IUI od dárce, máte s tím zkušenosti?

elis1982
20. říj 2014

Ahoj snažilky i těhulky.Ráda bych věděla,jaká je šance otěhotnět inseminací od dárce,jaká je tam šance a zda s tím máte někdo zkušenosti.Byla jsem v pátek na první a v neděli hned na další a modlím se ať to vyjde.Díky za příspěvky a povzbuzení

kvakuska
20. říj 2014

@elis1982 ahoj, šance na otěhotnění nezáleží jen na spermiích, ale také na tobě, jak máš kvalitní vajíčka a děložní sliznici, takže vlastně i na tvém věku, protože by měla platit přímá úměra: čím nižší věk, tím kvalitnější oocyty... každopádně pokud bylas na nějaké slušné klinice, tak materiál od dárce by měl být vysoké kvality, takže to by šance na otěhotnní zvyšovalo ... informace o kvalitě zavedeného materiálu bys měla mít ve zprávě o léčbě ... koukám že jsi z Olomouce, skoro bych si tipla, žes byla ve FN Olomouc 🙂

elis1982
autor
20. říj 2014

@kvakuska ahojky.nene chodíme do car fertimedu.No a jistě sis všimla,.že mi je 32,tak to jsi mě moc neuklidnila☹

kvakuska
20. říj 2014

@elis1982 na um. opl. 32 let je paráda, to jsi mladice 😀 ... no až jsem ten předchozí příspěvek odeslala, tak mne napadl ještě právě Fertimed ... FN a Fertimed jsou tady v okolí totiž jediná místa, kde se IUI dělá během jednoho cyklu 2x po sobě, jinde se dělá jednou a hotovka ... doufám že ti to výjde ... pokud bys měla v um.opl. ale nějak pokračovat, radím ti pořádně si přečíst diskuze o Fertimedu 😠
... mimochodem to IUI sis platila nebo bylo na pojišťovnu?

elis1982
autor
20. říj 2014

Já si recenze na Fertimed právě četla a jsem z toho docela zklamaná☹Pojištovna mi platila samotný zákrok,ale dárce jsem si zaplatila.No kdybych to měla dávat každý měsíc bez výsledku,tak nevím☹

elis1982
autor
20. říj 2014

@kvakuska a mladice?no tak to bych ani neřekla☹na to,že se snažíme už cca 3 roky,mohla jsem už dávno něco udělat

kvakuska
20. říj 2014

@elis1982 no tak ze všeho nejvíc ti přeji, abys teď otěhotněla 😎 ... pokud ale náhodou ne, tak si dej pozor, pojišťovna platí jen určitý počet pokusů, a do toho počtu pokusů některé pojišťovny započítávají i IUI, čili tu nejlevnější léčbu, kdy se vlastně ani nejedná o umělé (čili mimotělní) oplodnění ... takže když si takhle někdo vyčerpá několik pokusů IUI na pojišťovnu a neotěhotní,může se stát, že IVF už mu potom pojišťovna neproplatí a musí si to zacvakat sám a to je potom teprve pořádná díra do kapsy 😕

mrshka
9. zář 2015

@elis1982 povedlo se povedlooo 🙂 sice na "poslední" pokus, ale je to tam 😉 moje koči :-*

elis1982
autor
9. zář 2015

@mrshka jaj to je starý prispevek🙂

mrshka
9. zář 2015

@elis1982 jsem tu chtěla trochu oživit diskuzi 😉

elis1982
autor
9. zář 2015

@mrshka ty brdoooo ted koukam,ze je to uz tak dlouhooo

cokoladaaa
17. dub 2016

@mrshka na kolika ty pokus?

mrshka
19. dub 2016

@cokoladaaa druhý, pokud se počítá neúspěšné IVF a následně úspěšný KET 😉

cokoladaaa
19. dub 2016

@mrshka takze iui se nepovedlo...

mrshka
21. dub 2016

@cokoladaaa u IUI se to málokomu povede ☹ mrzí mě to.. držím pěsti v dalším pokusu! vážně 🙂

cokoladaaa
21. dub 2016

@mrshka no ja jdu uz na 4. A chci zkusit min 6, tak snad

lenkas1982
25. dub 2016

@cokoladaaa I IUI muze vyjít, zrovna mi tu jeden výsledek leží u prsu. 😉

cokoladaaa
25. dub 2016

@lenkas1982 fakt s dárcem? Na kolikaty pokus? Podpořila si to nejak? Můžeš napsat detaily?

lenkas1982
26. dub 2016

@cokoladaaa S dárcem. Na 1. pokus. Určitě i díky tomu, že u mě na žádné problémy nepřišli. Pouze mi odhalili cystu na vaječníku, kvůli které se vše o pár měsíců oddálilo, byla jsem s tím na laparoskopii, kdy mi jako bonus pročistili vejcovody. Povedlo se hned při dalším cyklu poté, takže to taky mohlo mít vliv. Nic na stimulaci jsem nebrala, ale asi ani nebyl důvod. Jen jsem brala celý 1. trimestr pro jistotu Utrogestan. Taky mi před tím říkali, že je poměrně malá šance, takže jsem si skoro ani nepřipouštěla, že by to mohlo vyjít. A ono to vyšlo. Vím, že jsme měli obrovské štěstí. Malé je 5 měsíců a je úžasná. 🙂 Kdybys chtěla ještě něco vědět, ptej se. 🙂

dakotka
26. dub 2016

Holky, narazila jsem na tenhle prispevek a zeptam se, asi uplne blbe , ale berte me jako uplnyho novacka 🙂 muj manzel nemuze mit deti takze 100% budem potrebovat spermie od darce a umele oplodneni..koukala jsem na ty sileny castky ale nikde jsem moc nenasla informaci o tom zda se plati jeste nevo navic za darcovsky material??

lenkas1982
26. dub 2016

@dakotka Ahoj, nemám to teda nastudované, ale my jsme v Gennetu v Praze za IUI neplatili skoro nic. Něco to v souhrnu stálo, ale za dárcovský materiál to podle mě nebylo, matně si vybavuju, že se platilo za nějaké vyšetření asi kolem 1-2 tis. Určitě jsme za to nedali žádné horentní sumy, takže mi to ani neutkvělo v paměti. Kde jsi našla nějaké šílené částky?

dakotka
26. dub 2016

@lenkas1982 tuším, že to bylo na stránkách GESTu, ale bylo to právě spíš obecně, kdy tam psali za různé léky a vyšetření a ve výsledku jsme se s manželem dopracovali k částce přes 10 000 🙂 a právě jsem nějak nenarazila, o kolik se cena zvýší, když je potřeba ještě dárce na spermie 🙂

cokoladaaa
26. dub 2016

@lenkas1982 tak to je paráda! Ta laparka mohla pomoci... Ja ji zatím odmítla ... Přece jen jsem to chtěla zkusit co nejvíce "normálně"

cokoladaaa
26. dub 2016

@dakotka 6x do roka je iui hrazené pojišťovnou + 2000 za ďarovanr spermie (Gennet)

lenkas1982
26. dub 2016

@cokoladaaa Tak vida, díky za upřesnění, uz se mi to fakt vykourilo z hlavy. 🙂

dakotka
27. dub 2016

@cokoladaaa aha aha dekuju za info!! Ja vsude ctu ze jsou za zivot hrazene jen tri zakroky 🙂

cokoladaaa
4. kvě 2016

@lenkas1982 a v jakem CARu se ti to postestilo na první pokus?

gufunka
18. kvě 2016

Ahoj holky můžu se přidat?Teđ v červenci nás čejà IVF s dårcem ☹ přítel må naprosto nulove spermie ☹ ale teď tady čtu že je možné i IUI s dårcem, ale proč mi to neřekly. Tak se chci zeptat jaké zkušenosti s tím måte jinak jå jsem naprosto zdravå🙂

ellisabetha
24. kvě 2016

@gufunka Ahoj, my podstoupili IUI s dárcem 2x, bohužel nevyšlo, takže příští měsíc jdeme do IVF. snad budeme mít štěstí. 🙂

cokoladaaa
24. kvě 2016

@gufunka ja uz jdu na několikatý iui s dárcem, fakt je ten ze je to jen 10/15 % šance ze to vyjde, ja si řekla ze tomu 6 pokusu dam..

gufunka
26. kvě 2016

@ellisabetha tak myslíš že máme jít hned na IVF? Kolik jste vubec platily jako že za toho dàrce atd....