IUI. Co a jak?

pajinta
13. zář 2021

Ahoj všechny moc zdravím.
Jelikož se nám už mnoho let nepovedlo přijít do jiného stavu a mám za sebou s přestávkami cca dva roky na Duphastonu bez výsledku, tak bychom si rádi nechali pomoc. Doktor mi říkal o IUI, teorie hezká, hodně přečteno, ale osobní zkušenost je vždy k nezaplacení. Máte s tím někdo zkušenost? Ideálně dvoučárkovou? Jak to probíhá? Kolik to stojí? Na co se připravit?

Předem moc děkuji za reakce. 🙏

malenka3
14. zář 2021

Poprvé 6 cyklů iui, šestý pokus úspěšný. Podruhé úspěšný hned ten první. Úspěšnost jen o malinko vyšší než sex. Nestálo to nic, jen pár stovek za léky. Každý cyklus jsem chodila na utz cca 12. den. Pak se píchla jedna injekce před ovulací, pak manžel na odběr sperma a ten samý den já ambulantně na inseminaci. Rozhodně to nebolí, je to minutka, žádné hormonální stimulace. Pak je dobré to podpořit ještě sexem. Pokud se u vás nenašel konkrétní důvod, proč to nejde, může to být cesta. Ale já u mě mám dvě teorie, proč to nešlo. Tou první je svalový diskomfort v pánevní oblasti, což jsem řešila Mojžíšovou. A tou druhou byla konizace čípku a jeho zjizvení. Myslím, že přes něj bylo pro spermie těžké se dostat a ta inseminace dostane ty spermie až za ten čípek.
Držím palce, až vám to vyjde.

misu8
14. zář 2021

5 pokusů ročně hradí pojišťovna. Připravovat se nijak zvlášť nemusíš. Budou ti sledovat jak rostou folikuly a podle toho naplánují termín. Cca 3 dny před nesmí mít partner sex a tobě řeknou, kdy si píchnout ovitrel. Aplikace je jednoduchá, je to předplněné pero, tak nemusíš nic míchat. V den termínu manžel odevzdá vzorek, buďto u nich, nebo do 30 minut může z domova. V caru k tomu vzorku ještě přidají něco pro ty spermie,nějakou výživu nebo co a pak tam dorazíš a oni ti to zavedou. Nebolí to. Max. jako cytologie. Pak můžeš hned domu. Nemusíš ani ležet u nich na tom křesle. I když hned slezeš, tak pokud se to má povést, povede se. Nám se s 1. dítětem povedl 2. pokus, s druhým se 4 pokusy nepovedly, ale uz mi bylo 33, tak ta kvalita vajíček asi byla horší a manželovy pomalé spermie ... Nakonec se povedlo ivf na 1. Pokus

malenka3
14. zář 2021

@misu8 chtěla jsem napsat, že to je 6x za rok. Ale teď se dívám, že udělali změnu zákona a už je to 6x za život, že prý víc nemá smysl. Tak to naše "nemá smysl" mě dneska vzbudilo v půl šesté a teď kouká na pohádky 😄

pajinta
autor
14. zář 2021

@misu8
@malenka3 moc moc děkuji. No uvidíme máme z toho oba strach. Dle mého lékaře jsme oba zdraví jen u mě nadváha a u partnera je to male množství ejakulátu. Tak tvrdí že jak je toho málo nedostane se to až tam kam má. Tak že by toto mohlo pomoci. První syn se nám povedl ani jsme nevěděli jak a to druhé miminko se nám nedaří. 🤷 Asi k nám nechce. Posledně mi doktor sdělil že máme být rádi za to jedno, tak uvidíme alespoň i jiný názor. Děkuji pro partnera je důležité že může sperma donést z domu. Byl z toho dost nervózní.....chlap no. 😂😂

malenka3
14. zář 2021

@pajinta já na odběr byla s manželem vždycky až tam a s ním v kabince. Odevzdával ho asi 10x, už si zvyknul 😂 pro mě bylo důležité ho v tom podpořit a jít tam s ním, tu možnost to odebrat doma jsme nevyužili.

pajinta
autor
14. zář 2021

@malenka3 uvidíme jak se rozhodne, myslím si že když zvládl odběr na spermiogramu, tak si myslím že zvládne i toto ale má z toho větší nervy než já.

kvetuska145
14. zář 2021

Hned prvni IUI vyšlo. Neslo nam to pres dva roky. Manzel spermiogram na jednicku, u mne nepravidelna ms, tim padem bez ovulace atd. Mela jsem clostil, potom injekce ovitrell a po IUI duphaston a je to tam🙏🏻 Jeste jsem jedla od IUI ananas, prej se to ma, ale nevim jestli to k necemu bylo😀 jinak predtim jsem vyzkousela bylinky gynex atd atd a nic. Nejvice u me zabiral nosifol a ten jsem pila i pri IUI☺️ Drzim palce😊 stalo nas to 2000 kc. Plus vysetreni bokem 3000, 500 a 200 🙂

danca2719
14. zář 2021

Ahoj, 18.8. První IUI, s tím, že jsme se 4 roky snažili bez úspěchu a hlavně oba 100% v pořádku ve všech vyšetření. Já bych na to nešla, ale na kontrole mi řekl lékař , že mám krásný folikul ať to zkusíme, prvně jsem byla proti jelikož jsem říkala ze odlitame 23.9. Na dovolenou a ze si stejně myslím že to nevyjde, nakonec jsem zkusila a po celou dobu na to nemyslela úplně jsem od toho odpustila a soustředila se jen na práci a dovolenou a světě div se, 20.9. Kontrolní UTZ, jelikož jsem těhotná. Žádné léky jsem předem nebrala , jen jsem dostala injekci a poté teď beru jen utrogestan na případné udržení. Novinkou je, že už není hrazeno 6 IUI za rok ale změnilo se to, že hrazeno je jen 6 IUI za cely život. Určitě do toho jděte, nám se zadařilo. Držím palce 🥰