednom som otehotnela ani neviem ako.
@vandand dekuji moc, mam to v planu.🥰
@juliiiie odkud jsi? v Brně chodím teď na mojžíšovku, tak ti můžu poradit, kam chodím.
Jinak já čekám na výsledek po třetím IUI, příští úterý mám testovat. Genetiku máme tento měsíc za sebou a vyšla nám dobře, co se páru týká. Jen já mám nějakou mutaci genu, která způsobuje častěji rakovinu, tak mě budou muset doktoři hlídat. Jinak ještě čekám na další výsledky imunologie, protože v srpnu jsem byla na krvi a na začátku října mi doktorka volala, že tam vyšly nějaké protilátky proti spermiím a buněčným cosi, ale že je to jen hraniční výsledek, tak jsem byla znovu na krvi a čekám na výsledek, a co se bude dít dál.
@juliiiie jestli muzu prispet, tak ja nosifol jenom chvalim, ovulka po nem vzdy, bez nej ne, a jednou se i zadarilo prirozene ale nedopadlo to, a taky se pridavam tenhle mesic jdu na prvni IUI 🥰
@kvetuska145 jee, super tak to mě jenom těší, ze mas dobrou recenzi na Nosifol 👍
První ? 🤗 tak moc přeji ať se zadari
@juliiiie Zkoušela jsem místo toho i fertipronu, byla levnější, ale prostě mi to nedalo a zustala jsem u nosifolu, po kterém vím, že mi fakt pomáhá. Tak snad to klapne.
Děkuju moc 😍
@juliiiie
@kvetuska145
Já teď brala pres rok fertipronu. Nevím jestli díky ni, ale poprvé jsem otehotnela co jsem ji asi čtyři měsíce brala (tři měsíce co jsem změnila doktorku a začala jsem mít i pravidelný cyklus, po HA jsem MS třičtvrtě roku klidně ani neměla). Bohužel jsem měla ale zamlkle, a od revize ani tuk. Tak mě to nedalo a chtěla jsem též vyměnit za něco jako nosifol, jelikož fertiprona obsahuje pouze myoinositol a nosifol má navíc i dchiroinositol. Nosifol je tu drahy ale jako prase, na měsíc a půl při bráni 2 sáčku denně by to vyšlo na 1800 (fertiprona 800), tak jsem hledala a hledala a na německém amazonu našla vitaminy obsahující myo inositol i dchiro inositol + kyselina listová + B6 za cca 1000 na dva měsíce. Jen jako tip pro vás 🤞🏼
Musím teda říct ze nevím jestli po ty fertiprone ale když jsem otehotnela tak jsem měla siiiilene bolestivou ovulaci jak kdyby mnou projizdel nuz, taky ze jsem měla čekat 2cata 🙈😊 Tak tam praskalo více folikulu
@vandand tyjo, to je super, dekuju za tip. A jak se to presne jmenuje? Ja piju ten nosifol, 1x denne ☺️ Takze to mam na mesic. Ted si budu objednavat dalsi, a uvidime co to IUI. Byla bych rada kdyby to klaplo, nam to vyslo min, rok na vanoce a taky od te doby mam bolestivou ovulku a hlavne porad letam na zachod 😀 no ale jinak jsme v poradku a zjistili mi akorat, ze jsem zabijak spermii, neudrzi se ve me zadne spermie. Proste je hned zlikviduji a proto se nedostanou k vajecnikum🥺 tak snad klapne to IUI. 😍
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@vandand My jsme byli tenhle případ. Spermiogram na jedničku, u mě taky vše v pořádku, přirozeně rok a půl nic, povedlo se nám třetí IUI, už jsou mu tři měsíce 🙂 Statisticky je prý třetí IUI nejúspěšnější, tak se nenechte odradit, kdyby náhodou první nevyšlo.