Chystáme se na druhé IVF/ICSI. Máme si rozmyslet jednu z těchto metod výběru spermií. Nemáte někdo zkušenosti co je lepší. Nebo si snad zaplatit oboje???
No my jsme měli IMSI,ale nepodařilo se :(
My jsme měli PICSI při 3.IVF, přestože spermiogram ukázkový, ale velký odpad oplodněných vajíček. Tak jsme to zkusili a nějakým zázrakem se zadařilo 🙂 Myslím, že je to loterie a metoda pokus omyl 😕 do té doby než se zadaří. Držím pěsti 😉
@bruni ahoj můžu se zeptat, jaký jsi měla průběh vývoje embryí? já mám vždycky zralá vajíčka, hodně se jich oplodní, ale od 3.dne jdou k šípku. Přešla jsem do Gennetu, aby mi tam udělali IMSI, ale embryolog to rázně odmítl, protože je spermiogram dobrý. Takže zase ISCI. Mám dojem, že z nás už jen všude tahaj prachy a opakují stále stejné postupy 😒
@belle_rose ahoj, no právě mi měli výborný spermiogram, vajíček v průměru kolem 10ti, většina se oplodnila, ale byla buď špatná nebo se špatně vyvíjela. Při ICSI mi z 11 zralých vajíček zbylo jen jedno vhodné embrio k zavedení a to se neujalo, Bez ICSI se ani jedna spermie nedostala do vajíčka (nikdo mi neřekl proč) a při PICSI se 7 vajíček oplodnilo a z toho 2 embria vhodná k ET a jedno se chytlo. Nikdy jsem neměla nic na zamražení. To PICSI jsme si vybrali my sami, nikdo nám ho nedoporučoval, právě pro dobrý spermio.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@jajda2011 doktor doporučoval IMSI bylo sice dražší, ale vyplatilo se mrkni do alba jaký mám pupík 😀 😀 , takže i Vám přeju správnou volbu 😉