Zdravím,
holky uvažuju že budu darovat vajíčka.. zatím děti ale nemám, plánuji až cca za dva roky. Vím že tam nějaká rizika jsou. Je tu někdo kdo to podstoupil a neměl děti a pak se mu v klidu narodili? nebo nauopak měl potíže? Prosím o nějaké zkušenosti 🙂
Pro odpůrce dárcovství..prosím, nechte si ty rozumy že mi po světě budou běhat moje geny.. 🙂
moje kamarádka je taky dárkyně, nevidím na tom nic špatného, naopak, pomůže hodně lidem, kteří by bez dárců nikdy nebyli rodiče. Buďme rádi, že žijeme v době, kdy máme tyto možnosti, co by za to i moje teta dala před 35 lety...
@holoka Jestli jsi zdravá - nemáš žádne gyn.potíže, proč ne? Já mam za sebou dvě IVFka - což je vlastně na stejný princip, tak se připrav, že to může být lehce nepříjemné. Jen nevím, zda i před darováním dělaji hormonálni profil, na kterým bych si být tebou trvala. Jde o to, abys vedela, zda jsi hormonálne v pořádku- dá se z toho hodne vyčist i o stavu tvých vajenčíků a podobně. Jestli bude vše v pořádku, pak nevidím žádnou překážku v tom, aby si nedarovala. Moje kosmetička taky darovala- mladá bezdětná. Na pokoji při odběru vajiček se mnou taky ležela holčina, co šla darovat, taky bezdětná. Jestli by se našel nekdo, kdo by to snad kritizoval, tak to snad není ani člověk. Díky vám má plno páru naději. Nevím kolik ti je let, ale jelikož, že deti nemáš/ješte neplánuješ, tak předpokládám, že jsi mladá a to jsou ty vajíčka nejkvalitnější 🙂
Děkuji Vám holky 🙂 jinak je mi 23 let, děti plánuji do dvou let 🙂
Ahoj, já chtěla taky darovat, ale nevzali mě právě proto že děti nemám a to byla podmínka, ale to má každá klinika jinak
Ahoj, já taky darovala a to 3x, bylo to ale až po porodu, i když jsem tom vážně přemýšlela ještě dřív. Určitě doporučuji, dobrý pocit, z toho že pomáháš jiným a super finanční kompenzace. Já se svěřila do rukou profesionálů na klinice Reprofit v Brně a velká spokojenost. Za mě doporučuji!
Není to nic hrozného osobně to mám 5x zasebou,jasně 2porody předtím zasebou,ale také na samé vrchní hranici 32 let.za necelých 8tt přijde třetí prcek nasvet.mam radost že jsem někoho mohla udělat šťastným,když patřím mezi ty kterým stačí se jen o chlapa otřít 😀
darovala bych, ale určitě až bych měla už dítě 🙂 Já bohužel darovat nemůžu, jednak mám sama malo a musela se mě ovulace podporovat a jednak mam možnost vady,protože sama sem se narodila s 6 prsty na noze... musíš byt naprosto zdravá.
Darovala jsem a pak se mi narodili 2 krásné děti...
kam je chodíš darovat? Taky jsem nad tím přemýšlela, žebych někomu takhle pomohla.
slyšela jsem o hodně dobré klinice ve Zlíne, byl tam někdo?
jedna maminka tu o tehle klinice psala. Zkus mrknout starší diskuzi.
Víte někdo odkaz na nějakou starší diskuzi, kde se o tom píše?
Hledám dárkyni vajíček která by mě posunula v pořadníku, Olomouc či okolí. Finanční kompenzace, pouze vážné zájemkyně. Děkuji. basv@email.cz
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@holoka Moje kolegyně z práce,darovala 2x a měla jich vždy hodně.Teď má skoro roční dítě.Problém otěhotnět neměla.