Dávkování Utrogestanu. Není to moc?

reeeza
14. čer 2024

Brzy jdu na KET. Byl mi předepsán Utrogestan 200mg dávkování 2-x-2. Není to moc 800mg denně? Nevíte z jakého důvodu se předepisuje vyšší dávka progesteronu?
Plus ještě beru Estrofem 1-1-1.

vojlena
16. čer 2024

Ahoj, já mám 1-0-1 amelgen (tzn.2x 400mg) a 0-1-0 utrogestan (100mg), takže celkem 900mg. Tak mi to tvoje přijde ok, v den KETu mi ještě dělali odběr, a připadně by mi rozpis na další dny ještě upravili, kdyby bylo potřeba. Estrofem mám stejně.

levandule_k
17. čer 2024

Máš zajímavé dotazy, ale vždycky dost odborné.

Když jsem si četla svoji zprávu z genetiky, tak tam je psáno, že se vyšetřovala i odpověď na hormonální léčbu neplodnosti. Tedy bych se asi mrkla do lékařské zprávy z genetiky, co tam máš psáno. Ale asi to nebude jediný faktor podle kterého to určují, ale jen tipuji.

moznajednoumama
5. črc 2024

@reeeza asi záleží na tom, jak dotyčná žena funguje, a co jí všechno schází a neschází, já měla přesně to, co ty a bylo mi hrozně zle. Skončila jsem dokonce na pohotovosti, musela jsem na kapačku s léky na bolest. Dávkovali mi to v Iscare. Už bych to nikdy nechtěla zažít. Např. pan Texl z Helliosu sám je toho názoru, že tohle už je vysoká dávka......