Dobré ráno,
Mám na vás dotaz s přítelem se snažíme o mimi chodíme do poradny k paní doktorce..
Chodím tam od Ledna toho to roku.. Zatím dostávám inejkce ovitrelle progesteron na vkládání..
Ale ted už druhý cyklus sem dostala clostilbegyt který užívám v době MS tudíž začínám 3 den cyklu a končím 7 de cyklu...Po minulé návštěvě mi paní doktorka napsala ovitrel a progesteron a pokud dostanu MS mám si zavolat o recept zas clostilbegyt ... Někde jsem četla že se má užívat jen 3 měsíce... A myslím že je to i v příbalovém letáku .. Doktorka tvrdí že to není pravda že ho můžu užívat dlouhodobě... Máte prosím někdo zkušenosti?? Nerada bych si dole udělala nějaký problémy... Nemám jeden vejcovod a kousek vaječníku... A pomohl vám nebo jen je opravdu na vytvoření vajíček... ❤
Děkuju za odpovědi 🙂
Ahoj, já měla před pár lety clostilbegyt, doktorka mi ho dala na gynekologii, musela jsem chodit na ultrazvuk jak to vypadá s ovulaci. Nicméně moje doktorka řekla že můžu jen tři měsíce a víc ne a pak jít do ivf. 😳 Nám bouzel clostilbegyt nepomohl.
Ahoj, jo jo každý měsíc dorazím na ultrazvuk většinou 10 den cyklu a podle toho jak to vypadá mi dá injekci na vyvolaní ovu a my se pak snažíme... Ted jsme se taky snažili 3 dny za sebou tak snad už 🙂 ❤ Děkuju já si to myslela že delé se užívat nemá ...
@andyskarsgard No ta má mi tvrdí že můžu dele každopádně si je nechám napsat na posled... pak už to odmítnu 🙂 Děkuju
@nikolaa123 moje kolegyně říkala, když jsme se snažili ať na tom ležíme klidně každý den, jenže ono potom, když člověk ví, že musí v určité dny tak ho to ani nebaví 😁😂 tak snad jste se snažili pořádně a vyšlo to 🙏 já v to popravdě nevěřila, že by to mohlo vyjít a díky Bohu. Už stříháme metr do porodu 🥰
To je super to mám radost taky bych byla štěstím bez sebe... ❤Už ty injekce mám dlouho a pořád nic tak snad ted už.. 🙂 No máš pravdu jak je to plánované tak je to takový divný 😂 Taky nám to přišlo divné pak už je to dobrý ale ten nástup že musíš 🙂 aspon že jde jen o tři dny 😂 No píchla jsem to v pátek 31.8 a sex pátek sobota neděle pondělí :D tak dneska už pauza 😴
@nikolaa123 Já brala clostíka dlouhodobě, na otěhotnění nepomohl, a nevím, jestli mi nenapomohl k mimoděložnímu, prý se mohou dělat srůsty... Každopádně jsem pak otěhotněla ještě dvakrát, a bez pomoci prášků...
@nikolaa123 a to porad ovulujes ze stejneho vajecniku kde mas i vejcovod?normalne se ovulace strida,takze kazdy 2mesic je s otaznikem (i kdyz jsem nekde cetla,ze zbyly vajecnik prevezme funkci toho druheho)..
Clostik by se nemel uzivat vice jak 6x za zivot....
Pokud by se nazadarilo i na 3. pokus,asi bych zvazovala ivf..ale to je rozhodnuti jen na tobe...
Já Teď po clotíku čekám dvojčátka (po 10 letech snažení a dvou nevydařených IVF) Ale opravdu by se měl brát jen tři měsíce po sobě a pak pauza. A hlavně - chodila jsem skoro ob den na ultrazvuky, aby mi potvrdili ovulaci a řekli, kdy je neljepší se snažit. takže bych se ještě radši doktorky přeptala, jestli jste si správně rozuměly. 🙂
@kocila Ahoj, ne ne každy měsíc se mi to střída jednou levý a ted pravý zrovna tam kde nemám vaječník... Já jí to říkala že tam vaječník nemám a že to prý nevadí... Ale moc tomu nevěřím... Určitě chci podstoupit IVF ale domluvili jsme se že tak až za dva tři měsíce 🙂 přesně po roce bych na to chtěla jít 🙂
@nikolaa123 treba se zadarilo a nebudes IVF potrebovat 🍀👍
Děkuju doufám ale nadějně to nevidím skrz ten vaječník
Ahoj holky, přiložím povzbuzující zkušenost 🙂 Clostil mi nasadili 2017 poprvé - skončilo to zamlklým těh. v 7tt. - revize. Pak jsem si prošla s manželem genetikou, 1x IUI a Pak průchodnost Ukázala pouze 1 průchodný vejcovod. Snažili jsme se, jak blázni... už to bylo na hlavu a v březnu jsme se rozhodli pro zahájení IVF s hormonální podporou. Pak přišel COVID- vše se zavřelo, omezili jsme práci a já si nechala přes erecept předepsat Clostil ( jsem mu dala ještě šanci 🙂) asi měsíc jsem se ládovala listovkou, železem -předepsaným- hořčíkem. Nasadila jsem dle pokynu 1tbl denně clostilu - a už jsem ms nedostala.... momentálně 15tt. Sice v nemocnici s hematomem, ale čekáme dvojčátka 🙂 hlavu vzhůru, clostilu zdar a fakt doporučuju koňské dávky železa! ❤️
@kinka24 taky jsem měla hematom. V 9 tt jsem byla v nemocnici kvůli krvácení. A tam mi právě i zjistili, že tam není jedno, ale dvě 🙂 Takže asi měsíc absolutní klidový režim, hlavně jen ležet. A teď, při velkém screeningu už tam hematom nenašli 🙂 Mimochodem, jsem 14 tt 🙂 To budeme mít asi hodně podobný datum porodu 🙂
Ty jo tak tady čtu každý s henatomem byl v nemocnici. Já měla krvácení ve 14 tt s henatomem. Na pohotovosti mě servali co s tím nadělám. Hematom velký 5x5 a poslali mě domů.
@andyskarsgard přiznávám, že jsem byla vyděšená, co se děje, když jsem začala krvácet. Takže jsem si naprosto na férovou volala sanitku a udělala jsem dobře. Jednak jsem vůbec nevěděla, kam bychom měli jet a jednak si mě na pohotovosti nedovolili odmítnout. A ano, jedna sestra si taky neodpustila poznámku " A to jste si kvůli tomu volala sanitku?" My se snažíme 10 let, je mi 36 let, tak si to doktor nelajsknul, aby mě.poslal domů. Byla jsem tam 4 dny. Pouštěli mě až opravdu po tom, co jsem přestala i špinit. Jinak při příjmu mi doktor říkal, že můžu ležet i doma, ale že by mě měl radši pod kontrolou. A 3 dny jsem k praskum dostavala i kapacku. Po týdnu doma jsem.opet začala špinit, takže jsem.sla k svému dr. A ten mi řekl, že buď absolutní klid na lůžku doma nebo hospitalizace. Tak to jsem už zůstala doma. Ale opravdu jsem poctivě ležela.
@ewik84 aha tak to chápu. My jsme se snažili o první 8 let, a já mám 30. A je to poprvé co jsem těhotná teď. A vlastně je to z ivf, normálně bych ani těhotná nebyla. Já našla porodní pohotovost a gynekologická v Brně a manžel mě tam v noci vezl. A přístup tam byl děsný. 😳 Řekli mi že pro mě nic neudělají že mám hematom at jdu domu, a že buď o dítě přijdu nebo to zvládne. To bylo celé. Ještě mě servali že nemám vložku a krvácím. Když já byla úplně ve stresu popadla jsem kabelku a ručník a manžel vzal auto a hned jsme jeli. Bylo to děsný. Jsem ráda že jsem teď už ve 22 tt, ale i tak se pořád bojím všeho. 😳
Ahoj 😊@e7 nemohla by jsi mi prosim potadit? Mam stejnou situaci jako ty. Anovulacni cykly, dlouhe MC (PCOS) 😕proto mi dr. Nasadil utrogestan a clostilbegyt.🙏 Prvni mesic byl ultrazvuk bez vysledku ale tento druhy je tam folikul, aplikovali mi injekci Ovitrelle na uvolneni folikulu a mame se ted dva dny hodne snazit Tak se Te chci zeptat za jak dlouho jsi zjistila ze jsi tehu a jestli nevis jestli se ten urgestan ma dal brat? Dekuju Ti. 😊☺️
@e7
@e7
@e7
@e7
@e7
@katabe ahoj, já utrogestan neměla tak s tím neporadím 🤷 ale co jsem tak četla tak asi není na škodu on to těhotenství udržuje, takže by nijak neměl škodit 😊 a já to zjistila tři dny před očekávanou MS ale dělala jsem si test jen ze zvědavosti, protože přišla kolegyně, že je těhotná 😁 byla tam hodně slabá čárka ale v den očekávané MS už byla silná. Snažte se, my si řekli, že to zkusíme 5dni za sebou. Vydrželi jsme jen tři 😁 ale vyšlo to 🥰 tak přeji hodně štěstí
@katabe já mám taky pcos a clostilbegyt my nepomohl, ale byla jsem ba ivf, a tam jsem ultrogestan brala před vložením embria 2-2-2 až do 12 týdne těhotenství. Takže to není nic špatného.
@e7 ahoj,můžu se zeptat,asi úplně blbě,ale kolikrát za den jste to snažení prováděli? 😆 Doktor mi taky řekl,že do 18 hodin po injekci má přijít ovulace a ať se snažíme. Ale četla jsem,že zase se člověk nemá snažit moc,že se musí spermie vytvořit. Tak vůbec nevím co si pod pojmem snažení mám představit 😆 diky
@katabe ahoj,můžu se zeptat,asi úplně blbě,ale kolikrát za den jste to snažení prováděli? 😆 Doktor mi taky řekl,že do 18 hodin po injekci má přijít ovulace a ať se snažíme. Ale četla jsem,že zase se člověk nemá snažit moc,že se musí spermie vytvořit. Tak vůbec nevím co si pod pojmem snažení mám představit 😆 diky
@andyskarsgard ahojky☺️, muzu se blbe zeptat? 😬Ten clostilbegyt ti nepomohl, jako ze se ti opravdu nevytvorila zadna vajicka? 🤔Nebo byl naopak pak problem s jeho uvolnenim a uhnizdenim? 🤔Dekuju za odpoved😊
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj, a ty pak nejdeš ani na kontrolní ultrazvuk kdy má být ovulace? Mě tedy cyklus nefungoval vůbec takže jsem musela mít ultrazvukovou kontrolu a injekci aby se vajíčko uvolnilo když bylo zralé. Pak jsme se měli za dva dva dny snažit. My to vydržela tři dny za sebou pak už jsme to vzdali ale vyšlo to naštěstí 🤰 a clostilbegyt by se opravdu neměl brát víc jak 3x za sebou a dokonce jsem někde četla, že se nemusí ani brát každý měsíc, že ten druhý měsíc (když se to nepovedlo ten předchozí) je snad ten clostilbegyt ještě v těle a působí ale to nechci šířit nějaké kraviny 🤷 každopádně přeji ať to vyjde co nejdříve ❤️