Ahoj holky, chápu dobře, že do 40 let hradí pojišťovna "proces", ale za léky se doplácí? Na kolik vás to tak cca vyšlo?
Ať máme nějakou představu a uděláme si rezervu.
Prosím o info i v jakém centru jste byly (i).
Děkuji.
Iscare 17000
Nelze napsat částku. Každá to má jinak. Každý si zvolí jiné "doplňkové" metody. Nám třeba dr. říkal, že každá metoda "navíc" sice něco stojí, ale je to plus pro vývoj a zmrazení těch nejlepších embryjek. Tedy např. injekce spermie do vajíčka stojí třeba 10 tisíc a toho 5. dne se dožije 6 embryjek, ale po injekci spermie, která je vybraná nějakou doplňkovou metodou za třeba 8 tisíc, se toho 5. dne dožijí třeba jen 4 embryjka, ale zase lepší kvality. Takže více peněz při IVF, ale méně pokusů. Ono se asi nic nemá přehánět, ale je fakt, že potom ženská chodí 2 roky na transfery, na každém nechá třeba 10 tisíc a vyjde až 5. nebo 6. nebo 7. pokus nebo taky žádný. Je to individuální a záleží na posouzení zdravotního stavu partnerů lékařem.
Jak už bylo řečeno, je to hodně individuální. Pojišťovna sice něco platí, ale spousta se toho doplácí - všechny možné doplňkové metody, léky, záleží také na počtu oplodňovaných vajíček. My 2x v Iscaru dopláceli loni a předloni kolem 15 tis. Kč ale měli jsme minimum vhodných vajíček k oplodnění. Ideální je domluvit se přímo v CAR, kde lékař řekne jaké metody a vyšetření by pro vás přicházely v úvahu a kolik stojí. Pak si samozřejmě můžete všechno rozmyslet.
Brno obilny trh, ivf, a první ET, 4 embrya zařazené, icis, a embryo glue, asistované hatching. Doplatek 39 000
Je to do 39 let.
Pojišťovna plati v podstatě jen výkony jako je transfer. Nabídnou ti spoustu dalších věci co budeš potřebovat. My jsme třeba doplaceli za genetické vysetreni, za kryo, mrazeni, za léky, embryo glue. Spermiogram. Měli jsme teda 4x IVF 2x IUI a byli jsme v tom za 130 litrášu celkem.
Iscare 1. IVF a 1.ET 12000, ale neměli jsme nic k mražení ani prodlouženou kultivaci - oplodnilo se jenom 1 vajíčko (ze dvou). Platili jenom si jenom isci
Diky holky. Nikdy by mě nenapadlo že nás tohle potká. Tak jsem z toho trošku přepadlá....a do ledna nad tím budu prrmyslet🤦♀️😂😂
Pokud se tedy nezadari ještě. Kéž by🙏
Taky jsem to tak měla. Bohužel jsme si vylosovaly černého Petra. ☹
@daisymaminka jakože se nepovedlo vůbec?ani s ivf?
U mě věk 37-38 let a když nebylo nic na mrazeni, tak 15tis. A když bylo i na mrazak, tak 22tis. Mám VZP. Dárkyně mě stala 70tis. Nakonec jsem nevyuzila, mám její vajíčka zamrazeny, bohužel i zaplaceny.
My hradili od 40-70 tisíc.
Vylosovaly černého Petra myšleno tak, že nám nešlo a nejde přirozeně, takže musíme absolvovat IVF. A jinak povedlo se, máme dvouletou dceru.
@daisymaminka jo tak.nonja doufám že se taky povede😞..ja mám děti dvě,ale manžel ani jedno.obe děti na první dobrou😞.,jenže teď už jsem stará a mám spoustu jiných problenu😢
Chápu nebo snad dokážu pochopit touhu o dítě s novým partnerem, ale hlavně si uvědomte, že 2 děti už máte. Víte, jsou ženy, které vůbec děti mít nemohou, nedaří se, ani s partnerem A, ani s partnerem B, ani s darovanými vajíčky cizích žen... To je tolik příběhů, že raději nevědět, na nic špatného nemyslet a raději se radovat z toho co máme. 🙂 Hodně štěstí.
Pronatal, IVF nas vyslo na necelych 40tis. Priplaceli jsme ICSI, embryo glue, mrazeni blastocyt na potom, k ET nejakej ten katetr a stacionar, prodlouzenou kultivaci v GERI, aby je netahali kazdej den ven. A klapl hned 1.ET, jsem 26tt. Je mi 37. 😉
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Pojišťovna hradí úplný základ (kontroly při stimulaci, odběr vajíček , základní oplodnění a zavedeni embrya) nadstandart (např. prodloužená kultivace, speciální metody oplodnění, metody zvyšující šanci na uchycení atd.) si hradí každý sám podle ceniku caru.... My chodili do Genetu na Letné... Záleží důvod neplodnosti a tim pádem co bude potřeba připlatit aby byla dobrá šance ze se povede 😉