Ahojky je tu někdo kdo si nechal zavést dvě embrya a opravdu se chytly obě a má dvojčata? 😊doktor nám doporučuje zavést 2 ..Jsou to naši poslední mrazáčci jinak celý cyklus znova a to se mi nechce.ale docela se bojím dvojcat jelikož už jedno dítě máme. Díky za odpověď 😊
Jsou mražená pohromadě.jsou pětidenní ale říkali ze jedno je perfektní a druhé nic moc.prý se zvyšuje šance že se alespoň jedno chytne když zavedou obě tak proto to doporučují.jsem hodně na vážkách.
@leny18 Pokaždé jsem si nechala zavést 2 embrya a i když jsem chtěla dvojčata (aspoň napoprvé určitě), mám vždy jen jedno dítě. Pravděpodobnost, že se embryo uchytí, je cca 30% a zavedením dvou je to 30% na každé, tzn. že vůbec s nějakým otěhotníš je to na cca 60%. Šance, že se uchytí obě, je velmi malá, i když ne nulová. Stejně tak se můžeš bát, že při zavedení jednoho, budeš mít jednovaječná dvojčata, případně při zavedení dvou embryí čtyřčata - ani to není vyloučené. 🙂 Jestli jsi si určitě jistá, že bys nezvládla dvojčata, běž do jednoho, ale spíš se to nestane.
@leny18 tak to nevím, já měla sice 2 transfery 2 embryí, ale vždy na mou žádost. Bylo mi to NEDOPORUČENO, protože rozpadající se embryo prý produkuje látky, které brání uchycení toho dobrého. Takže asi tak. Spíše bych řekla, že vám to doporučují, protože vám embrya zmrazili spolu (za mě velká chyba, pokud jsou vitrifikovaná) a neví, jestli by to druhé embryjko přežilo druhé zamrazení. Pokud jsou zamražena postaru, tak to se dělalo běžně, protože málokdy přežily rozmrazení všechna embrya. nám třeba popraskaly najednou 3 mražáčci... Jinak naše 1. IVF 2 5denní blastocysty - bioch. těhotenství, 2. IVF 1 blastocysta - nic, 3. IVF 2 3denní embrya - 8 a 10 buněk - a povedlo se 🙂)))
Teda nepovedla se dvojčata, ale jen 1 mimčo.
Dvě embrya-jeden syn 😉
Kolik lidí, tolik názorů a zkušeností, nicméně přidám i tu svou.
1. IVF - 1 embryo pětidenní - nic
2. IVF - 2 embrya - třídenní, dvojčata
@leny18
@marketaryzi teda to je hrůza vůbec jsem netušila ze jedno muže ohrozit to druhé. 😔
@smillingangell presne tak by se mi to taky libilo😆ale kdyby byli 2 taky by mi to nevadilo.Jen doufám že by to neodnesla první dcera.
@zvalentova krása😉a holčičky nebo chlapečci? 😊
@leny18 kluk a holka
@zvalentova páreček❤🖒
no, tak já dvě embrya, pětidenní hečující blastocysty, 18 den od transferu konec, už bych do dvojek nešla :(, ale že jsme je měli zamražené společně, nechtěla jsem jedno vyhodit a ještě k tomu, když obě dvě byly áčkové kvality ... a už bych si společně nenechala zamrazit nic ..
@leny18 Šla bych do dvou....i kdyby náhodou (ikdyž šance je malá ale je) tak aspoň budete mít dvě děti 🙂 a nebudete muset to celé procházet znovu, pokud byste chtěli k jednomu další 😉 Mám dvojčátka, ano vše je náročnější, ale už máme 2 roky a moje kamarádky co jsou podruhé těhotné mi mega závidí....že to mám při jednom..... 🙂
Znami takle na 5 pokus dve meli mit 2 kluky jeden to ve 4 mesici zabalil druhy bude mit na jare 5 let
@leny18 podivej lepe dvojky nez cele kolecko od znova drzim pesti kamoska ma 3holku a ted ma behem mesice rodit bude mit prirozenou cestou dvojky kluky a moc se tesi . Ano s dvojcaty je vic prace ale zvladli to jine tak se neboj hodne sil
@demetritis přesně tak. už jsme rozhodnutí jdeme do dvojek😊díky za podporu 😉
@leny18 hodně štěstí 🙂
@leny18 neni za co ad to dopadne tak jak si prejes a mas krasne brisko
Děkuji 😊
@marketaryzi Děkuji 😊
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@leny18 proč doporučuje zavést dvě ? v jakém stádiu jsou zamražená, samostatně nebo společně ? Pokus zvlášť a jsou v pořádku, pokud možno pětidenní, tak zavést jedno a druhé nechat na případný další pokus