Ahojky,
řešíme s manželem problémy s otěhotněním a udržením plodu. Máme se o jednat do CAR, jen si nejsem jistá kam.. Rozhoduji se mezi Gennet, Iscare, Pronatal Repro a Sanatorium Art.. Prosím o Vaše zkušenosti, moc by nám to pomohlo 🙂
@market_g
Ahoj,do Pronatal Repro jsem chodila,dvě IVF,první úplně katastrofa...rozhodne laborku top nemaji a embryolozky také ne.
Teď jsme odtud přešli do Prahy do jiného car.
@vavrovamichaela Ahoj,
můžu se zeptat do jakého CAR jste přešli?
Děkuji
Ahoj, já jsem od Českých Budějovic a byli jsme v Gennetu Letná. Jednoznačně doporučuji!
Ono tedy i hodně záleží, jaký máš přesně problém, jestli snadno otěhotníš - a pak taky snadno pptrácíš (jako já..😔), nebo jestli máš problém otěhotnět, atd, atd, atd.
@milixx Ahoj,
je to takové složitější. Od sprna 2018 jsem otěhotněla 3x, ale pokaždé jsem v 7. týdnu potratila. Máme udělanou genetiku v ČB a vše v pořádku. Po poslední kyretáži dělali i rozbor a vše bylo v pořádku, ale přestala mi vyživovat placenta. Prý jsme měla streptokoka..
Po vysazení anti jsem otěhotněla za půl roku, po prvním potratu mi léčili endo a otěhotněla jsem hned za měsíc, ale zase jsem potratila. Potom jsme čekali na genetiku a mohli jsme se snažit zase v září 2019, ale moc to nešlo, tak jsem dostala hormony a povedlo se to až v březnu 2020, jenže to jsem měla pak toho streptokoka. A od té doby už nám to ani nejde, takže doktorka chce, abych měla od nich všechny vyšetření a případně i IVF..
takže ty jsi pro Gennet Letná ano?
Doporučuji Gennet. On je prostě celkově nejlepší. Má svoje vlastní laborky, takže nemají problém udělat spousty testů, mají vlastní "nemocnici" třeba když je třeba revize, laparka atp. Jsou tam na hodně vysoké úrovni a ani nejsou nějak předraženi.
Já ve zkratce: těhotná jsem byla vždy hned, ale potratila jsem 5x, zjištěn imunologicky (MBL deficit) i genetický (trombo mutace) problém, pak i spousta dalších..
Na popud imunoložky dr. Malíčkové provedeno IVF s preimplantacni dg. embryí - z 30 odebraný vajíček jen 2(!!) byly v pořádku, jedno mi bylo zavedeno - a díky tomu máme Elišku ❤️ To bylo tedy mé druhé IVF, první se tedy moc nepovedlo - bylo z něj jen jedno vajíčko a ještě se nedalo ani vyšetřit. Blbě jsem reagovala na hormony 😏 ale když mi při druhém pokusu dali jiný protokol, bylo vajec hodně. Ono se tedy i říká, že ten první pokus bývá opravdu “pokus”, jak tělo reaguje.
Chodila jsem k dr. Jarošové a dr. Langrové až do 20TT - obě super a díky jejich pečlivosti si mě pak převzal Apolinář, kde jsem byla jako vysoce rizikový pacient v péči u dr. Kouckého do porodu.
Takže: jednoznačně Gennet doporučuji. Mají svoje genetiky, imunology... na všechno mě před zahájením vlastního procesu IVF vyšetřili. Je to tedy velká klinika a někdo by asi dal přednost rodinnějšímu prostředí, ale pro mě s mou sbírkou diagnóz byly rozhodující jejich zkušenosti.
@market_g do PFC,rozhodovala jsem se mezi tím a Gennet prave.Kvůli laborce a možnosti konzultace i s embryologem jsem se rozhodla pro PFC.
@vavrovamichaela V Gennetu je ale taky laborka a konzultace s embryologem.
Ono je to těžké. Já utekla z Pronatalu i UPMD. Pořádnou péči jsem zažila až v Iscare. Mam od nich jednoho úžasného syna a za pár týdnů i dceru. Za mě TOP péče i přístup.
@market_g zkus jeste mudr malickovou v iscare. Je imunolozka. Ja mam zdravou dceru sla prirozene pred 10 lety. Pak 6potratu do 12tt. Vse v poradku jen horsi spermiogram u mamzela ale jinak ok. Az ona mi udelala hlubsi imuno profil a nasadila leky plus fraxiparin a mame z ivf v brne v unice 2letyho kluka
Dobrý den, jakou ivf kliniku byste doporučily? Mám za sebou 4 neúspěšné pokusy. Chtěla bych vyzkoušet jinou kliniku. Město je mi jedno. Hodně tady doporučujete Genet. Děkuji za jakýkoli tip.
@1408vk pro Gennet jsme se rozhodli z více důvodů. Jednak nám ho doporučila imunoložka, které hodně věřím a která s nimi spolupracuje (dr. Malíčková), pak proto, že u nich jsme “díky” mé 5ti potratové anamnéze měli IVF na pojišťovnu, že nabídli a realizovali veškerá dostupná vyšetření před samotným IVF (mělo by to tak být všude, ale realita je jiná), a taky z toho důvodu, že je to velká klinika (takže mají hodně výkonů a zkušeností). K tomu ještě pozitivní zkušenosti pěti párů známých 40+, kterým se díky Gennetu zadařilo...
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@market_g možná by bylo lepší připsat z jakeho města jsi