Dostinex, ms, KET. Co myslíte?

reeeza
6. čer 2024

Ahoj. Bohužel zase další dotaz ode mě😅😭 Potřebuju poradit.
Po OPU mi byl předepsán Dostinex, hlavně proto, aby se předešlo hyperstipulaci. OPU bylo v neděli. 4 dny po už mám ms. Mám teď začít brát estrogeny aby se připravila děložní sliznice na KET, který by byl cca za dva týdny.
Všude ale čtu, že Dostinex by neměl by užívaný plánuje-li žena otěhotně a že i škodí, pokud je v těle. V těle je do 28 dní po užití.
Na druhou stranu jsem jej brala jen 4 dny tak jsou ty dávky v mém těle třeba menší?

Mám dilema, jestli jít na KET hned první cyklus po OPU nebo dát tělu extra měsíc, aby se dalo dokupy a dopořádku a až pak začít brát estrogeny a jí na KET.

Jaký je váš názor ohledně Dostinexu a KET?
A myslíte že je lepší dát tělu čas na rekonvakescenci po OPU a stimulaci...nebo je úplně v pohodě jít na KET hned po OPU a neřešit?

Moc děkuju

clairexr
6. čer 2024

Trosku mimo tema - nechtelas nahodou ty embrya prvne testovat? To prece nebude tak brzo, ne?

reeeza
autor
6. čer 2024

@clairexr Takto to je dohodnuté s klinikou 🤷‍♀️
Máme testovat a zároveň i hned 2 týdny po OPU a po první ms jít na KET..

clairexr
6. čer 2024

Aha, no ja si nepamatuju, jestli jsem brala Dostinex, ale po OPU to bylo aspon mesic, nez byl KET ... 5 dni embrya rostou, potom se nevim jak dlouho testuji (3 tydny?) a potom podle MS byl KET.

clairexr
6. čer 2024

@reeeza KET byl cca 16.-20. den cyklu.

reeeza
autor
6. čer 2024

Dobře, děkuju, taky to tak mám.
Zítra budou mít embryjka 5 dní a 6-7den je budou testovat. Zároveň já mám dnes 1dc a mám se stavit 12-13 dc na kontrolu sliznice. Pár dní na to má být KET. Tak doufám že výsledky příjdou dřív než bude KET😅