Ahojte, idem si po radu. S mužom rozmýšľame nad IVF. Drnam povedala cenu okolo 25-40tis. Chcela som sa spýtať či každé IVF je rovnako drahé? Myslím tým trebárs druhé ak by sa prvé nevydarilo,ale zostali by nejaký zmrazenčekovia. A tiež či pri druhom,keď budeme mať nejakých zmrazenčekov či aj tak,by musela prebehnúť u mňa nejaká stimulácia liekmi.
Cena vždy závisí na situaci - hodně stojí hormony a tam záleží na konkrétní ženě. Pokud je IVF bez ET, platí se méně (třeba že vajíčka prostě nedorostly). Pokud je naopak KET, tak tam se platí velmi málo jenom za rozmražení a vložení. A pak je kupa věcí, které mít můžeš a nemusíš a závisí na zdravotním stavu ženy. My platili tuším 25.000-55.000 za cyklus (nepočítám ten s darovanými oocyty, ten byl dražší). A to jsem měla hormonů poměrně málo.
Ďakujem dievčatá za odpovede. Je mi jasné ,že každé centrum má iný cenník. Dúfam ,tiež že bude stačiť jedno IVF. Dieťa veľmi chceme,ale zas tie financie sú pri IVF strašné. Hlavne keď ich niekto postupuje aj 5-6krat a ešte psychika ,čo robí tiež svoje.
Nas to taky ceka. Az se uzdravim, jdeme do toho. Predbezne nas do bude stat cca 30000, vcetne KET, PICSI a magneticke selekce poskozenych DNA.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
My jsme platili asi 30 000, zůstala nám zmražená embrya. Napoprvé hned při tom prvním cyklu se to nepovedlo, napodruhé jsme použili ta zmražená a platilo se už jen rozmražení + zavedení, což bylo řádově míň (už si přesnou částku nepamatuju, ale tak 3-5 000 max i s lékama). Stimulace probíhá i u toho KETu, ale výrazně slabší než při kompletním procesu s odběrem vajíček atd., brala jsem nějaký hormony a pár dní před KET píchala injekci. pak jsem brala utrogestan a ten až do konce 1. trimestru.
Když už ti nezbudou žádná zmražená embrya, tak jedeš znovu celý cyklus IVF a ten už se zase platí komplet znovu.