Holky, vy které máte neléčenou endometriózu... Podařilo se vám i tak otěhotnět? Ať už přirozeně nebo pomocí IVF? A braly jste nějaké doplňky stravy - vitamíny apod.?
Byla jsem operativně na odstranění endometriozy, a potom jsme začali do roka řešit IVF (ty datumy přesně nevim). Gynekolog chtěl nasadit léky na endošku, to jsem odmítla. Z ivf mám jedno dítě a druhé čekáme. U sebe na blogu mám článek o naší cestě k prvnímu miminku.
@venina1989 já teda endometriozu léčenou mám,01/2020 velká operace mám endo 4 st jinak sw celkove snažíme o miminko 5 let...2 neúspěšně inseminace,2 neúspěšně IVF teď čekám na vysledek 3 IVF ...hodně zalezi v jakem rozsahu ji mas...jakou mas zasobu vlastních vajicek atd....
@venina1989 neznám nikoho, kdo by endometriozu neléčil. Je to bolestivá záležitost, která může nadělat pěknou neplechu. U mě bylo podezření, podstoupila jsem laparoskopii, kde byla následně vyloučena, ale příčina bolestí byla prisouzena zádům ...
Laparo cysty+ lozisek. Rok nic, na 3 mesice antikoncepce a cinska medicina a otehotnela jsem. Brala jsem od porodu do temer 3 let syna anrikoncepci, rozbolelo me bricho. Dala si na mesic pauzu, ze po kontrole na gynekologoii znovu nasadim a nez jsem cokoliv stihla ms nedosla a uz jsem ve 20tt. Endo 2. stupne a na jednom vajecniku porad endo cysta. Manzel bral megaenzimy, mel horsi morfologii na spermiogramu. U prvniho otehotneni jsem to v tu dobu prestala resit, planovala jsem svatbu 🙂 druhy dite nebylo v planu vubec
Endometriózu mám, ale doktor mi řekl, že ložiska se nachází na tak blbých místech, že by to byl risk kdyby mi ji odstraňovali, že by mi mohlo udělat ještě další komplikace.
Každopádně otěhotněla jsem. Jednou přirozeně, bohužel plod se přestal vyvíjet, po druhé po iui, ale bylo to zamlklé těhotenství a nakonec až po druhém ketu. A teď mi tu běhá skoro 3 léta dcerka.
@venina1989 jako nelecit endo mi prijde fakt jako zbytečný risk. Způsobuje bolesti a neplodnost. Ja ji lecila a zázrakem cekam druhe dítě. Jinak po operacích potvrzena endo 4 stupně. V cele dutině břišní na střevech, vajicnicich, vejcovodech atd.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@venina1989 já byla v červnu 2020 na laparoskopickém odstranění endometriózy. Dva měsíce po operaci nalezeny opět nové malé endocysty. Po operaci jsme zkoušeli přirozeně, 3x IUI a 1x IVF ET... Těhotenství se nedaří dodnes. Celkově se snažíme přes 2,5 roku. Žádné “podpůrné” přípravky neberu. Pouze od doktora předepsána kyselina listová.