Ahoj všem, jsem po 1.neuspesnem IVF, protože mám silné PCO a Vysoký AMH nemám moc kvalitní vajíčka. Manžel má špatný tvar spermií, něco by se asi díky PICSI nebo MACS našlo, ale přemýšleli jsme nad variantou darovaného embrya nebo embryí a nebo jen vajicka? Máte někdo zkušenost?Chodíme do Zlína, kde jsme celkem spokojeni...
Těžko říct, my měli darovaná vajíčka, manžel měl spermiogram sice lehce horší, ale žádná tragédie. Darovaná vajíčka nás stály 40 000 (nevím, zda to mají všechna cetra stejně). Pokud jsou spermie hodně nekvalitní, asi bych uvažovala i o darování spermií, protože představa, že dám 40 000 za vajíčka a pak se žádné neoplodní z důvodu špatných spermií je teda děsivá. Navíc ani to, že se oplodní neznamená, že otěhotníte vy... je to těžké, sami jsme si tím procházeli... Po jednom neúspěšném IVF bych o adopci ještě neuvažovala.
po 2 neuspesných ivf, jsme adoptovali a udelali jsme dobre, nic lepsiho ho nas nemohlo potkat!!!
@filija
@martiina_k Tak jsme přemýšleli nad tím že bychom šli do darovanych embryí..zkusíme asi ještě tuto možnost..o adopci už jsme zazadali..je to běh na dlouhou trať i více jak tři roky nám říkala pani na úřadě..ale dali jsme věk do dvou let...tak se budeme snažit mít mimi a kdyby to fakt nevyšlo bude nás už někde čekat adopcatko...
@filija můžu se zeptat jak staré miminko jste dostali? A jak dlouho jste na něj čekali?
@martiina_k a jak to dopadlo? A na kolikátý pokus?
Ja mam sva zamrazena embrya a vypada to, ze je nevyuziju. Kdyz jsem se ptala, jestli bych je nemohla nekomu darovat, bylo mi receno, ze ne. Pry jedine neoplodnena vajicka. Prijde mi to lito, musela bych podepsat souhlas s jejich znicenim....
@adydejka2609 ahojky, tak my máme za sebou 10 pokusů (ivf + minimalky). Problém partner, já jen menší AHM. Nakonec se zdařilo. Partner na netu našel léky semmax, které opravdu už po měsíci změnily spermiogram k lepšímu a já zkusila poslední možnost fyzioterapeuta.
Můj brácha s přítelkyní, zase problém u ní, hodně vajíček, ale nekvalitní. Doporučili darované vajíčko a hned napoprvé se zdařilo
Takže se obě budeme v lednu radovat🙂
Brácha dopláceli 35000kč
@adydejka2609 nám se nakonec nezadařilo, takže jsme šli cestou náhradního mateřství a aktuálně mi na ruce spí pětitýdenní chlapeček, který je teda biologicky manželův.
@adydejka2609 , roční ditko, čekali jsme rok, ale byli jsme toler. k handicapu, vice sokrome, pokud vas to zajima
Nevíte ještě náhodou zda jsou embrya od páru, které postupovali IVF nebo od dárců?
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
ahoj, myslím, že nejlepší cesta je dát si žadost o adopci, než se trapit v ivf centrech. stoji to dost penez a nervu. zazila jsem to...