Ahojky, byla by tu prosím nějaká duše ochotná podělit se se mnou o svoje zkušenosti s darovaným vajíčkem? Jak dlouho na něj čekala, jak probíhá příprava, kolik to cca stojí.. mám zkušenosti s ivf s vlastním vajíčkem. Jednou se zadařilo, máme synka. Po 4 letech jsem chtěla další dítě ale vajíčka za tu dobu velmi špatná a téměř žádná. FSH 22, za měsíc mi bude 38 let. Moc děkuji!!!
Ja mam zkusenost z pohledu darkyne, a co mi vysvetlovali tak zadne "do foroty do mrazaku" neodebiraji. Vzdy kdyz se jde darovat, je to uz pro konkretni prijemkyni - i kdyz nema pozadavky na vzhled, tak tam musi byt nejaka shoda po zdravotni strance (napr krevni skupina, Rh faktor). Dalsi vec je, ze prijemkyne zaplati CARu naklady na ten odber a kompenzaci pro darkyni, takze logicky neodebiraji vajicka, pokud pro ne uz nemaji platici prijemkyni. Me kdyz registrovali jako darkyni, udelali vsechna vystreni, genetiku apod, a pak rekli ze az se najde prijemkyne, tak me budou kontaktovat a zacneme stimulaci. Takze je to spis tak, ze maji nejaky registr darkyn a z neho vam pak vyberou a ta vajicka se "vypestuji" cilene pro vas. Samozrejme nevim jak to chodi ve vsech CAR, mam zkusenost jen s jednim, ale tam to bylo takto.
@kelerub Vas pripad opravdu vypada jinak, je to rychlovka. To jste opravdu az toho 9.1. poprve rekli, ze budete chtit vyuzit darovana vajicka, a 19.1. uz je pro vas meli? Napada me, ze treba meli uz tu darkyni na stimulaci pro jinou prijemkyni a ta jim vypadla (rozmyslela se, zdravotni duvody, otehotnela v mezicase...), tak je nabidli vam, aby ten odber mohli zrealizovat... Nebo jim mohla zustat "prebytecna" vajicka z jineho odberu - ted kdyz o tom premyslim tak mam pocit, ze jsem podepisovala nejaky papir, ze kdyz jich odeberou vic nez kolik bude pouzito pro tu konkretni prijemkyni, souhlasim s jejich zamrazenim a dalsim pouzitim dle jejich uvazeni... A nebo to opravdu v kazdem CAR delaji jinak 🙂
@rozitta ahoj, mam za sebou a super, poprve to vyslo na prvni pokus a ted podruhe bohuzel dalsi pokusy a nic ale jdeme do toho znovu. Cyklus se bude ladit, prece jen cerstve embryo je nej, takze az se vybere darkyne zastavi ti cyklus ona zacne stimulovat a pak uz se jen doladi podle odberu pichne se pregnyl a je to. Kdyztak napis co presne te zajima.
Tiez mi vraveli v CAR ked som sa informovala ohladom darovaných vajíčok,ze stimuluju(pripravujú)ako darkyňu,tak aj prijimatelku.Zalezi od centra,niekde ich maju dost a niekde sa caka..Mam info,ze v Jihlave je nejake centrum a maju k dispozícii darkyne,ak by Vam bolo niekomu treba ..
@eviks
Dobrý den, díky moc za předešlé příspěvky a nějaké informace. Chtěla bych se zeptat, jak se to pohybuje cenově.. například oproti normálnímu IVF? Ještě to u nás není finální verze, ale možná k tomu dospějeme, tak ať víme, nač se připravit.. díky za odpověď
@helena1991 ahojky, odměna dárkyni je 25 tisíc a celkem to je přes 50tisíc. Když to jde přes pojišťovnu.
@helena1991 a ještě my jsme měli od dárkyně krásný počet vajíček - 10. Ale jejich zamražení je dalších 10tis. k těm 50.000. každý.KET pokud ET nevyjde je cca 8tis.
@rozitta
Super, díky moc za odpověď.. myslelai jsem, že to je ještě dražší.. za normální IVF nám říkali 70 tis. Takže záleží, ale teoreticky to může stát cca podobně..
@helena1991 70 tis za normální ivf?? Kde? 😃 Do třiceti max, spíš 25..
@helena1991 60 plus nejake doplatky za leky co jsem musela brat a to je tedy cyklus s pojistovnou..
@rozitta
No jsme v Heliosu. Ale bylo to počítané s různými věcmi navíc.. Ty jsi byla kde, prosím?
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.