Embrya se nevyvíjí, máte zkušenost?

hasena
28. čer 2015

Ahoj všechny 😉
po nevydařených IVF nám sdělili, že se embrya nevyvíjí.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Jaké a co pomohlo - pokud něco.
Díky za reakce a přeji všem hodně sil.

papalinka
29. čer 2015

@hasena napsala ji toho dost málo, ale asi ti prostě ani víc neřekli. Já u druhého IVF měla asi 8 oplodněných vajíček, ještě 3. den po odběru bylo vše super, pak 4. den že se s transferem uvidí a 5. den definitivní konec, všechna embrya špatná. Proč to nikdo neví. Četla jsem názor dr. Řežábka na tuto situaci a to, že nikdo neví,zda je problém v embryích a nebo zda by se třeba embrya vyvíjela jinak, pokud by byla v děloze. A že prodloužená kultivace právě z tohoto důvodů není vždy vhodná.
Vám se to stalo opakovaně? Co s tím neporadím, další IVF jsem už neabsolvovala, protože jsem otěhotněla přirozeně.

pcd
29. čer 2015

Ahoj mě se to stalo také u 1ivf sice jedno 8mi buněčné vydrželo do et z 6ti oplodněných nevyšlo to. U 2ivf ze 7mi oplodněných odpadly všechna. U3ivf jsem změnila car dali mi jiné léky jiný protokol a mám// a ještě mražáčky. Takže jestli můžu radit změň car

pcd
29. čer 2015

@hasena ještě jsem se chtěla zeptat nechodíš náhodou do car ostrava?

hasena
autor
30. čer 2015

@papalinka @pcd
Ahoj, díky za reakci. Víc toho opravdu nevím. Jen po několika nevydařených IVF sdělili, že se prostě nevyvíjí a to je problém. Důvod neznají, řešení nemají. Byla jsem jinde na konzultaci a také nic. Tak jsem chtěla vědět, jestli náhodou nemá někdo podobné zkušenosti a případně jak je řešil.
V Ostravě nejsem.
Pěkný den.