IUI ano či ne? Po přestávce dva roky

magicka89
12. črc 2018

Holky vím, že se tu téma již někdy rozebíralo, ale čerstvé zkušenosti? s manželem se snažíme s přestávkou dva roky, zítra chci doktorce říci o doporučení do CAR.
Zkušenosti? Děkuji moc

jednaholkaa
12. črc 2018

@magicka89 Doporuceni nepotrebujes, ja tam sla a doktorka o nicem nevedela. Nechali jsme si udelat zakladni vysetreni.. A na zadny problem u vas dr. neprisla? Spermio mate?

biedronca
12. črc 2018

@magicka89 Můj příběh....
Snažíme se s přítelm o první mimi rok a čtrvrt. V lednu po 8 měsících se zadařilo,ale nakonec z toho byl samovolny potrat bez revize, naštěstí. Hned jsme se snažili dál... všichni trvdili a četla jsem,že po potratu je pohnojeno a velmi brzy se určitě zadaří přece. A ejhle....
Jsme v CARU. Šli jsme tam sami nejdříve na spermiogram a pak na vstupní konzultaci (zdarma).
domluvili jsme se s doktorem, že uděláme 3 cykly IUI (2x IUI v jednom cyklu dorhomady 6 pokusu) a pak uvidíme.... Spermiogram dopadl výborně! Ale hormonální profil už ne - zjistlili polycystycké vaječníky.
Bohužel jsem docházel na Ultrazvuk,at víme jak folikuly rostou. V době MS od 5-9Dc jsem užívala Clostylbegyt,aby folíky rosty... A nic! Neragovala jsem... ovulace nebude. Další cyklus, zdvojená dávka Clostylu v době MS a opět nic (12DC měl největší folík 9mm). Tak jsem dostala injekce Menopur, píchala je do bricha a zase jít na UZ. NIC, ani na tohle jsem nereagovala....
Nakonec jsem vyfasovala konskou dávku hormonů Ovaleap, které se pouzívají při stimulaci vajíček pred IVF. To zabralo, a konečně!!..proběhlo IUI moje první, pichli na spustění ovulace Ovitrelle. Ale v den IUI se mi v noci rozjel zánět močových cest, druhý den hned antibiotika a proběhla ovulace, a další den opakovat IUI.
Prostě nám není dáno a asi ani přáno..... IUI vyjde jen 1 páru z 10 a k tomu s mou diagnozou polycystycké vaječníky (což způsobuje,že není ovulace) jen 15%. Zkusít to určitě zkusíme... Pro nás je IVF zatím scifi, nechceme to. Zatim....
Opravdu na nic nečekejte, a chtěj vedět jestli máš nebo nemáš ovulaci, jak to vypadá s přítelem ozhledne spermiogramu a hlavně rozbor tvého horm.k profilu.
A mimochodem, ani o jedné z věci, které jsou zde napsáno moje gynekoložka neví!!

magicka89
autor
12. črc 2018

@jednaholkaa ne žádný, spermio v normě, já ovuluji...ale nedělala mi krevní testy

magicka89
autor
12. črc 2018

@biedronca ach jo ☹moc mě to mrzí...😞 ale věřím, že to zvládnete...musíme ..všichni..manžel má spermio v pořádku...ona mi pořád říká, že je všechno oka, že to chce čas, že mám přijít až budu mít pozitivní test,ale na krevní testy a hormonal. profil mě nepošle...pokud se k tomu zítra nepostaví nějak kloudně beru kartu a odcházím...IVF nechcete proč? jen se ptám..já už jsem totiž ochotná podstoupit vše...jsem psichycky v pohodě,ale chci abychom byli rodiči a mohli naši lásku dávat dál...

jednaholkaa
12. črc 2018

@biedronca To me prijde zvlastni ze davaji takovou konskou davku hormonu (co se dava normalne pri ivf) pri IUI. To bych si asi dat nenechala, protoze to IUI fakt zvysuje sanci na poceti jenom malinko. I kdyz zase na druhou stranu jestli si nemela ovulaci..no chapu. A doktorka ti nekontrolovala foliky jak rostou? S tim potratem, jsem si taky myslela ze budu mit pohnojeno, ale podarilo se az tak 7 mesicu po SP.
@magicka89 Me doktorka taky rikala ze vsechno je supr at pockam. Ale ve 37 letech jsem moc trpelivosti nemela. Je dobry se nechat kompletne vysetrit. To vstupni vysetreni je zadarmo, tak si tam zajdete. Treba na neco prijdou..

biedronca
12. črc 2018

@magicka89 Máš ovulaci potrvrenou aspon 2-3 měsíce ultrazvukem?
Protože mě řekli v CARu, at se vykasšlu a nějaké ovulační testy, že to je nejhorší zlo. vzdy a jedině potrvdit UZ jestli je nebo není ovulace.

biedronca
12. črc 2018

@jednaholkaa Tak růst folíku nepomohl clostylbegyt, v dalším cyklu ani jeho zdvojená dávka, ...ani nerostly po injekcích Menopuru,takže tohle byla asi poslední vubec možná volba, aby to IUI se vubec mohlo uskutečnist.
Ja si taky myslím,že tak vše uměleé vytvořené a nahoněné nemůže vyjít. ..V sobotu/nedeli udělám TT.

biedronca
12. črc 2018

@magicka89 Jinak neber kartu .. to je zbytečnost. Rovnou bez do CARU a tam zadnou zdravotní dokumentaci nepotřebuješ. Ani neměn gyndaře, to je zbytečnot, vy už potřebujete po dělší době snažení, odborníka - tj. Centrum, kliniku reprodukční medicíny.

magicka89
autor
12. črc 2018

@biedronca ultrazvukem jednou před rokem..gyndařka mii furt říká ať si koupím ovulační testy,ale to mě stresuje..po dvakrát potvrzena BT..tenhle měsíc mi vylezla nějak málo..proto se tam chstám a chci něco víc...jak píšete ultrazvuk pravidelně a krevní testy..jsem zvědavá co m
i řekne...A myslíš, že teda nemám zítra jít? že rovnou do CAR?

biedronca
12. črc 2018

@magicka89 Hele zkusit to můžeš, jestli na tu gyndu už jdeš....... tak můžeš se zeptat, jestli by tě neposlala někam dál, nebo neudělal vysetření na ten hormonální profil.
ale jak píšu, ja se sebrala sama od sebe, a domluvila si konzultaci (pozor, můžete čekat i 2 měsíce na termín!!) rovnou. Moje gyn vubec neví, netuší,že od května docházím tam, že jsem byla na inseminaci atd.
Minimálně tvoje gyn může udělat folikulometrii - tj. hlídání ovulace UZ,ale chce to aspon 2-3 měsíce tam docházet, at to má vypovídající hodnotu.
Já měla v lednu potrat, tj. ovualce být musela prece. A od května už řeším to,že NENÍ ovulace, nerostou foolikuly atd...
Joo moje gyn, taky říkala ,at si dělám ovulačn ítesty, a já je rok dělala.....a ted v CARU mi to smetli ze stolu, hned pryč, že nikdy je nedělat. Zena se stersuje, nikdy nevi jestli UŽ je pozitivní, nebo třeba už BYL pozitivní...kdo to jedině pozná na 100% je ultrazvuk prostě. Né spekulační ovulaky.....

magicka89
autor
12. črc 2018

@biedronca no ale tak ty teď čekáš jestli se zadařilo, ne? Chápu to správně...jsem tam objednaná zítra na 15 hod., tak snad bude vstřícná a pošle nás do Sanusus a mezitím bude hlídat tu ovulku...mám to dostat cca do týdne, vůbec nevím, kdy tenhle měsíc byla ovulace...správná strana břicha mě bolela, hlen oka..ale to jsou všechno spekulace, které mě už nebaví...

biedronca
12. črc 2018

@magicka89 No super, MS se ti blíží,takže hned at udělá hormonální profil to je od -1-3DC se chodí. A pak po MS hned sledovat ovulaci... to je to nejmenší co ona může udělat.
A kdyby nic, vykašli se nato, objednej se do centra a tam vše už bude mít rychlý spád, pojede vše jak na drátkách, na nic se nečeká a frčí to :D
Na ovuláky se fatk vykašli, stresujou, pak se planuje styk atd.... Ovulak ti jen rekne že se stoupla v těla LH hormon,ale už nevíš, jestli ten folik prasknul, a nebo jestli uvolnil vajíčko atd.

magicka89
autor
12. črc 2018

@biedronca děkuji za informace, jsi zlatá..já bych byla samozdřejmě šťastná, kdyby MS nedorazila, jelikož jsme se na dovolené fakt snažili...ale ještě 20 DC ráno teplota 36,6, za 2 hod. 36,8 ..nevím, už jsem z toho blázen...a ona může hormonální profil udělat sama v ordinaci?? 😲

biedronca
12. črc 2018

@magicka89 Hormonální profil je jen odběr krve v určitý den cyklu v době MS.
A ano, zrovna čekám jestli se zadařilo... ale jak jsem psala výše, v den inseminace jsem chytla zánět močových cest a na druhý den dostala antibiotika. Takže se zánětem, a antibiotikama to prece nemůže vyjít...
ani mě nic nebolí, nepícha, ani nebylo uhnízdění nic.

magicka89
autor
12. črc 2018

@biedronca slovo nemůže je strašně limitující 🙂 moje švagrová má adrenogenitální syndrom v lehčí formě...před rokem jí praskla cysta a do břišní dutiny se ji vylilo přes půl litru krve...kdyby přijeli do nemocnice o par hodin později, nechci myslet na následky ☹ odoperovali jí...a když jí budili z narkózy oznámili jí, že je biochemicky těhotná, jestli o to jeví zájem...se svým syndromem jí předpovídali neplodnost...Anička před 14 dny oslavila jeden rok...přežila operaci, narkózu a další nepříjemnosti :-* víra je velmi důležitá, ale rozumím Ti...Já včera přišla domů a manžel se mě ptá, co bříško jestli mě nebolí, ptž. ví, že před MS to vždycky začne pár dní..a já že né, že je ještě brzo..no a od večera mám tlaky v podbřišku a je mi šoufl..takže PMS, jak prase ☹ snad to nedostanu zítra ráno, když jdu k té doktorce...jinak asi neznám jedinou mojí kamarádku, která by zaznamenala hnízdění :-*

biedronca
12. črc 2018

@magicka89 Já teda uhnízdění měla, fatk se jsem jeden den zakrvácela a hlavně mě síleně bolely prsa. To je pro mě jasny znak ted, že vím,že jsem těhotna. Zatím ale k tomu jeste od ledna nedošlo..... :(
Snažíme se rok a čtvrt, je mi 28 , nekouříme, nepijeme..... A ano, myslím,že 80% je v hlavě. Ale k rozhodnutí,že na to kašleme, si kazdá musíme dozrát sama.....

magicka89
autor
12. črc 2018

@biedronca mně 29...jako takhle..já prostě nevěřím tomu, že si v hlavě zablokuješ doputování spermie k vajíčku a spojení..to jsou podle mě uklidňovací řeči od ostatních...

magicka89
autor
12. črc 2018

@biedronca a už vůbec si nemyslím, že je zapotřebí si říct, že na to kašleme...nekašleme..chceme být maminkami...jen je ta cesta delší a složitější, než jsme čekaly ☹ a to za sebou mám pouze to snažení, kdoví co nás čeká

biedronca
12. črc 2018

@magicka89 Já jsem zase presvědčená,že až "dozraju" k rozhodnutí že na snažení kašleme, necháme vše volně, ažnebudu užívat hromady hormonů, třeba

jednaholkaa
12. črc 2018

@magicka89 Holky, ne prosim vas, v hlave nic neni :D Ja ten mesic co jsem otehotnela jsem na to myslela uplne stejne jako ty ostatni mesice. Samozrejme to chce mit dobrou psychiku, ale nemyslet na to opravdu neni nutne mam vyzkouseno.
Ovulacni testy ti sice nereknou jestli ti praskaji folikuly a jestli je v nich vajicko, ale alespon vis kdy ti jde LH hormon nahoru a mela by byt ovulace. Muzes nacasovat styk.. Pro zacatek snazeni dobry. Nekdo ma ovulaci pozdeji v cyklu tak by alespon zjistil toto.

magicka89
autor
12. črc 2018

@jednaholkaa taky jsem přesvědčena , že to není o hlavě...samozdřejmě nesmí bát ženská zhroucená..ale tak, když chce pár miminko, jak na to nemá myslet..vždyť to snad nejde :-*

jednaholkaa
12. črc 2018

@magicka89 Nejde, to fakt nejde. Nejlepsi je se dat do super, fyzicke i psychicke kondice, aby na tom telo bylo co nejlip. Pak pokud neni zadny doktorem potvrzeny problem je dobra sance ze se podari. Dva roky snazeni je uz chvile, na tvem miste bych taky patrala v CAR.

biedronca
12. črc 2018

@jednaholkaa
@magicka89 Nejde, nejde na to nemyslet. Když člověk něco chce, a nedaří se mu to, o to více na to myslí,zkouší, vymyslí atd.
Já ale viděla tady x y příběhu,že až se od snažení odpoutaly, prestaly na to myslet a dozrály, pak se to povedlo. A ja veřím,že 80% je v hlavě..... Jen k tomu bodu, musím nějak si dozrát sama. To může ale trvat i několik let, než se fatk naštvu a seknu s tim :D
Zatim na to myslim.... a byla jsem pozitivní, opravdu věřila, a měla veeelkou naději,že po tom potratu je pohnojeno a do půl roku se podaří.Věřila jsem..pevně. A nic , realita přišla... :(

magicka89
autor
12. črc 2018

@jednaholkaa troufám si říct, že jsem v nejlepší tělesné kondici, co jsem kdy byla...cvičím tak 4x týdně, jídelníček mám taky skoro vzorný, přestala jsem kouřit, už mi nechutná ani pít...psychicky jsme na tom te´d s mužem dobře 🙂 jen ten uzlíček chybí...já se do Sanusu chystám,ale chci mít před návštěvou hormonální profil atd...když má na gyndě tu možnost, tak ať se trochu posnaží...člověk jim důvěřuje a co z toho...

magicka89
autor
12. črc 2018

@biedronca na druhou stranu...proč nejít do IVF...je tam obrovská šance 🙂 já jsem s tím smířená 🙂 prostě když nepůjde IUI, tak IVF, něco vydržíme, ne?? dneska v noci se mi zdálo, že jsme adoptovali holčičku 🙂 a to jem si celý večer četla deník anne frankové, takže jsem na nějaké mimčo nemyslela ani náhodou 🙂

jednaholkaa
12. črc 2018

@magicka89 No tak to je na dobre ceste 🙂 Jeste vsechna vysetreni at to mate pojisteny.. Gynekologove otehotneni moc neresi co ja vim..A nejake alternativni metody jsi zkousela? Co panevni dno? Odblokace kostrce..? Ja jsem otehotnela 2 mesice po te co me tu kostrc odblokovali. Zaroven jsem pres mesic jela ruzne alternativy - kraniosakralni terapie, cinska medicina, makrobioticka strava atd. Takze tezko rict co pomohlo. Nicmene jsem toho zkusila hodne, verim te alternative vic nez IVF. To IVF take neni samospasne. Jo a taky jsem vlastne 6 mesicu pila 2x denne inofolic, ten me srovnal cyklus presne na 28 dni, pred tim jsem mela 26 - 28. Holky a to je me 37, prvni dite. Takze kdyz zamakate tak se tomu da hodne pomoct. Hlavne to chce patrat, zkouset a tak..

biedronca
13. črc 2018

@jednaholkaa Mojžíškovku cvičim snad 3 měsíce, na odblokováni jsem byla taky 3x a nic. A ted uz to začinam flakat,jsou dovči atd..a ta hodka tam cvičení prostě "nejde" najít :D

magicka89
autor
13. črc 2018

@jednaholkaa v mém okolí gynekologové otěhotnění řeší...nechci doktora, který nebude řešit tak zásadní věc...jinak jedeme Macu, gynex, vyzkoušeli jsme s mužem různé vitamíny, extrakty atd...už jsem do toho dala tolik peněz, že to nechci počítat...tělo mám v rovnováze včetně PH, o stravu a vše kolem, se dost zajímám..ale po 2 letech alternativy, už mi dochází trpělivost 🙂

biedronca
13. črc 2018

@magicka89 Udělala jsi pro to maximum, strava, pohyb, vitamíny, nekouříte atd... ted už jsou na řadě lékaři. Třeba bude někde nějaká drobnost, a pak to půjde ráz na ráz.
Moje gyn "neotěhotnění" nereší,tak je ke všemu taková laická atd.... takže ja jsem rovnou šla do CARU, a tam behem 1 měsíce hned všechny základní vysetrení. Určitě dej vědět, jak jsi dneska po gyngě dopadla.

magicka89
autor
13. črc 2018

@biedronca já vím, že to všichni myslí dobře,ale taky jsem toho názoru, že jsou na řadě lékaři 🙂 dám vědět🙂 co ty, jak se cítíš, :-*

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru