Ahoj holky, prosím vás, ta která jste podstoupila nativ mohu se zeptat na kolik vás to vyšlo? A v jakem centru? U nás to vychází na 33 tisíc to mi přijde šílené + nějaké metody navíc 42200 bez pojistivny. Tak by mě zajímalo jak je to jinde. Dekuji za každou odpověď
@liinaja Ahoj, mam za sebou nekolik nativu v Podoli. Cena se tam odviji od toho, jak daleko se dostanes. Kdyz jdes na odber folikulu a je prazdny, neziska se zadne vajicko, tak je cena 1000 Kc jen za punkcni jehlu. Kdyz se ziska vajicko tak se plati 10.000 Kc a je v tom pocitano uz s oplodnenim metodou icsi, pripadnou prodlouzenou kultivaci a event i asistovanym hatchingem. Pokud embryo nevydrzi a neprobehne transfer, tak se nic dalsiho neplati. Kdyz probehne transfer, tak se doplaci dalsich 10.000 Kc. Takze cena max 20.000 Kc.
Už to teda je nějakých 7 let, ale nechali jsme v Gennetu tenkrát něco kolem 35000… hlavně za hormony. Odběry, testy a tyhle věci šly ma pojišťovnu.
@liinaja No, s nama je to trochu slozitejsi. Absolvovala jsem 3x klasicke ivf a pak 2 nativy. Potom lazne. Po laznich dalsi nativ a hned na to dalsi. Ten posledni vysel. Ale verim tomu, a bylo mi to potvrzeno i doktorama, ze v tom mela vliv hlavne nemoc. Uz okamzite po transferu jsem zacala kaslat a vic nez tyden desna viroza, ale bez teplot. Jinak do te doby vubec nic, zadne tehotenstvi. Ted po porodu mam za sebou 3 nativy (nekdy ani nedoslo k transferu). A uz to bylo nejak moc, tak jsem si vybehala imunologii jinde a ejhle. Ja silene protilatky proti spermiim a partner spatny spermio (coz vime), ale taky asi nejaky zanet. Takze me ceka lecba kortikoidama a jeho navsteva urologa/androloga. A pak kontrola, zda doslo ke zlepseni vysledku a pak se snad povede. Ale jinak bez toho imuna bych asi jela nativy donekonecna bez vysledku.
@veeev moc dekuku. Tak to máme podobně. Já 3ivf a už mám tedy za sebou 1 nativ, vše bez výsledku. U toho nativu jsem měla 2 folikuly a nebylo ani 1 vajíčko. Zítra jdu na další odběr tak doufám. Všechny vyšetření mám za sebou. A abych tě trosku uklidnila. 6 let co procházím ivf tak se špatnou imunitou. Měla jsem protilátky snad proti všemu co tě napadne. Stále jsem byla na kortikoidech a bez výsledku. Před třemi měsíci jsem byla na imunologii a vše se mi srovnalo samo, po roce pauzy od všeho. Jen teda protilatky na sperma stále přetrvávají, ale vzhledem k ivf to ničemu nevadí. Tam se to obchází. Vzhledem k neúspěšným ivf, jsem se rozhodla právě pro nativ. Proto mě zajímá, jestli se někomu povedlo. Vím ze je to méně úspěšné, ale vzhledem k tomu že už nemám jinou možnost tak doufám že se někdy zadaří. Tak mě těší ze jsi napsala že u vás byl nativ úspěšný
@liinaja Taky pekny 🙄 No je to des tohle vsechno. Nekdo se jen opre o chlapa a tehotni. A my takovouhle cestu 🤪 Ale s tim nativem.....rika se, ze z nativu jsou embrya kvalitnejsi. Protoze nejsou vyprodukovana tolika hormony a neni jich tolik. Proste je to prirozenejsi. Ja teda pri nativech brala Femaru, po porodu mi zkusila dat Clostilbegyt a pak Letrozol. Ale vitezny nativ s dcerou byl s Femarou. Mam do toho totiz jeste PCOS a potrebuju trochu podporu pri tvorbe vajicek 🙈
@liinaja Myslis odber bez vajicka nebo strach? Strach pokazde. A mam ho dodnes. Jako nebudu lhat.....ty pokusy se ted snasi s malou v postylce daleko lip. Ale stejne jsem vzdycky totalne rozebrana. Ted jsem byla v haji i zdravotne. Tak minimalne mesic jsem se z tech pokusu davala do kupy zdravotne 🙈
No a odber bez vajicka....no jeje. Zazila jsem i to, ze odebrali prazdny folikul (dokonce jednou to vypadalo na 3 folikuly a vsechny prazdne). Nekdy nebyly zrale, nekdy se oplodnily a odesly a nekdy probehl transfer a nic. Takze jsem zazila snad skoro vsechno 🙈 Neda se s tim nic delat. Ta pravdepodobnost, ze se nic neodebere je vysoka. Ale je to furt 50x50 bych rekla.
Ja vim, je to strasne tezke. Nezbyva nez verit a doufat 🙏🙏🙏
Moc moc moc drzim zitra palce. Urcite se hned nahlas ❤🍀❤
@veeev no jak minule u mě, 2 folikuly a oba prázdné, to mě mrzelo hodně i když jsem věděla, ze se to stává. No musím s tím počítat vím, ale stejně je pak člověk zklamaný. Jako jo, ono ani při stimulacích jsem neměla nikdy hodně vajíček. Tak asi ta pravděpodobnost ze tam nic bude je velká. No stejně budu doufat a věřit ze jednou se to povede, musí. Určitě dám zítra vědět
@veeev Dekuju❤️ Strašně mu věřím a strašně se bojím. Hlava ví, že ty šance tam jsou malé, už proto jak mi vždy při ivf vydrželo jen 1 max 2 z tolika embryí. Tolik let snahy Ale tak moc si to přeju, ze na to nechci ani pomyslet a připouštět si to. Chodím do Gennetu. Budu informovat.
@liinaja Byla jsem. Ale ted, kdyz jsem si vyzadala imuno jinde a vysly tragicke vysledky, tak jsem ted celkem zklamana, ze by na me zkouseli dalsi a dalsi pokusy a zbytecne. Ze by neudelali kontrolni imuno. Uz me doktorka i cpala na posledni pokus na pojistovnu. No to by to dopadlo. Takze ted nic moc no 🙄
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@liinaja 16 tis nativ (odběr bez léků) + metody, cca jsem tam nechala 24 tis./pokus, Gennet