Ahoj, snažíme se o mimi již přes rok. Bohužel mám anovulační cyklus. Veškerá vyšetření v pořádku, ale i přes léčbu clostilbegytem se situace nezlepšila. Bylo nám doporučeno navštívit specializované centrum a IUI-nitroděložní oplodnění. Zajímalo by mě, jak časově náročné to je?Kolik cca návštěv a jak dlouho od první návštěvy může trvat první nitroděložní oplodnění. Děkuji všem za informace. jt
Příčina anovulace neznámá. Hormon. profil v pořádku, průchodnost také OK i spermio super.
@alika50 - první kontrola je spíš o seznámení a domluvě jak problém řešit. Hnedka se může partner manžel objednat na spermiogram a ty na průchodnost vejcovodů a hormonální profil. Když bude chlap v pořádku a profil i vejcovody taky ok. Můžete se hnedka na další cyklus domluvit na stimulaci ovulace, následují 2-3 kontroly UTZ aby viděli jak roste folikul a když je víc jak 17mm tak následuje injekce a do 24-36h IUI to trvá cca 5min a pak ležíš 10-30min ,záleží na mudr.
@alika50 Samotné IUI trvá asi tak 30 vteřin 😀 Jinak obvykle se nasadi clostibegyt 3-7. den cyklu, pak si cca 10.-12. den cyklu píchneš pregnyl nebo Ovitrelle pro spuštění ovulace a druhý den nebo za dva dny jdeš na IUI. Partner ráno odevzdá sperma, za dvě hodiny přijdeš ty a za 30 vteřin je po všem 😀 Probíhá to cca jako běžné gyn vyšetření. V lepších CAREch tě nechají po IUI půl hodiny odpočívat s nohama nahoře, jinde jdeš okamžitě domů.
Děkuji 👍
Já jsem dnes byla na iui zákrok opravdu trvá max 3 minuty.Pak jsem chvilku ležela na pokoji a jela domů.Nevim teda jak vás, ale mě to bolelo a nepřestalo do teď.Budu 14 dní čekat na kontrolu.Test si dělat nechci.Ale už včera jsem si řekla, že otěhotní, tak snad to konečně po 4 letech vyjde.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@alika50 podminkou je ovulace, bez ni nemuze dojit k oplodneni. Je to individualni. Nejdriv se musi poresit ovulace, nevim co je veskera vysetreni v poradku- anovulace neni v poradku. Vysetrete si i spermio pripadne genetiku a hormon.profil at se vam proces neprodluzuje.