IUI - jdu poprvé, jak to probíhá?

laida666
19. říj 2018

Ahoj, holky jsem tu nová 😊 s přítelem se o mimino snažíme skoro 6 let, i když se nám to již 4x povedlo vždy to dopadlo špatně. Po novém roce bychom měli jít na IUI tak bych ráda věděla jak to probíhá? Kolikrát se jezdí před oplodněním na kliniku? Děkuji za všechny odpovědi

katule1990
19. říj 2018

@laida666 Ahoj, před samotnou inseminací se jde jednou na ultrazvuk cca 10-12 den cyklu, aby zjistili, jestli správně roste folikul (+ předtím ještě případně konzultace, jestli jste zatím nebyli vůbec), ale to by se dalo spojit s tím ultrazvukem. Pokud se vše správně vyvíjí, dostaneš injekci hormonů (většinou Ovitrelle), kterou si doma píchneš 36 hodin před inseminací, pak se jede na inseminaci v den, který ti na ultrazvuku naplánují. V den inseminace partner odevzdá sperma, oni ho pročistí a asi 2 hodiny na to ti ho tenkým katetrem zavedou přes děložní čípek přímo do dělohy. Chviličku si poležíš 5-30 minut (jak kde) a pak jdeš domů a 14 dní děláš těhotenský test 🙂. Samotný zákrok nijak zvlášť nebojí, je to podobné stěru čípku při pravidelné kontrole. Mě to teda trochu bolelo, ale bolí mě i stěr, mám nějaký citlivější čípek.
Asi s nimi budete taky probírat možnosti dalších vyšetření, kde by se mohlo odhalit, proč to zatím nedopadlo, např. genetické testy.
Inseminace nás vždy stála 1000 Kč + léky, ale na spoustě klinik to prý dělají 6x za rok zdarma.
Držím palce, ať vám to brzy vyjde 🙂.

laida666
autor
26. říj 2018

@katule1990 Chystáme se až po novém roce. Tak snad nám to vyjde na poprvé. Děkuji za odpověď

koikaahoj
14. pro 2018

Ahoj holky, jdu si sem pro pár rad..... 3.12 2018 jsem byla na vyšetření CARu Prenatalu zjistili mi alergii na sperma tak mi dali Ovitrelle ze si mam večer píchnout a ve středu 5.12.jsem podstoupila IUI. Smermie jsou v pořádku. A ted musím čekat 14 dni (uz,, jen" 5 dní) na výsledek. Můj dotaz zní, jestli mate s IUI nějaké zkušenosti? Dali mi ještě po IUI Prednison jednou denně a 2x denně něco na posílení vajíčka Utrogestan. 4 den po jsem to nevydrzela a šla si udělat test a byl tam duch,ale asi je to pozůstatek ještě po tom Ovitrelle,co?? Tak ted čekám.... 😉

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru