IUI - morfologie 0% / Oligotheratozoospermie. Podařilo se někomu?

evelinamaryna13
13. čer 2021

Ahojky. Podařilo se někomu zázrakem i přes takový špatný spermiogram? Budou to 2 měsíce co muž užívá Folandrol, tak, snad pomůže...

novacek21
13. čer 2021

@evelinamaryna13 Ahoj, nedávno tu byla podobná diskuze. Zlepšení morfologie se bohužel nijak ovlivnit nedá. Už při 2% je šance na otěhotnění asi poloviční oproti normě a to jen když jsou ostatní parametry sperma ok. IUI se doporučuje až tak od 3% morfologie, když je ostatní ok. Ale každopádně spermiogram se s časem mění. Jen prostě u te morfologie nikdo neví čím, na ostatní parametry ty vitamíny i působí, ale chce to 3 měsíce...

katule1990
14. čer 2021

@evelinamaryna13 Záleží i na ostatních parametrech (pohyblivost, množství). Ty vyšly jak? Z názvu chápu, že asi množství bylo taky pod normou, pohyblivost OK? Obecně se říká, že morfologie je jediný parametr, který nejde změnit. Osobně tomu úplně nevěřím. Zároveň je to jediný parametr, který podléhá subjektivitě člověka, který ejakulát hodnotí. Manžel měl morfologii vždycky 2-4 % (takže i tak se to trochu měnilo). Takto to vyšlo 6x. Pak jsme šli na IVF a morfologie byla najednou 9 %. Na to mi v CAR řekli, že záleží, kdo to hodnotí a teď tam mají někoho jiného. S mofrologií 0 jsou ty šance asi malé, ale myslím, že to není nemožné.

evelinamaryna13
autor
14. čer 2021

Děkuji holky za váš příspěvek do diskuze. To jsou pro mě moc cenný názory. A je hodně zajímavé co píšete. Zároveň jste mi daly i trošku naděje, tak uvidíme. Ráda sem dám pak vědět, jak to dopadlo. Nicméně s tou morfologii to jsem taky slyšela, že to je jediný parametr, kde se to zadrhne a málokdy pohne. Partner už jedno 6lete dítě má. S tou ex jim trvalo taky přes rok, než se zadarilo a byli už skoro před IVF a haluzove se jim to podařilo prirozene. Takže i uvidíme no. To mužský to je prostě špatné v téhle době... 😒

evelinamaryna13
autor
14. čer 2021
tojsemztohojelen
17. čer 2021

@evelinamaryna13 zkousely jsme IUI 5x a pak vysel az ET u 1.ivf. Nekdy mel spg i 0%, nekdy 2%. Problem ciste z muzske stranky veci. Jako treba tam bude ta jedna, co to zmakne, nadeje je vzdy, ze jo. Ale zpetne si rikam, ze jsem ztratila pul roku marnejma pokusama, ale aspon jsem dozrala k tomu, ze bez IVF se dal nehneme.

katule1990
17. čer 2021

@tojsemztohojelen U nás to bylo hodně podobné. Taky byl zjištěný problém jen u chlapa, byli jsme 5x neúspěšně na IUI a pak dopadlo IVF. Ne teda ET, ten nedopadl, ale KET už pak jo. Zpětně bych se na IUI taky vykašlala, ale asi jsem chtěla mít pocit, že jsem zkusila všechno, do IVF se mi vůbec nechtělo.

novacek21
17. čer 2021

Tak my dneska na 3.iui, mezitím i plánované styky a dnes po půl roce zlepšení z 2% na 3% 💪🏼, ale už jsme si řekli, že to je poslední iui a pak ivf... Tak třeba to vyjde, uvidíme 😅 taky se do ivf nehrnu, když nám v podstatě nic není, že jo.. jen ten věk 🙄😁
Co mě tak ještě napadlo, že radili častější a pravidelnou ejakulaci, ideálně ob den, dva... tak ať si to chlap hlídá 💪🏼💪🏼😁

evelinamaryna13
autor
10. črc 2021

Ahoj holky, tak vám chci napsat, že 4.6 jsme byli na našem prvním IUI. V ten den spermiogram zase tragicky, téměř bez šance, málo spermií, málo pohyblivé a 0% morfologie 😔 hledali nam je androlozky tak dlouho, že jsme měli zavedení o půl hodiny později. Já ten den v tu dobu akorát ovulovala s dvema folikuly. Doktor mi řekl, že by bylo nejlepsi jít do toho Ivf, že přes IUI nemáme vážně sanci, ale já doktora poprosila, at to zkusime, kdyz uz jsme tady. Souhlasil a dnes začínám 8 týden těhotenství. Je to pro nás velký zázrak a nikdo nechce věřit, že se to vážně podařilo. Jsme moc šťastní. Snad se podaří i všem, co řeší něco podobného jako my. Papa