IUI. Jak dlouho trvá celý proces?

terkajemojejmeno
2. říj 2023

Dobrý den chtěla bych se zeptat jak dlouho trvá celý proces IUI? Děkuji za odpovědi

pajusz
2. říj 2023

@terkajemojejmeno celý proces..chlap dá vzorek, ten oni "pročistí" a ve sjednany čas ti sperma (ten samý den) dr vloží do dělohy. Je to otázka pár min, asi jako když jdeš na prohlídku. Na křesle mě pak třeba 15min nechali v klidu a pak šup domu. Nic to není.

terkajemojejmeno
autor
2. říj 2023

@pajusz a když si jsi se tam objednala tak to taky nějakou dobu trvalo?
Mě řekli že mi musí udělat nějaký testy atd...přítel se má třeba objednat na spermiogram...a bolelo to?...
Povedlo se jim to hned nebo si šla víckrát??

pajusz
2. říj 2023

@terkajemojejmeno no tak prvně byla konzultace, hormonální profil první den cyklu, a pak podle výsledků no. Když to není žádnej průser tak se to dá stihnout v jednom cyklu. Pokud tě budou nějak chtít zalecit tak se to samozřejmě protáhne.

pajusz
2. říj 2023

@terkajemojejmeno nic na tom neboli. Je to taková vylepšená souloz. Ten katetr ani nezacitis. Tak na spermiogram se nijak dlouho nečeká a výsledky jsou týž den. Na iui jsem byla 4x a nevyšlo ani jedno. Kamarádka byla 1 a vyšlo ji hned (ale oni neměli zdr problém, oni prostě nesoulozili no)

terkajemojejmeno
autor
2. říj 2023

@pajusz tak na konzultaci už jsem byla chtěla jsem IVF jelikož mám zdravotní problémy.
Ale to mi nechtějí udělat.
Tak jsme se s přítelem snažili jenže už je to rok a stále se nic neděje a to jsem si hlídala ovulaci.
Už nám to přijde dlouhý a taky mám nějakou určitou dobu otěhotnět pak už nemohu.
A taky se bojím že to nevyjde.

pajusz
2. říj 2023

@terkajemojejmeno ty jo, to je mě líto že už v tom takhle lítate nějakou dobu. Ty bys ze zdr důvodu Ivf nemohla teda podstoupit? Já na tvým místě bych ráno cinkla do caru a zacla to řešit. Objednat se a rozjet to. Neboj. Jestli jste zdravý proč by to nemělo vyjít, vždyť ani Ivf není jistota, já mám ze 3 transferu jednoho chlapečka, první a třetí dítě byla vůle boží asi😄. My měli u muže horší výsledky. A jak říkám kamarádka na první dobrou ❤️

marketa1218
4. říj 2023

@terkajemojejmeno Ahoj, mě teď bude čekat první IUI. Jsme v CAru asi od poloviny září, první byl takový ten vstupní dotazník, hned manželovi udělali spermio a mě ultrazvuk a stěr z čípku. Pak se čekalo na menstruaci a jela jsem na krev. A teď jedu příští týden na ultrazvuk, jak rostou folikuly. IUI předpokládám, že bude čtvrtá, návštěva. Už máme i hotovou genetiku . Tak kéž by to dopadlo hned na poprvé. Čekala jsem přes rok na druhé dítě, tehotenstvi pouze dvě biochemické, už jsem se s mým gynekologem rozhodli, že nám pomůžou c Caru. A jsem ráda, že jsem do toho šla, nejsem na to teď už sama. Být tebou neváhala bych dlouho 🙂

princesslenny
9. lis 2023

@marketa1218 ahoj tak jak ti to dopadlo ? Taky jsem iui na konci října podstoupila a čekám jak to dopadne.

marketa1218
9. lis 2023

@princesslenny Ahoj zatím nijak. Přecházíme na jinou kliniku . Tak moc držím palce, ať ti to dopadne 🍀

princesslenny
10. lis 2023

@marketa1218 tak přeju hodně štěstíčka. 😊