Ahoj holky,
hledám nějaké aktuální info ohledně CARů, ideálně v Brně.
Mám 41 let a první IVF pokus na Heliosu byl v mých 40ti letech. Odebrali mi 10 vajíček, z kterých vznikla 3 použitelná embrya. Hned po prvním KETu jsem otěhotněla, bohužel v 8tt se plod přestal vyvíjet ( zcela jistě geneticky špatné embryo). Po 2,5 měsících další KET - embryo se neujalo. Zbývá nám ještě jedna zamraženka a právě zvažuji, co dál. Jestli risknout to třetí na Heliosu, nebo jít na úplně jinou kliniku na nové odběry a vyšetření.
Vzhledem k pokročilému věku ( ano, uvědomuji si, že jsem totálně zaspala, ale nebyl prostě vhodný partner) musím jednat co nejrychleji, proto, prosím, o jakoukoli radu a zkušenost. Děkuji.
Byla jsem v Reprofitu a nedám na ně dopustit. Profi přístup, zbytečnosti nedoporučovali. Z prvního IVF jedno dítě, z prvního Ketu druhé dítě, a ještě tam dva mražáčci zbyli ;) Předtím jsem chodila do Laurea a katastrofa. Čtyři transfery a nikdy nic. Jen 120 tisíc v zádeli...
@lucyna78 a proč toho třetího mrazacka nezkusit? Když už je zamrazeny. Píšeš rovnou nove odběry, vyšetření, jiné centrum.. zkusila bych ještě toto centrum, nove až když bych už v tomhle neměla nic zamrazeno. Bohužel v našem veku je hodně vajicek nekvalitních, tak třeba tohle poslední bude ok.
@lucyna78 Aha, to je škoda... no, to je blbé rozhodování, ale asi bych promyslela, jestli se teď “zdržovat” tím posledním mrazáčkem, nebo ho nechat bezpečně v zásobě a zkusit další IVF a tentokrát tu genetiku nechat udělat, možná je dobrý jít do odběru spíš dřív, než později- mrazáček kdyžtak počká, ne?
@lucyna78 ahoj,
za mě doporučuji Reprofit, třetí a naprosto úspěšná volba 🙂
předtím jsem byla Repromeda, dle doporučení známých, nesedlo mi to, přístupem, ještě předtím Unica, tam zcela překvapivě katastrofální přístup.
Tobě bych doporučila, aby sis ty kliniky, mezi kterýma váháš obešla a dala na svůj pocit, dojem, mělo by ti to sedět, vnitřně, pocitově a pak se rozhodni, jestli půjdeš do třetice v Heliosu, nebo někam jinam.
holky, diky moc vsem za odpovedi a za tipy, moc si toho vazim.
@lucyna78 Hups,tak ty to máš taky pěkný...Risknout.Pokud tam máš ještě jedno...Nebo je jiná možnost? Předpokládám, že vzít si zmrzlinku a jít jinam asi nelze ...No, nejsem na Brně, nýbrž Středočeský kraj.... Vyzkoušela jsem 3 CaRy....Tam kde se jednou zadařilo se záhy už další nedařilo. . Přešla jsem jinam... Nezdařilo se mi tam zatím 2x...No a mám tam dvě zmrzlinky...Co už nadělám...Jsou tam ..A jdu tam zas... Pocitově mi tam je opravdu dobře...A myslím že jsou i dobří... Nevím je-li možné něco ovlivnit " v rámci možností" beru to jako buď a nebo...Co se má stát se stane .... Jinak je 44 😀😀
holky, ahoj, chtela jsem se zeptat vas co byly na Reprofitu. Delali vam tam pred celym IVF cyklem vysetreni z krve? Na chlamydie, prolaktin atd? Na Heliosu mi to delali, ale slysela jsem, ze na Reprofitu to nedelaji. Moje gyndarka mi to nechce jen tak udelat. Vyznate se nekdo trochu? Diky moc!
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@lucyna78 Ahoj, ja chodim do Reprogenesis