ICSI, prodloužená kultivace atd. Co má význam?

ellena24
9. únor 2020

Ahoj holky, zajímal by mě váš názor za co si myslíte že je dobré si připlatit,myslím nadstandardní metody a postupy při ivf? Manžel je v pohodě, já mám zaléčenou štítnou žlázu a opakovaně hraniční protilátky proti spermiím...tak nevím jestli volit icsi nebo něco jinýho...

whocares
9. únor 2020

Ahoj. My jsme umělé oplodnění podstupovali už před více než čytřmi lety, takže se možná objevily ještě nějaké další novinky. Každopádně jsme připlatili všechno, co se v tu dobu připlatit dalo (icsi i prodlouženou kultivaci, víc toho myslím nenabízeli). Nevím, jaký to mělo efekt, ale nechtěla jsem si při případném neúspěchu vyčítat, že kdybysme připlatili, možná by se zadařilo. My jsme měli štěstí, vyšel první pokus, druhé dítě se podařilo nečekaně a přirozeně o rok a půl později. Pokud to finančně utáhnete, zkusila bych připlatit, co se dá. Pokud vám to nějak zkomplikuje život, promluvte si s doktorem. Náš nám přesně řekl, že jestli chcem něco vynechat, ať připlatíme prodlouženou kultivaci a vynecháme icsi, že v našem konkrétním případě bude pk důležitější.

kafr
9. únor 2020

Taky mám protilátky na spermie, manžel ok, připláceli jsme Icsi, prodlouženou kultivaci i Embrioglue.
Nechtěli jsme si případně nic vyčítat.
Povedlo se hned první. (11 folikulů, 8 vajíček, 3 nereagovaly vůbec, 1 ukázkové a 4 byly 50/50. Takže v pondělí odběr, v pátek zavedení toho jednoho a ty 4 jsme ještě nechali kultivovat, ale nepřežili. Takže jsme měli vlastně jen to jedno!)

adenka84
11. únor 2020

ahoj my s manželem podstoupili 5x IUI bez úspěchu. pak jsem 4x postoupili IVF-ICSI... 3x krátký protokol bez úspěchu.. čtvrtý pokus jsme změnili protokol na dlouhý, byla jsem před v lázních, zaplatili jsme si ICSI, PK, a AH.. nechali jsme si zavést tři embrya a pak se teprve zadařilo.. po dvou letech se nám zadařila druhá dcera na třetí pokus IUI, a třetí za dalších pět let přirozeně.. jen to bohužel bylo mimoděložně..
Nikdy nic není ztracené.. chce to trpělivost a důvěru v lékařích

ellena24
autor
11. únor 2020

@adenka84 děkuju za odpověď a jaký je rozdíl mezi dlouhým a krátkým protokolem?

adenka84
11. únor 2020

@ellena24 krátký protokol je cca na 14 dní a píchala jsme si jednu injekci denně ke konci dvě injekce a dlouhý je cca na 4 týdny a píchala jsem si dvě hormonální injekce ke konci tři..
Záleží jak Vám to lékař rozepíše.. co máte za problémy.. já měla za sebou laparoskopii, hysteroskopii, genetiku, imunologii a lázeňskou léčbu.. + jsem dva měsíce chodila k léčiteli.. poslední pokus IVF - ICSI byl u nás úspěšný