Co je dobré před IVF?

szuzia
4. led 2021

Ahoj ženy, můj doktor je přesvědčen, že přirozeně neotěhotníme. Prozatím to vypadá, že nás odešle na IVF. Chtěla bych se zeptat co všechno je dobré absolvovat před IVF nebo co nás vlastně může čekat. Hormonální profil mám v pořádku. Mám Leidenskou mutaci. Manžel má špatný spermiogram. Nyní čekáme na výsledky genetiky. Děkuji 😊

katabe
8. led 2021

Ahoj, se spatnym spermio je pry obtížné otěhotnět, proto posilaji na IVF aby pred oplodněním odebraného vajíčka ze vzorku opravdu vybrali vhodnou kvalitní spermii pro oplodnění.
Ale mám kamarádku která měla stejný problém, taky ji chtěli poslat na IVF ale těsně před tím jí profoukli vejcovody a sama otěhotněla 😊
Jinak na zlepšení spermio může pomoct změna životního stylu a bylinky jako treba Máca.
Možná by bylo dobre to vyzkouset nez by jste chteli jit na IVF 😊 preji hodne uspechu //

szuzia
autor
9. led 2021

@katabe Byliny a vitamíny bereme oba už dlouho a vůbec to nepomáhá. Lepší životní styl snad už existovat nemůže 😃 Ale určitě bych chtěla zjistit jestli není problém ještě jinde než IVF podstoupíme. Každopádně čas utíká. Děkuji za rady a podporu 😉

majili
11. led 2021

Ještě si nechte vyšetřit imunologii. U nás je to hlavní problém. Mám protilátky proti spermiím.