IUI. Které léky před a po Vám lékař napsal?

kikinekdoly
26. dub 2020

Ahoj holky... Půjdeme na druhý pokus IUI... Můžete mi prosím říct které léky před IUI a po IUI vám lékař napsal? Na mě některé léky nepůsobí jak by měli (nevyrostou folikuly).... A brali jste ještě nějaké doplňky které jsou volně prodejné? Děkuji za rady 🍀

petulkadodo
26. dub 2020

@kikinekdoly Já jsem brala Femaru na podporu tvorby folikulů, mě fungovala spolehlivě. Vždy bylo vajíčko, jednou byla dvě. Pak injekce Ovitrelle na uvolnění vajíčka, od druhého dne po inseminaci pak Utrogestan. Nic jiného kromě kyseliny listové jsem radši nebrala, abych si bylinkami ty hormonální hladiny nerozhazovala. Předpokládám, že lékaři mají tu kombinaci léků promyšlenou. Třetí IUI jsme měli úspěšné 😊

kikinekdoly
autor
26. dub 2020

@petulkadodo super... Moc děkuji... Teď budu brát úplně stejně léky jako vy... 😊 Ještě beru inofolic a tam je také kyselina listová... 🙂

nina004
27. dub 2020

Ja som brala clotylbegyt na zaciatku cyklu, cely cyklus Inofolic,ten beriem uz asi pol roka a pred IUI som si pichla Ovitrelle. Potom som uz len cakala ako to dopadne 🙂 Drzim prsty

kikinekdoly
autor
27. dub 2020

@nina004 A vyšlo to? 🍀 Děkuji, snad se to podaří 😊

kkacca
27. dub 2020

Clostil a femara a pak ovitrile a vysledek se nedostavil 🙂

kikinekdoly
autor
27. dub 2020

@kkacca Femara jsem také brala aby přišla ms... Byli jsme na IUI vysadila jsem je teď přišla sama po IUI a teď neberu... Snad se také brzy podaří 🍀

nina004
28. dub 2020

@kikinekdoly Ahoj,bohuzial sa nepodarilo. Ale mne bolo IUI dost neprijemne,tak sme to po druhom pokuse vzdali a snazime sa sami. Ked to inak nepojde,tak skusime IVF,ale mne sa zatial don nechce.

kikinekdoly
autor
28. dub 2020

@nina004 mě IUI bylo také nepříjemné ... Spíš bolestivé... Měla jsem děložní hrdlo strašně úzké a posunuté tak mi doktorka musela hrdlo "roztáhnout"... Řekla jsem že už na to nikdy nepůjdu, ale první IUI nevyšlo tak to ještě zkusíme znovu 😊 Tak snad se vám brzo podaří přirozeně 🍀 přeji hodně štěstí 🍀

nina004
28. dub 2020

@kikinekdoly U mna to bolo podobne. Ale ja som po operacii cipku a musela mi tam spermie vstrieknut nejakou ihlou a to dost bolelo. Dvakrat som to vydrzala a uz som si povedala,ze viac nie. A aj brucho ma bolelo ovela viac ako inokedy az do MS. Snad sa zadari aj prirodzene. Dnes na teste bol pidi duch. Tak kiezby 🙂

kikinekdoly
autor
28. dub 2020

@nina004 Tak to je super... Třeba to konečně vyjde 🍀 budu držet pelcky 🙏 tak to na tom jsme nějak podobně... Taky jsem myslela že budu i brečet tou bolesti ale zvládla jsem to... A bolesti po IUI? Také mě bolelo břicho jak při ms a úplně křeče a rypani ve vaječníku... Celých 14 dní pak ještě 4 dny na zpoždění a první den kdy přišla ms tak katastrofa a hlavně strašně silná ms... A můžu se zeptat vy jste měla nějaký problémy nebo něco že jste šla na IUI? 😊 Ještě jednou přeji hodně štěstí ať to vyjde, pak dejte vědět 😊🙏

petulkadodo
28. dub 2020

@kikinekdoly Zkuste se zeptat na dilataci hrdla a hysteroskopii pod narkozou. IUI by nemělo bolet, psychika je v době početí důležitá. Taky jsem zažila IUI s roztahováním čípku zaživa, hrozný zážitek, a povedl se nám až pokus, kdy mě paní doktorka nechtěla trápit, sondu ani pořádně nezavedla do dělohy, takže to bylo skoro jako běžný sex, jen to sperma bylo upravené a s výživným roztokem a vypsala mi žádanku na tu dilataci a hysteroskopii 😊

nina004
28. dub 2020

@kikinekdoly Teraz je to styri roky,co sa snazime a nejde to,tak sme skusali IUI. Ja mam slabe PCO,ale ovu chodila vzdy aj napriek tomu a mala som vyssi prolaktin. Dr.vravela,ze to nie je nic hrozne preco by sa nedalo otehotniet. Drzim vam prsty,aby to teraz vyslo 🙂

kikinekdoly
autor
28. dub 2020

@petulkadodo Děkuji... Za 14 dní jdu na kontrolu tak se na to určitě zeptám... 😊 A bolí to?

petulkadodo
28. dub 2020

@kikinekdoly Nakonec jsem na tom nebyla, protože jsem měla pozitivní těhu test 😊

kikinekdoly
autor
28. dub 2020

@petulkadodo ajoo takhle... 🙂 no uvidíme co mi doktorka řekne... 🙂