Ahoj všichni, chci se Optat, je tu někdo, kdo má stejné obtíže jako já? Je mi 25 let a tohle. Mám hrozný strach. Testy mame za sebou, čekáme na Genetiku, cca 5 týdnů. Za jak dlouho je pak možné stimulovat na IVF? Děkuji moc. Možná už tu někde je nejaka diskuze, ale nechce se mi tu listovat. Děkuji
tady je stejná diskuse vytvořená celkem nedávno: https://www.modrykonik.cz/forum/jdeme-na-to/nizky-hormon-amh-mate-zkusenost/
Mam 0,4 ☹
@verunkadar Mně se nepodařilo 6x ☹
@evikos a kolik jsi měla AMH?
0,8
@evikos tak to jsi měla více než já ☹. Je to hrozný pocit, ale musím se dát trochu do kupy ☹
Ahoj Verunko, ono to AMH asi nebude ten nejdůležitější ukazatel toho, jestli můžeš otěhotnět nebo ne. Ostatní hormony, LH a FSH máš v pořádku?
Mě je 38 let a jsem nyní v 21 týdnu těhotenství. Já měla hodnoty těch ostatních hormonů dobré. Mimo to AMH. Loni jsem otěhotněla 2x, vždy přirozeným početím, poprvé v květnu 2015 s AMH 0,4, z toho tedy bylo v 10 tt zamlklé, a podruhé v listopadu a to už bylo AMH jen 0,23!
V CAR jsem byla vždy jen na úvodní konzultaci a na tom hormonálním profilu. Pak mi doktor udělal ultrazvuk a zjistil cystu na vaječníku. Řekl s tou cystou mi umělé a stimulaci provést nemohou, a dal mi balení hormonální antikoncepce s tím, že by ta cysta po dobrání mohla zmizet. Na to jsem se ale vykašlala, abych brala antikoncepci, když chci otěhotnět a nechala si cystu odsát (musela jsem jet na druhý konec republiky do Olomouce do jiného CAR, kde to bežně provádí na žádost pacientky v rámci jednodenní chirurgie, tady to udělat nechtěli, nevím proč). Po osátí jsem hned po týdnu při nejbližší ovulaci otěhotněla. Se stejným AMH jako máš ty, a to si vem, o kolik jsem starší. Brala jsi dřív antikoncepci? Mě totiž přijde, že některým ženám to tu přirozenou tvorbu hormonů rozhodí. Já se pokoušela početí podpořit různými přírodními preparáty, a věřím že něco z toho pomohlo. Asi je nejdůležitější, aby ty hormony byly v souhře během menstruačního cyklu.
Nevím jaká vyšetření už jsi absolvovala, jestli u tebe probíhá ovulace a praskají ti folikuly, jestli máš průchodné vejcovody atd... Pokud je tohle všechno v pořádku, můžeš zkusit sama vyladit své hormonální zdraví. Možná se ti povede první IVF, možná půjdeš víckrát, težko říct, a podle zkušeností co jsem si přečetla v různých diskusích vidím, že prostě doktoři u tebe zkusí nějaký postup stimulace, s tím že výsledek může být jakýkoliv a oni ti to stejně nedokážou vysvětlit, proč to tak je. Ale chci tě povzbudit, že s AMH jako máš ty, i nižším, otěhotněm určitě můžeš.
@belina01 FSH mám 6,7, LH mám 5,4. Minulý rok jsem byla na laparoskopické operaci cysty, neměla by se už objevit znovu. Takže tu průchodnost mi kontrolovali, ale nevím, jak u toho druhého vaječníku. Doktori mě vyděsili, že tohle už je hodně velký strašák a že by to chtělo IVF, že mě nutit nebudou, ale že se to může zhoršit a pak třeba bude šance nulová. Testy máme všechny za sebou. Teď jen čekáme na genetiku. Ovulace? Měla jsem minulý měsíc folikl 11 den cyklu 24 mm, ale jen jeden. Ale lékař mi říká, že mi nepraská. Píchal mi injekce Pregnyl na to, aby to prasklo a nic. Já tomu stále věřím. Že se stane zázrak a nez půjdeme na umělé, že se to povede. Ale šance je malá, říkal mi. Že mám ten hormon, jako ženy v přechodu. Děkuji za povzbuzení.
@verunkadar ahoj,já mám AMH 0,23 a taky to vypadá na brzký přechod,ale je mi už 37,jsem po 2.IVF,podařilo se nám při každém 4 vajíčka vyprodukovat s hormony,bohužel do 5. dne mi vydrželo poprvé 1 a teď 2,jedno zavedli-nechytlo se,teď budu čekat na KET,takže si myslím,že by to u vás mělo jít přirozeně,jen to chce asi čas,nepodaří se to při každé ovulaci,držím palce
@pozi Dnes jsem byla u lékaře. Jdeme na první inseminaci a ta, když se nepovede, tak prý není na co čekat. Jelikož se mi ovulace kvůli tomu AMH nedělá a zasoba může být menší a menší ☹. Tak koncem května zkusime IVF. A je to i můj gynekolog, ne jen v Pronatalu. Sice všem jde o peníze, ale na tomto něco bude, když už v 25 letech mam hodně nízké AMH. Uz se snažíme delší dobu. A samo to asi nepůjde, bohužel k miminku nám budou muset trochu pomoci.
@verunkadar no je fakt,pokud je to takhle nízké,tak se asi iui nepovede,ale šance určitě ještě je,když ti dobře nasadí hormony,tak se i nějaká vajíčka dají odchytit 😉 hodně štěstí,nic jiného ani člověk přát nemůže
Holky, ako ste postupili, mate nieco nove ?
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
A kolik máš AMH? Já mám sice opačný problém - vysoké AMH, což taky není dobré, ale dělá to zas jinou neplechu, zkusím tu někoho takového najít 🙂.