Ahoj, jelikož jsem tu nenašla diskusi na toto téma, ale pouze na téma darovaných vajíček, tak ho zakládám. Uvažujeme s manželem, že půjdeme do darovaných embryí z důvodů genetické chyby u našich embryí ze kterých jsem nikdy nedosáhla těhotenství ani po mnoha IVF. Zajímalo by mne, pokud tu někdo je kdo absolvoval KET s darovanými embryi jaké má zkušenosti. Ráda bych se dozvěděla více kolem problematiky darovaných embryí, úspěšnost otěhotnění z darovaných embryí, zda jste měli čersvé nebo zamražené embrya atd.
Já chodím na darovaná embryjka, jsem zrovna 3 den po Ketu. Je tam rozdíl hlavně v penězích. Čerstvá mi nabízeli za 120 tisíc a za zamražená platím 6800. Je to veliký rozdíl.
Ahoj, Majka43, a kde chodíš na zmražená darovaná embryjka, do kterého centra repr. medicíny a kolik jich dávají na jeden vklad? Taky jsem se ptala na ceny a byl to děs - od 70 000 do 120000 kč, i tak jsme už investovali do ivf hotový majetek za ty roky a nic, a už jsme dost sedření a psychicky vyřízení, ale vždycky jsme šli do vlastních embryí, tak chci zkusit ty darované, protože je nám to jedno, Myslím, že na těch našich je něco "chybného" co nejde zjistit a proto se nechytnou, měli jsme objednanou i PGD, ale nedošlo k ní, protože na to musí zůstat určitý počet embryí na testy a nám i když jsme jich původně měli dost, vždycky zbylo sotva na transfer. ☹
@andreanovosadova Chodím do Sanusu Jihlava. www.sanushk.cz a tam máš odkaz na Jihlavu. Teď mám zavedený tři embryjka. Já už bych na čerstvá neměla, taky už v tom mám skoro 300 tisíc a tak zkouším aspoň takhle.
@andreanovosadova Kam chodíš ty?
@majka43 Já chodím do Zlína, cena se pohybuje mezi 15 - 30 000,- . Zkusili jsme toho taky už spoustu, snad všechny možné kombinace... zatím, bohužel, bez výsledku. Vlastně nám ani nezjistili nějaký zásadní problém, jen to prostě "není ideální". 😢 . Tak chceme vyzkoušet ještě darovaná embrya - třeba to bude to pravé. Teď čekám, až dostanu menstruaci a hurá na konzultaci. Jen nevím, jestli budeme moct jít na transfér ještě tento měsíc, v lednu jsem měla darovaná vajíčka ...
@slavka22 Tak to je dost peněz, já platím 6800kč. Já už svojevajíčka nemám a přítel má varikokélu, tak už jinou možnost taky nemáme. A nevyplatilo by se ti, jet do Jihlavy? Na darovaných vajíčkách jsem byla dvakrát v Brně a taky to nevyšlo a potom vlastně zjistili přítelovi tu varikokélu.
@majka43 Ty už si měla darovaná embryjka? Není to první pokus? Těch 6 800,- je za celý tranfér nebo za jedno embryjko? Nad změnou centra jsem taky přemýšlela, ale já to mám na Tomášov 15 minut cesty... A ani tam nejsem nespokojená... Čekám ještě na výsledek vyšetření "rezervy vaječníků" a podle výsledku se budu rozhodovat, co dál.
@majka43 Sedmička je moc pěkné číslo, takže držím palečky 🙂 . Jak dlouho už se snažíte? Věk neřeš, my zralé ženy jsme přece nejlepšími adeptkami na maminy, ne? Už taky nemám nejmíň, je mi 38. Když mi před asi sedmi lety řekl jeden neomalený gyndař, když jsem k němu šla s tím, že se nám rok nedaří, že do 40 času dost, tak jsem to ořvala, že dítě ve 40 rozhodně nechci a teď bych za to dala nevím co. Já už jsem sedmičku pokořila, 4xIUI, 2xIVF, 1xIVF s minimální stimulací, 1xdarovaná vajíčka+přítelovy spermie...
@majka43 Tak je to tady! Na pátek jsem objednaná na konzultaci. Prosím tě, je před darovanýma embryjkama nějaká hormonální příprava? Ať trošku vím, co mě čeká... Jsem na jednu stranu nervózní a na druhou se strašně těším, že se bude něco dít. A jak se cítíš ty? Jsi 5 dnů po KETu, že, jestli se dobře dívám?
Ahoj slavka22, patřím taky do Zlína, takže "kolegyně" 🙂 , ke komu tam chodíš?
No krásný, dvě z jednoho města. Supr.
@andreanovosadova Jsem chvíli mimo a ejhle - další dušička 🙂 A ještě Zlíňačka!. Chodím k Chovancovi a ty?
@slavka22 , ahoj, poslala jsem IP 🙂
@majka43 Darovaná embrya se zatím nekonají, vyšetření rezerv vaječníků vyšlo dobře, takže zkusíme nativ. Čas ukáže, jestli to byla dobrá volba. Cena cyklu s darovanýma embryjkama mraženýma je tada 25 tis., jen pro info. Co testík?Jjsem moc zvědavá, že? Ale jestli to v té Jihlavě dělají dobře, mám nad čím přemýšlet...
@majka43 ahojky, doufám že ti to vyjde, už by sis to zasloužila. 🙂 moc ti to přeju.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj, také bych se ráda dozvěděla něco na toto téma. Máme v plánu tento zákrok podstoupit co nevidět. Ani jsem nevěděla, že je možnost mít darovaná embrya čerstvá..., nabízeli nám jen zamražená.