Ahoj, je tu dušička, která podstoupila ICSI? 🙂
já jen 1x - při druhém IVF. Co tě přesně zajímá?
Holky, původně jsem měla podstoupit spontátní otěhotnění, ale došlo k tomu, že při stimulaci (od 1.1.) se mi vytvořilo nějakých 5-6 folykulů či co to je.. a tak paní doktorka řekla že ICSI + vitrifikace + kultivace...
Chtěla bych vědět, co mě teď čeká? Od paní doktorky jsem odcházela trošku v šoku ☹
Mám prý dlouhý protokol..
Píchám si Menogon + Claxane, a beru prášky na štítku (tu už nemám) a Medrol
@cicinky Ničeho se neboj. Je to normální postup, také jsem si jím prošla.
Intracytoplazmatická injekce morfologicky selektované spermie – to je ICSI. Až ti odeberou pod narkozou zralá vajíčka, píchnou do nich injekčně spermii partnera. To už se tě netýká, protože to probíhá pod mikroskopem v laboratoři. Divím se, že ti to lékařka nevysvětlila....
Kultivace je zase doba, po kterou se vajíčka spojená se spermiemi nechávají vyvíjet. Sůedují se, jestli se dělí buňky apod. Jde o to, že u některého vajíčka to nemusí probíhat a kdyby ti ho vpravili do dělohy, byl by to rovnou neúspěšný pokus. Zvyšuje to tedy šance na otěhotnění, ale to i to ISCI
@cicinky Vitrifikace se mě netýkala, ale podrobněji ji máš popsanou tady : http://www.gennet.cz/vitrifikace.html
Hrozně, nehledě na to, že mě zjistili endometriozu a přišla jsem o vejcovody... ☹
Ale v Gennetu mě uklidňovali, že mimí mít budeme 🙂
Já mám také endometriozu a 1 vaječník (o ten druhý jsem přišla kvůli té nemoci). Ale to by nebyl problém, mám neplodného manžela, aby toho nebylo málo. Takže proto jsem to podstupovala.
@cicinky - nechci ti kazit náladu, je dobře, že jste natěšení, ale trošku počítejte i s tím, že to třeba nevyjde...Já vím, je to hrozně těžký na psychiku, já když si vzpomenu na sebe a na ty 4 roky snažení, kolik nocí probrečenejch, vždycky jsem si říkala, že teď už to vyjde....a vždycky nic. Dnes mám navzdory doktorům 2 krásný děti z přirozeného těhu 😅 Takže naděje umírá poslední, držte se. 😉
Aha. No my sme s priateľom uplný nováčci, takže zisťujem všade možne.. Moja doktorka nás poslala do Genetu do Liberca. Tak tých 30 tis. by aj tak ešte šlo.. Rozumiem, že záleží od okolností... Zaujímala ma tá približná cena... Ďakujem mockrát...
No ja viem..ale to sa ľahko povie...na 12.2. sme objednaný na konzultáciu do Gennetu, tak snáď sa to už nejak pohne..
Držím palečky...
Moc děkuji, i já tobě, a HLAVNĚ POZITIVNĚ !!!
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
já 6x