Co může být pořád špatně? 😔😔

junykessy
21. zář 2023

Ahojky, tak jsem tu po dlouhe době... Proběhl muj 1.transfer a bez uspechu.. Po výměně lékaře, jsem podstoupila Beready test. Zjistilo, se ze transfer se ma delat o 12hod drive... Byla jsem i v Praze na imunologii, dnes dorazily vysledky. Opet vse v pohode, zadny nalez. V utery jdu na gynekologii na preventivku, zkusim jeste vyšetření na stitnou žlázu. Ale to je snad uz vše. Veškeré vyšetření mam za sebou... Proc se tedy nedari pocit přirozeně? Zkusim tedy druhy transfer, mam jeste 5🐧🐧... Mam strach, ze to zase nevyjde.. Jste tu nektera, ktera ma vse v poradku a stale nic?

kelerub
21. zář 2023

@junykessy jo holka, v tomhle nelze hledat logiku. Tohle je buď a nebo. My měli všechny vyšetření v pořádku. Imunologie, genetika a spousty dalších, které si už ani nepamatuju jak se jim nadává 😄 Když jsme se začali snažit byla jsem mlaďounká, čerstvě po maturitě. A přesto se zadařilo téměř až na prahu čtyřicítky 😵‍💫 A nikdo nikdy nedokázal vysvětlit proč, co v nás bylo špatně.

junykessy
autor
22. zář 2023

@kelerub ty brdo, to je sileny... No ja uz taky nejsem nejmladsi.. Tahne mi na 38...me proste mrzi, kdyz vim ze holky mely problem prirozene pocit, sly na ivf a hned prvni pokus vysel. Vim, ze jsou i takove ktere maji za sebou x transferu a ivf a nic.. Porad jsem si myslela, ze je chyba ve mne ale evidentně neni. Ptam se sama sebe proc teda

veroniquecz
22. zář 2023

@junykessy a muž je v pořádku?

junykessy
autor
22. zář 2023

@veroniquecz ano, ma x milionu spermii. Sice uz to nejsou mladíci, ale jsou ve forme. Potvrdila to i doktorka na imuno... Pri opu mi bylo odebrano 27 vajicek a z toho vseho se oplodnilo 8. 8 embryii se poslalo na genetiku a vsechny se vratily zpet, jen 2 mely mozaiku

europa00
22. zář 2023

@junykessy ahojky vzhledem k vysokému věku mate geneticky testované embrya které ti vkládají ? Dake vkládají je do tvého přirozeného cyklu ? Zs mě 10000 x Lepší tvůj cyklus než stimulovqny ten hodně snižuje uchycení a hlavně udržení embrya. Tyhle dvě věci jsou základ pokud už mas vše jinak poresene. Imunologie je taky důležitá a tu mas v pořádku. Alfa omega toho je geneticky vysetrene vhodně embryo

andreacantu
22. zář 2023

@junykessy Tohle jsou veci, ktere nevysvetlis. My jsme si s manzelem prosli 12-ti letym ocistcem nedareni se, pak podareni ale zase zamlklym, mimodeloznim….tak jsme to vzdali, smirili se vysetreni nevysetreni, asi to tak melo byt. A ted v listopadu oslavi to nase vzdani se dva roky ❤️, proste prislo to az v cas kdy melo. Rodila jsem ve 43! Myslim, ze tady bude spousta maminek, ktere byly na jednom ET nebo otehotnely prirozene a pl takove co podstoupily deset ET a nic. Netlac na pilu, vyklidni se, uzivejte si s manzelem jeden druheho, mejte se radi, chodte ven, jezdete na vylety, hlavne vyprazdnit hlavu to zabralo na nas, udelala jsem tim misto pro dusicku a ta si nas vybrala.

junykessy
autor
22. zář 2023

@europa00 minuly cyklus byl stimulovany estrofem a amelgen.. Ano genetiku embryii mam... Prave dalsi ket bych chtela v prirozenem cyklu.. Moje kamaradka mela přirozený, pouze letrozol a pichla ovitrele.. A na první dobrou se zadarilo

junykessy
autor
22. zář 2023

@andreacantu moje dusicka me opustila v 17tt... Od te doby se nic nedari.... Sama vyšetření atd a je to dost na hlavu... Na prvním transferu jsem byla v kvetnu. Od te doby, zadne prasky nic... Vyčistit si telo. Jenze pred 2mesici nam umrel pejsek, takze takove narocne to je.. Mamine bude letos 75let,tak bych ji jeste chtela udelat stastnou ve forme babičky 💜

europa00
22. zář 2023

@junykessy ano přesně trvej na tom… vůbec neveš hlavu není žádný důvod proč bys jeste neměla z tech embryí i dvě děti … buď úplně v pohode. Příští cyklus odmitni stimulaci za mě spatny přístup kliniky pokud ti ho dali bezdůvodně. Ano pouze se picha ovitrelle a a beres progesteron Pak vaginalne tož vše, ale ani to není tqk úplně důležité. Tqkze neboj další pokus bude tehu 🙏🙏🙏😘 noc tomu nebrání. Jen fakt trvej ns tvém cyklu.

junykessy
autor
22. zář 2023

@europa00 dekuji moooooc, zvedla jsi mi naladu🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

merope
22. zář 2023

@junykessy Já taky čekala šíleně dlouho, všechna vyšetření v pořádku. Ale u mě nebylo tolik (navíc geneticky vyšetřených) mrazáčků. Prostě do pátého dne mi embrya končila. Tipuji, že už byla prostě špatná a nekvalitní. Vlastně v tom cyklu ve 39 to ještě bylo tak nějak v pohodě (ale tam "krotili" stimulaci a byla jedna blastocyta), ale pak s věkem to šlo šíleně rychle dolů.

@europa00 Mně doktorka vysvětlovala, že ve vyšším věku (ale to bylo při mrazáčcích na druhé) už můžou být hladiny hormonů tak nízké, že je potřeba stimulace. A měla jsem nějakou stimulaci i předtím, ale tam to bylo o časování cyklu kvůli dárkyni.

@junykessy Já otěhotněla z pátého cyklu IVF - první pokus s dárkyní. Takže pokud máš 5 mrazáčků a jsou opravdu všechny zdravé, tak ta šance je v tomto případě docela vysoká. Ale určitě nečekej na nic, ten věk jde fakt šíleně proti (nicméně já s tou dárkyní otěhotněla, když mi bylo 43).

junykessy
autor
22. zář 2023

@merope ja vim, věk nezastavim... Proto jsem rekla, ze zkusím 3x pokus a pokud nic tak na, to prdim. Bud se podari prirozene nebo vůbec... Tak nejak se s tim pomalu smiruju

irmamala
22. zář 2023

Tohle jsou proste zahady, snad i osud. Muj muz byl s byvalou pritelkyni na trech IVF a nic, pritom oba v poradku, jen on trochu linejsi. No a my dva jsme to jen zkusili a za 4 mesice jsem byla v tom. A to uz mi taky tahne na 40.

junykessy
autor
22. zář 2023

@irmamala ano, je mozne ze si nesedime. I kdyz se 2x podarilo... Asi to tak nema byt, ze nemame mit spolu mimco. Už se s tim pomalu zzivam, holt se neda nic delat... Nebudu prvni ani posledni, kterou postihne smutny osud

irmamala
22. zář 2023

@junykessy Hele takhle jsem to nechtěla říct, že s tímhle chlapem mít dítě nebudeš a musíš se s tím smířit. Myslela jsem to tak, že nemá cenu se zaobírat tím, proč to nejde, když by to jít mělo. Tohle prostě není Pythagorova věta. Já nejsem příliš duchovně a ezotericky založená, ale kdybych byla hodně zoufalá, možná bych zkusila vyhledat nějakou takovou pomoc, jestli v mém životě není nějaký blok, nebo problém duševního rázu, proč se nedaří.

junykessy
autor
22. zář 2023

@irmamala jako přemýšlím nad nějakým "šamanem"... Blok asi nevim, mam porad v sobe ztrátu svého brachy. Ktery ze dne na den nečekaně zemrel. Jsou to sice 2roky ale porad to ve mne je a 3 mesice na to, jsem potratila v 17tt holcicku.... Pred 2 mesici nam zemrela fenecka, sice byla nemocna ale taky to vzalo rychly spád.... Takže toto jsou me bloky

bartk
22. zář 2023

Zkusit se možná tolik nenervovat a nemyslet na to . Psychika je hodně důležitá !!!

junykessy
autor
22. zář 2023

@bartk snazim se, ale víte jak to je.. Kdyz jsou neúspěchy, premyslite jak to udelat tak aby uspech byl

darkwitch
23. zář 2023

@junykessy nám nenašly žádný problém, měla jsem tři ivf, ze dvou ivf byl vždy et a ket, jedno ivf nevyšlo vůbec. Po každé transferu pozitivní test a biochemické těhotenství. Po posledním biochemickém těhotenství jsem byla na klinice a řešila s doktorkou co dál, že fakt nevím čím by to mohlo být když všechno je v pořádku, jenom jsem říkala že od krvácení po posledním biochemickém jsem to nedostala a už je to asi šest týdnů, tak mi pro jistotu udělala utz a světě div se byla jsem v 5tt. Někdy to co je špatně je čas. Držím palce ať se zadari.

laiila
27. lis 2023

Holky mohu se Vás na něco zeptat? Na první konzultaci IVF jdu v pátek, ale zajímalo by mě jak to je ... pojišťovna proplácí čtyři pokusy - vše základní (to chápu) , ale když tu čtu, že třeba někdo byl 5x na KET, tak to je jak? Například první IVF, připlatím si mrazáčky, nevyjde to tak je použiji - nevyjde to, takže půjdu do druhého IVF a zase si dám mrazáčky, když budou a když je vyčerpám tak třetí IVF ... takže celkově těch možností zavedení je více než 4x. Jsem z toho blázen a jestli dobře chápu, tak čtyři celé cykly s odběrem vajíček hradí pojištovna a když mám mrazáčky tak těch možností máme víc. Co mi naposledy doktor nastínil, tak je dobré si připlatit ISCIS, prodlouženou kultivaci a zamražení cca 30 tis. , bude mi v březnu 38 😢

linusha
27. lis 2023

@junykessy já to mám podobně jako kelerub. Začli jsme se pokoušet když jsme byli mladí (22), nedařilo se, šli jsme do CAR všechny testy dobrý, nepodařilo se, statisíce a psychika po všech návštěvách CAR v čudu. Začli jsme se smiřovat že své dítko mít nebudeme. Pak najednou po 8 letech 2* přirozené otěhotnění která nedopadla ZT a potraty. Dr. V CAR (měla jsem i klasického gyn.) mi řekl po nich řekl že co bych chtěla že už jsem stará (bylo mi 30). Vyměnila jsem Dr. Ten dodělal všechny možný testy u mě i partnera a zjistil že proč se nám možná nedaří je celiakie, začla jsem dodržovat dietu a na prahu mých 33. narozenin se nám narodí naše první miminecko, které vzniklo přirozeně 🥹

junykessy
autor
29. lis 2023

@linusha to je krásný. Moc drzim palecky. Ono psychika je opravdu silna carodejka, ale ne vzdy hraje roli... Mne pomohlo zjištění, ze mam posunute implatacni okno a ejhle, po 2letech na testu // a jsme 10tt... Snad vse dobre dopadne a konecne se dockam mrnouska... Koupila sem si angelsounds a vcera jsem slysela jeho srdicko.. To je tak krasny