Ahojky holky mate někdo zkušenost ? Zkušenost s konkrétní klinikou Euro Fertil? Konkrétně se jedna o Intrauterinni inseminaci. Děkuji za vaše odpovědi názory a zkušenosti
@nikolamlyncekova já jsem byla na IUI 5x,ale v Gyncentru, nezabralo...přestoupila jsem do Eurofertilu, a tam jsem byla maximálně spokojená, super přístup, skvělí doktoři i sestry a vyšlo hned první IVF
@nikolamlyncekova také jsem to měla tak samo . 2x IUI v Gyncentrum, jenže tam se mi nelíbil absolutně přístup, přešli jsme do Eurofertilu, kde jsme IUI podstoupili ještě 4x ale také bez úspěchu a nakonec IVF hned na první pokus 😍
@knoesell IVF nechci prave
@juliiiie nechci právě IVF
@kalysto já prave IVF nechci chci zkusit IUI
@nikolamlyncekova úplně tě chápu, my jsme oba s manželem zdraví, přes všechna vyšetření se nepřišlo na příčinu proč nemůžu otěhotnět, takže jsme to 4 roky odsouvali. Každopádně je mnoho žen co po IUI otěhotněly, držím moc palce,ať se povede ať už jakkoliv.
IUI v Eurofertilu bez úspěchu, vyčerpali jsme všech tuším 6 pokusů hrazených ročně pojišťovnou. Nešla bych do IUI znova, u nás zbytečně promarněný čas a měsíce na hormonech. Závěr = prostě se ty "holky" samy do vajíčka neprobojovaly. IVF nám pak vyšlo. Taky jsem ho roky odmítala, říkala jsem NIKDY V ŽIVOTĚ kvůli případným zdravotním následkům. Ale touha po mimi a věk můj názor převálcovaly.
@kaaacaaatkooo já spis jako nemám 100 tisíc na to otěhotnění takže pro mě je lepší IUI
@nikolamlyncekova Doplatek za léky vycházel (v Reprofitu) na cca 25000Kč (záleží, kolik se jich bere, může to být méně, ale u nás to bez hormonů nešlo, měla jsem velké problémy s cyklem atd.), zbytek platí pojišťovna (4 IVF cykly). První transfer embrya je v ceně, pak se za každý platí cca 7-9000Kč. Takže když to vyjde napoprvé, není to taková finanční tragédie 😉
@nikolamlyncekova Zatím mám 4 IUI ve dvou cyklech, tak čekáme na výsledek 🙂 jsou tam super, doporučuji určitě 🙂 taky nám dělají všemožné vyšetření - hematologie, imunilogie, genetika, všechno jde celkem rychle, ať se ví případně co je za problém a můžeme se léčit, a když vyčerpáne pokusy na IUI můžeme zkusit hned IVF 🙂
@lenkaaa927 no já mám přítelkyni takže tyhle vyšetření nějak nepotřebuji jen proste mě zajímá zda to jako vychází ženám nebo ne prave ať neinvestuji do něčeho co opravdu nemá výsledky
@nikolamlyncekova no tak to ti nikdo neřekne, protože tam jsou páry kterým to přirozeně prostě nejde, takže je to pro ně šance, úspěšnošt je prý jen 11%, ale to je dané opravdu tou neplodností, a jak to chceš řešit, když nemáš partnera ale partnerku?
@lenkaaa927 mám jakoby partnera který to je podepíše ze souhlasí s dárcovským spermatem já tam volala a ví ze mám přítelkyni takže kdyby to neslo neřešila bych to. Tyhle malé věci už doktor neřeší jestli partner nebo partnerka
@nikolamlyncekova V tom případě by ti IUI mohlo normálně vyjít, neřešíš totiž neplodnost jako takovou, můžeš být naprosto zdravá a může to vyjít úplně klidně napoprvé.
@kaaacaaatkooo tak to jste mi dala velkou naději a mám radost
@nikolamlyncekova Oni ty spermie napřed zpracují a potom zavádějí, tuším po 2 hodinách po odběru. Vím o dívčím páru, který to zkoušel s kamarádem doma přes stříkačku a tuším napodruhé jim to vyšlo. Takže IUI je vylepšené totéž 🙂 A pokud je dárce spermatu v pořádku a ty taky, tak to je jako normální pohlavní styk, kdy to někomu prostě napoprvé vyjde a je to.
@kaaacaaatkooo z toho mám prave obavy ze stříkačky ... spíše mě děsí kontakt s těmi lidmi jak to vše proběhne atd.. proto chci zvolit metodu IUI
@nikolamlyncekova Zas doma je to víc anonymní a nemusíš se děsit právě toho kontaktu a nemusíš řešit volno v práci pro tebe a pro kamaráda, prže tam tě objednaávají na konkrétní hodinu atd., páč máš-li pravidelnou MS a ovulaci, tak si to naplánuješ podle sebe, ovulačního testu a je to 🙂 Asi bych to napřed zkusila takhle doma, jednou, dvakrát, třikrát a pak řešila IUI, kdyby to nešlo. Ale nejsem ve tvé kůži, naštěstí 😀
@kaaacaaatkooo ono není jednoduché prave hledat no tak mě napadlo ze i ta klinika bude bezpečnější
@nikolamlyncekova Uz tomu rozumim - ja jsem pochopila, ze ten kamarad, co podepise formulare, je zaroven darce. Vsak uvidite, co vam reknou... ale tady pochybuju, ze to bude jen v ramci ceny IUI (tzn. 6x rocne zdarma). To si radsi overte.
@kaaacaaatkooo ano já tam volala. Nene kamarád Nee ten jen bude úředník v tomhle :D
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@nikolamlyncekova mám zkušenost, podstoupili jsme jich 6 ze dvou klinik v Ostravě, bohužel bez úspěchu. Nakonec zabralo hned na první pokus IVF.