EmbryoGlue ano/ne? Máte zkušenost?

szkipet
15. bře 2015

Ahoj holky. Po dlooouhe dobe a par nepodařených "domacich"pokusech jsme se dostaty s manzelem k IVF. Bohuzel nam nevysel 1.pokus a dopadlo to mimodeloznim tehotenstvim.mela jsem Embryoglue. Ted premyslim nad tim,jestli ma smysl si ho priste davat.prosim,jake mate zkusenost? Dekuji 😀

p1983k
15. bře 2015

Já myslím že by se mělo dát do každého pokusu maximum a řekla mi to i kamarádka sestřička z kliniky,za mě ano...těch "pár tisícovek" (u nás stojí 3 tis) za tu zkoušku stojí..Embryjku to neublíží,může jen pomoci 😉

soleilll
15. bře 2015

@szkipet Mně teda v CARu řekli, že zvýšení šance je minimální a ty zázračný výsledky pochází ze studií provedené výrobcem. Takže bych si radši připlatila za jiný metody. Držím palce, ať to brzo vyjde.

jawuna
18. bře 2015

@szkipet Slyšela jsem v CAR stejný názor jako @soleilll

clifulka
18. bře 2015

zvolila bych radši za ty peníze asistovaný hatching

szkipet
autor
18. bře 2015

@clifulka ja mam v mrazaku blastocysty 😀 . Uz nema co vic pro to udelat.jenom to embryoglue a nevim,jestli to ma smysl..

jika10
18. bře 2015

Tohle je pro mě nějaká novinka, ptala se mě na to kámoška, jestli to po 5 nevydařených pokusech má zkusit a já jí řekla, že za ty peníze bych zkusila asistovaný hatching. No zkusila a je těhu. Mám spoustu známých, kterým AH pomohl, vč. nás. První pokus nic, druhý s AH a malá na světě. Teď další pokus bez AH a nic, takže při dalším pokusu opět AH

sasanka033
18. bře 2015

ahoj, moje zkusenost: ja jsem embryoglue zkusila pri 3.IVF, sance k uhnizdeni to pry ma zvysit asi o 3-4% a stalo to asi 3000,- no, byla jsem zoufala, jako asi kazdej pri IVF, udelala bych pro uspech cokoliv. nepomohlo to.

clifulka
18. bře 2015

@szkipet a copak ve stádiu blastocysty už AH nelze použít? Já mám za to, že ano.

p1983k
18. bře 2015

Nám už se například embryjka ve stádiu blastocysty krásně sama vyloupávala...že už byl nejvyšší čas je bud zavést nebo zamrazit. Ten šestý den,to je maximum pro kultivaci,už to tak bývá ne?Že už se derou ven samy.....

clifulka
18. bře 2015

@p1983k To nevím, nejsem embryolog, nicméně literatura praví, že blastocystám se AH normálně dělat dá. A pokud bych měla subjektivně zhodnotit, jestli přinese větší šanci AH nebo EG, tak jsem jednoznačně pro AH.

p1983k
18. bře 2015

@szkipet Běž do toho,za pokus to stojí. Moje zkušenosti : transfer dvou embryjek bez embryoglue,ani jedno se nechytilo....druhý transfer dvou embryjek s embryoglue,chytily se obě (vždy byly všechny 6ti denní 100%tní),jedno se bohužel ale neudrželo ☹,druhé ano...za mě,ty peníze nejsou tak vysoké aby jsem to i příště nedala.. 😉 Nevím jak moc velkou to mělo zásluhu,ale mělo asi 🙂. Jak už jsem psala,neváhej a dej do každého pokusu maximum !!!

p1983k
18. bře 2015

@clifulka Tak třeba se jim taky už draly ven když zamarazovali a není AH potřeba. Každý to má fakt jinak....

szkipet
autor
18. bře 2015

@clifulka ja uz ho mela bez obalu kdyz slo dovnitr. Ja jsem myslela,ze kdyz uz jdou to blastocysty tak,ze AH uz se nedela.ale nevím jak to je. Tak ja se na to jeste poptam.

sasanka033
18. bře 2015

@szkipet je to bud blasta, nebo hatchujici blasta. hatchujici je proste ve vyvoji nejdal.

jawuna
18. bře 2015

@szkipet Když je několik neúspěšných cyklů, tak je lepší udělat spíš PGD. Hatching teda podle mě moc nepomůže, to si udělá embryo i samo

petulinka17
10. črc 2015

Snad nebude zakladatelce vadit, že znovu obnovuji diskuzi, ale mám před sebou druhý KET a mám se rozhodnout, zda si připlatím za embryoglue či ne... první KET (bez embryoglue) byl bohužel neúspěšný ☹ zajímalo by mě jak jste se @szkipet nakonec rozhodla? A nebo zda má někdo další jiné zkušenosti? Děkuji předem 😉

szkipet
autor
11. črc 2015

@petulinka17 ahoj.to vis,ze nebude 😉 ja si ho nakonec dala,ale stejne nam to nedopadlo.mela jsem mimodelozni. Ale mam pred sebou KET a davam si ho zase.rikam si,ze kazde procento navic dobrr 🙂 preju hodne štěstí at ti to dobrr dopadne.

petulinka17
11. črc 2015

Ahojky, děkuju za info 🙂 asi si ho nakonec připlatím taky 🙂 přeju ať Ti to taky dobře dopadne ;)

p1983k
12. črc 2015

@petulinka17 Ahoj,můj příběh 😉 : transfer po stimulaci jedno embryjko,podařilo se,ale bohužel revize v 10 tt pro zamlklé těhu...druhý pokus KET dvou embryjek,ani jedno se nechytilo...třetí pokus KET,připlácím embryoglue,vloženy dvě embryjka,obě se uchytily,jedno to bohužel vzdalo hned na začátku a odkrvácelo,druhé mimi nosím v bříšku.Takže za mě určitě ANO,není to už zase takový výdaj a embryjkům to neublíží,maximálně pomůže,takže za pokus to stojí😉

petulinka17
13. črc 2015

@p1983k děkuju za Tvůj příběh 🙂 Já mám z prvního embryotransferu už 2,5 letého syna 🙂 teď bychom chtěli druhé a zatím se bohužel nedaří ☹ Dnes jsem byla na kontrolním ultrazvuku, takže jsem si embryoglue domluvila, tak snad pomůže 😉
A holky, jaké léky jste při stimulaci užívali? Zajímalo by mě to, protože mi přijde, že každý CAR dává jiné... díky 😉

szkipet
autor
13. črc 2015

@petulinka17 ja mam ted na ket estrimax,utrogesran,prednison,anopirin a po ket mam misto anopitinu flexiparin. Kdy budes mit transfer?uz vis?

p1983k
13. črc 2015

@petulinka17 To samé co szkipet 🙂 ,začalo se estrimaxem 4 tablety,potom utroš 10 tablet a po jedné prednison a anopirin...Utroš a estrimax jsem brala až do konce čtvrtého měsíce protože mi odcházelo to dvojče a pořád jsem špinila a krvácela ☹..proto mi i brzo vysadili anopirin,ten ředí krev a až bylo vidět srdíčko na ultrazvuku tak vysadili i prednison,to už by se prý pak neměl brát...no takže kvanta léků ☹..ted už neberu nic,jen vitamín 😉

szkipet
autor
13. črc 2015

@p1983k je hezke vedet,ze ti to vyslo.uz se to mas za par 😉

p1983k
13. črc 2015

@szkipet Jo,jsem rada, jenom to tehotenstvi je nekonecne a me uz boli snad kazdy kousek tela 😀

jawuna
13. črc 2015

@szkipet Teeda, vy toho berete 😕 Já jsem brala jen Utrogestan a ještě jsem ani nemusela, protože proběhla ovulka a měla jsem vysoký progesteron

petulinka17
13. črc 2015

Tak já toho mám taky hodně 😒 Acidum Folicum, 3x denně Estrofem, Clexane (musím si ředit krev, protože mám vyšší srážlivost krve), Agolutin (teď jsem si nechala napsat Crinone), pak asi 3x během stimulace si musím píchnout Pregnyl....

petulinka17
13. črc 2015

@szkipet ano vím, ket bude 22.7. a Ty už víš? 🙂

1lenuska1
13. črc 2015

@petulinka17 ahoj, kam chodíš do CAR? Máš úúúplně stejnou medikaci jako já🙂

szkipet
autor
14. črc 2015

@petulinka17 ja jsem byla vcera na KETu. Snad uz nam to vsem dobre dopadne.

petulinka17
14. črc 2015

@1lenuska1 já chodím do Institutu reprodukční medicíny v Karlových Varech 😉 a Ty?
@szkipet tak to držím moooc palečky 😉