Ahojky holky , včera jsem byla na gynekology jelikož nemám ms pravidelnou od 15 let mám ji třeba 4 do roka . Tam mi bylo řečeno ze jsem na prosto v pořádku ,jen ze mé vaječníky mají vzhled Pcos ale Pcos nemám. Řekla jsem mu ze se rok snažíme o miminko marně . Řekl mi ze s mim cyklem se dá otěhotnět ale . Předepsal mi Proveru 5 mg. Řekl ze to muže trvat déle než se mi srovná cyklus . A ze mám 3 možnosti bud čekat a brát Proveru nebo jit na (Ivf nebo iui). Tak jsme se s přítelem rozhodli ze bychom zkusili inseminaci . Má otázka zní dá se to takhle bez ms a povedlo se vám po kolikatem pokusu ? Jinak jedno srdíčko máme teď v říjnu 3 roky . Děkuji holky a všem držím palečky jsme v tom spolu všechny !!! ☘️☘️☘️☘️☘️
Menstruaci jsem neměla celý rok, zjistili mi PCOS, byli jsme na inseminaci a povedlo se hned na první pokus. Takže za mě super. Teď to bohužel budeme muset řešit znovu. Sice menstruace po porodu občas přijde, ale otěhotnět se nedaří. Tak ať vám to vyjde.
@guliii děkuji ,doufáme ze ano
A gratuluji 🍀🍀🍀
Já neměla menstruaci sama od sebe třeba 2 roky, o malého jsme se snažili několik let než jsme se dostali na Sanus, tam mi nabídli injekce na podporu růstu folikulu, ale už si nevzpomenu na název. Povedlo se IUI hned na poprvé, ale bohužel mimoděložní. Pak jsme si dali pauzu chvíli a pak jsme do toho šli znovu a malý se povedl na 8.pokus a to jsem bez jednoho vejcovodu.
Bereš něco? Třeba inositol pomůže hodně holkám s pcos, případně omezit hodně cukry.
@popelkaa23 Ahoj, mám to samé. Také vaječníky vypadají jako při pcos, ale nemám. Jelikož tedy nemám ovulaci, tak beru prášky na podporu růstu folikulů.
Nevím proč hned ivf a inseminace. Stačí když ti dají ty prášky, aby si měla ovulaci a můžete se snažit přirozeně ☺️ Ale pokud by třeba pár nebyl v pořádku, jako třeba špatné výsledky jak u ní tak u partnera ( spermiogram ) atd. tak pak je na místě podstoupit tu inseminaci, nebo ivf.
Ale to je samozřejmě na každém. A také to všechno stojí dost peněz.
Každopádně když jsem já začínala s inseminací, tak se povedlo na druhý pokus, ale bohužel asi v 7-8 týdnu těhotenství zamlko. Dohromady jsem měla asi 5-6 inseminací, pak se podařilo přirozeně jen s těmi léky na ovulaci, ale potratila jsem v 6 týdnu.
A do třetice 3 těhotenství také normálně pohlavní styk s léky na ovulaci, ale bohužel také miminko v 7 měsíci těhotenství zemřelo. Už tak nějak vím, kvůli čemu to bylo. Takže nám už navrhují to ifv. Jo a jestli můžu doporučit, tak je úplně perfektní Utrogestan beru ho v pulce cyklu 10 dní pak ho vysadíme a do dvou dnů mám ms.
Každopádně ti přeji štěstí, ať se podaří a je vše v pořádku 🙂
@maca917 jaké prášky na růst foliků bereš? Mě už nikdo nic takového nenapíše, tak nechápu tvou odpověď. Byla jsem na IUI, bylo jen biochemické a až dojde MS, jdu na další, ale moje dr mi už nemá co napsat
@lusiana777 tuším že myslí clostilbegyt nebo nějak tak
Z IUI máme prcka, chodili jsme do Pronatalu, vyšel hned napoprvé po 2 letech. Druhé se nepodařilo ani po 4 IVF a 11 transferech.
@lusiana777 no např. Clostybegyt, Femaru, Letmylan...
@popelkaa23 taky drzim palecky kolegynce se zadarilo po 4 pokusu me bohuzel ani pri jednom ale drzim palecky!
@kamino povedlo se hned na poprve? gratuluju.. ja jsem ted tyden po prvnim IUI a za tyden cekam na test.. brala jste pred tim clostylb?? Jinak take v pronatalu
@janicka_skritek ano, poprve ano.
@popelkaa23 u nas se podarilo na poprvé a dneska jsme objevili dvě srdíčka ❤️😁
TAK NAM SE NEZADARILO..
@zuzha31 vaaaauuu to si moc prejeme.. dve.. moc vam gratuluju a preju.. at vse jde tak jak ma
@janicka_skritek děkujeme, ale stejně jsem furt na nervy, jestli je všechno v pohodě, kontrolu mám az za 3 týdny.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@popelkaa23 omlouvám se za chyby ,opravuje mi to mobil 🌞