Imunologické vyšetření - zjistí i alergii na lepek?

hanpavka
2. zář 2015

Holky, poradíte co všechno zjistí na imuno vyšetření? Zjistí se tam i alergie na lepek? .. My měli jít v září do prvního pokusus IVF, doktor nám řekl, že imuno vyšetření nikdy moc nedoporučuje, že se vždycky něco najde, že by nejdříve zkusil první pokus a když tak potom... mě se ale jeví jako lepší možnost, nejdříve vědět, jak na tom jsme, případně nasadit léky a potom až jednat.. Mám tam volat a objednat se na IVF, ale vůbec se mi do toho nechce.. Tak bych zkusila to imuno, vám to vyšetření nějak pomohlo nebo spíše jen stresovalo, jak říkal můj doktor? DĚKUJI ZA RADY A ZKUŠENOSTI.

blanka.k
2. zář 2015

@hanpavka Záleží, jeslti se ptáš na alergii na lepek nebo celiekii (to jsou 2 různé věci)
Byla jsem na imunologii, kde mi brali krev, aby mi zjistili genetickou predispozici na celiakii = zjišťují, jeslti máš nějaké ty "vadné" alely, které mají celiaci (takže nezjistí, jeslti máš celiakii, ale zjistí, jeslit máš nějaké ty "geny", které celiakii způsobují, celikii tudíž ještě nemusíš mít, ale může se kdykoliv během života projevit..A pak je odebrání krve na protilátky (to udělá běžně obvoďák, na gastru,...), tj. jeslti tvoje tělo opravdu už s lepkem bojuje.... A pokud v krvi jsou, je nutné podstoupit biopsii tenkého střeva, aby se prokázala celiakie (bez toho jen z krve by nikdy neměla být celiakie diagnostikovaná). A hlavní je - nedržet bezlepkovou dietu před vyšetřením, krví!

kytka12
2. zář 2015

Mně na imunologii zjistili alergii na manželovo sperma, doporučili 1/2 Prednisonu na 3 měsíce a během toho ač se to nemá jsem podstoupila embryotransfer a otěhotněla jsem. Prednion potlačuje imunitu, ale někdo po něm trochu přibere a může způsobovat úzkosti.

vercanika
3. zář 2015

@kytka12 Ahoj mám dotaz ... jak se u tebe projevovala alergie na to sperma měla jsi nějaké příznaky ??? Po prednisonu jsem přibrala 4 kg no mazec ...Jsem po prvním nepovedeném IVF a hned nám doporučili imunologii ... Dnes jsme na ni byli a už teď mám nervy co mi a manželovi zjistí .... ty 3 týdny než budou výsledky budou celkem o nervy ... a co vše se dá z toho vyšetření zjistit ????

hanpavka
autor
3. zář 2015

děkuji za zprávy, už delší dobu nad tím přemýšlím, pořád čtu, kolik párů se bezvýsledně snažilo o potomka a za pár let zjistili, že to byla celiakie... tak bych nehctěla ztrácet čas.. snažíme se skoro dva roky, až na partnerovo sperma, které se pořád zlepšuje nebo naopak snižuje - jako na houpačce!!! nemáme zatím žádný větší problém... My asi před tím IVF zkusíme to vyšetření, protože hodně šťastlivek právě otěhotnělo, když braly ten Prednison...

marklish
11. zář 2015

Pokud mate zajem, doporučuji www.Facebook.com/BezlepkovaPekarnaLiska pečou 100% kvaskovy bezlepkovy chleba

merope
11. zář 2015

Mě na imunologii po odeslání z CAR vůbec celiakii nezjišťovali (aspoň co vím). Aby ji testovali, tak na ni musí být podezření. Tzn. máš nějaké odůvodněné podezření na celiakii? Důvod, proč bys ji měla mít? V tu chvíli je na místě to řešit nezávisle na IVF.

Co tam testují hlavně je celkově hodnota vlastní imunity a toho, zda imunita nějak bude či nebude bojovat proti spermatu či proti embryu.

Čekací doba na vyšetření je typicky 2 měsíce. Takže nechat se poslat na imunologii je tak akorát k dalšímu termínu IVF. A pokud tě to stresuje už rovnou, tak nevím, zda se to hodí - ale zjevně tě to bude stresovat, i když tam nepůjdeš. Mě zjistili, že ten hlavní problém, kvůli kterému mě tam doktorka poslala, mám v normě a v pohodě a jen že mám zvýšené NK buňky, ale jenom trošku (což má prý skoro každý), tak mi doporučili Metypred. IVF se sice nezadařilo, ale člověk je takový klidnější, když ví, že pro to udělal, co mohl.

hanpavka
autor
11. zář 2015

@merope už jsme objednaní, naštěstí měli volný termín už 1.10 tak nemusíme čekat dlouho a máte pravdu, když jsem se objednala a řekli mi co vše zjistí a jaké vyšetření udělají, hned jsem měla lepší náladu, že zase budeme chytřejší. Tak uvidíme... 🙂

verunkaaa
10. říj 2015

@hanpavka Ahoj, ano, mne to takhlr zjistili. Dostala jsem zadanku na imunologii z CAR a vysledek byl - nelecena celiakie.

hanpavka
autor
11. říj 2015

@verunkaaa příští týden jdeme pro výsledky, tak jsem zvědavá... A už se léčíte a je to lepší?

fori
25. říj 2015

mě to zjistili z krve na alergologii na Karlaku v Praze, potvzena celiakie..... po roční dietě mi zmizeli veškeré imunologické problémy...

verunkaaa
25. říj 2015

@hanpavka lecim se, je to lepsi, ale prirozene mit deti nemohu ..

mogwaika
25. říj 2015

@hanpavka je to komické, ale já mám po druhém porodu najednou alergii na mužovo sperma, nechali jste si zjišťovat i tohle?

fori
25. říj 2015

@mogwaika ahoj, nechodis na imunilogii nahodou do Podoli?

ewerette
25. říj 2015

Ahoj, můžu se zeptat, kolik asi tak základní imunologické vyšetření stojí? Hradí něco pojišťovna? Viděla jsem ceník, ale byl pro samoplátce a byla to docela pálka...

fori
25. říj 2015

@ewerette ahoj,,,cele to hradi pojistovna....proc by jsi mela platit ty? To ti nekdo rekl?

ewerette
25. říj 2015

Ne, moc jsem se neptala, byla jsem ráda, že mi dali doporučení - nechtělo se jim... A pak jsem na netu našla ceník a dost sem se lekla... tak to je super zpráva, skoro jsem se bála, že tam nebudeme moct jít

fori
25. říj 2015

@ewerette neboj, doporuceni mas a pak vse hradi pojistovna....me to delali nekolikrat...kompletni imunologii ....proste vsechno... reprodukcni, gastro, i srazlivost ...a dalsi a dalsi....

ewerette
25. říj 2015

bezva, děkuju moc za info

hanpavka
autor
30. říj 2015

@mogwaika ano, i tohle zjišťovali - u mě výsledky ve všem negativní - i podezření na celiakii a alergie, ale u přítele zjistili genetickou vadu spermií, takže to byl ten důvod proč se nám to nedaří ☹ U tohoto problému je jedno, jestli má spermií málo nebo méně pohyblivé (což ke všemu má ) ale jde tam o to, že než se ta spermie vytvoří, tak už je geneticky špatná a není šance, že by se uhnízdila ve vajíčku, to prostě nesvede a když už by se povedlo, je tam velká šance na potrat nebo nějaké postižení, takže my taky musíme podstoupit IVF ale díky té genetické vadě, nějakou dražší metodu, cca o 4000,- než obyč IVF... :-/

hanpavka
autor
30. říj 2015

@fori My jsme platili za kompletní imuno vyšetření 2000,- na klinice ?!? Je fakt, že máme oba VZP a ta se k těm centrům staví asi nejhůře ze všech pojišťoven - i u IUI jsme dopláceli 1000,-

fori
30. říj 2015

@hanpavka no prosim te, ja nikdy nic neplatila..ani za IUI....

hanpavka
autor
3. lis 2015

@fori každý to má jinak, nechápu to... příští rok nás čeká IVF, jsem zvědavá, kolik budeme doplácet, ale počítáme s částkou kolem 30 000,- někdo doplácí pár tisíc, někdo 10 000 jiný 25 000...necháme se překvapit 😀 S těmi pokusy IUI, pokaždé jsme dopláceli "pouze" doplatek 1000 a zbytek údajně naše pojišťovna, pokusů jsme měli celkem 5. Ještě že jsme šli na to Imuno vyšetření, jinak by nám ani ta základní metoda IVF nevyšla a vyhodili bychom úspory zbytečně... Můžu se zeptat, na jakou kliniku jsi docházela ty?

fori
3. lis 2015

@hanpavka ja jsem chodila do Prahy k Apolinari, je to statni zarizeni a nedelaji to jen pro prachy....a vim ze tam dochazi i plno lekarek co nemuziu mit deti....myslim ze je to jedno z nejlepsich center....a hkavne maji svoji imunolozku Mudr. Malickovou, ktere ja vdecim za hodne, vlastne za obe deti co budu mit, pokud to druhe teda v poradku donosim..na imuno jsem neplatila nikdy nic, a delala mi toho hodne, vlastne vse....a za 2IVF jsme ted platili cca 13 000,kdyby nam nezamrazovali tak bych platila 8500 kc jako pri 1 IVF

hanpavka
autor
4. lis 2015

@fori no v Praze máte více možností, než na Moravě - v Ostravě máme pouze dvě kliniky... Přeji Vám, aby druhé těhotství probíhalo v klidu a bez potíží a aby jste si ho v rámci možností i užila 😉