CAR v Motole - chodíte tam někdo?

happinesss
22. led 2019

Ahoj, chodite nektera do Motola? Jsme objednani a rada bych znala vase postrehy..

myrei
22. led 2019

Ahoj, my chodíme, co přesně by tě zajímalo?

happinesss
autor
23. led 2019

@myrei ahoj, no celkove prubeh a co od toho cekat 🙂) jsme za mesic objednani na spermiogram teprve. Ja jsem v tomto smeru uplny zacatecnik, jsem bez problemu, ale partner po prodelane onkologicke lecbe nema zadne spermie (vime ze spermia jiz pred nekolika lety). On uz si tim jednou prosel kdysi davno, budeme potrebovat darce, ale ja vubec nevim na co se pripravit.. Celkove, jak to vsechno probiha..od prvni navstevy atd..
A co ty, jak dlouho tam chodite? A uspech?

myrei
23. led 2019

My tam byli poprvé v polovině října. Na první návštěvě ti naplánují, jaká budou potřeba vyšetření. Manželovi rovnou vzali krev a že se má co nejdřív objednat na spermiogram (jiné patro), já měla počkat až začne další cyklus a pak jsem šla na hormonální profil - tuším 5 DC na krev, kolem 11 DC na ultrazvuk, 25 DC na krev. Ještě nás poslali na genetické vyšetření - zase jiné oddělení, a mě na imunologické vyšetření (do ISCARE). Když byly všechny výsledky komplet, tak jsme přišli znovu na kontrolu a od dalšího cyklu že zkusíme IUI. To nás čeká příští týden, tak věřím, že to klapne..
Jinak tam jsou všichni milí a v pohodě.

happinesss
autor
23. led 2019

@myrei A jak dlouha je cekacka od prvniho objednani? Ted me totiz napada, ze jsem partnera objednala pouze na spermiogram, ktery je teda jinde. Cislo mi poslaly z onkologie a popravde jsem nezkoumala, jestli je jine cislo na spermiogram a jine k lekarum?? Sakra..to je asi prusvih..budu nas muset asi doobjednat a prosit o termin, protoze nejsme z Prahy, tak at nejezdime sem a tam...

myrei
23. led 2019

To jo, to si zavolej ještě přímo k těm lékařům. Pošlu ti odkaz, mají to na stránkách. Objednací lhůta byla cca měsíc. Držím palce, na kdy jste na ten spermiogram?
http://www.fnmotol.cz/car/kontakt/

happinesss
autor
23. led 2019

@myrei Uz jsem volala a jsme objednani na 13.2. k doktorovi...Čekal myslim, ze rikala. A spermiogram 21.2. 10:30. Jinak diky za odkaz.

myrei
23. led 2019

@happinesss Nemáš zač! Skvělý, tak to je za chvíli, to budete mít i hezky časově sladěné. Oni určitě budou chtít otestovat i tebe, aby bylo před otěhotněním vše v pořádku.

happinesss
autor
23. led 2019

@myrei Myslis, ze by me mohli prohlidnout hned pri prvni navsteve, to asi ne..?

happinesss
autor
23. led 2019

@myrei A k doktorovi chodite porad ke stejnemu nebo se na vas dvou stridaji?

myrei
23. led 2019

@happinesss To nevím. Podle toho kolikátý budeš den cyklu, jestli nějak chvilku před ovulací a přímo si rekneš, tak by mohli ultrazvuk udělat, ale stejně asi budou chtít to komplet kolečko od příštího cyklu.
Co se týče doktorů, tak na vstupní konzultaci a pak konzultaci výsledků jsme byli u stejné doktorky, ale zbytek vyšetření u jiných.

happinesss
autor
23. led 2019

@myrei No rekla bych, ze zrovna bych mohla mit tesne pred ovulaci 🙂 uvidime, ale nepocitam, ze by hned jednali. Kazdopadne jsem zvedava..13.uz je bliz nez 21. 🙂)))
Ty jdes na uiu? A beres nejaky hormony? Ja bych nechtela nic zobat..

myrei
23. led 2019

Tak uvidíš, ale je to fajn, že už to je zanedlouho ;)
Jj, jdu na iui. Hormony žádný neberu, jsme oba zdraví, jenom mi zjistili problém na imunologii (přehnaná aktivita mých zabíječských buněk). Teď na to beru léky a mělo by to být ok, tak pevně věřím, že se zadaří. Tebe asi teda čeká IVF?

happinesss
autor
24. led 2019

No ja doufam, ze IVF se vyhnu. My na 99 % asi budeme potrebovat darcovske spermie a jdu tam s tim, ze jsem zdrava, vse klape, udelaji mi 1 IUI a odchazim tehotna. Vic si nepripoustim a hotovo. 🙂
A navic uz mam dceru, takze to beru s nadhledem a neupinam se k tomu celymu procesu, jako ostatni, kterym to prirozene nejde a mimco nemaji zadny. Ale i tak mam nervy na pochodu, priznavam 🙂)))))

myrei
24. led 2019

Tak to jo, já právě myslela, že když jsou dárcovské spermie, tak musíš na IVF, ale já to nijak nezjišťovala.
No já taky počítám s jedním IUI a odcházím těhotná 😊 A kolik je dceři? My už taky máme syna, ale stejně se upínám 😁

happinesss
autor
24. led 2019

No ja doufam, ze IUI i u darce udelaji 🤔 Jsi mi nasadila brouka do hlavy ted.. 🙂 Jako popravde takovy palby za IVF by se mi nechtelo davat..ale jak rikam, mam uz holcicku a tak to je jine..ale tesim se teda zase na mimi. Jinak za tri tydny ji bude 7...uf, uz tolik.. Kolik je malemu??

600den994
Autor odpověď smazal
Zobraz
happinesss
autor
24. led 2019

@600den994 Ahoj, diky za reakci 🙂 zase jsem o kus bliz k postupu. Za jak dlouho objednavaji na tu genetiku? Ja jsem si ten dotaznik stahla a pokusim se predvyplnit uz doma. Mam nerva, kdyz se veci tahnou 🙂
A dik za radu ohledne nazoru dr. 🙂

600den994
Autor odpověď smazal
Zobraz
happinesss
autor
25. led 2019

@600den994 Ahoj, to jsem cetla ruzne komentare o dr. Uhrove, ze je takova studena a nema cas..
My jdeme poprve prave k dr. Cekalovi, to mi rovnou rekla sestra, kdyz jsem nas objednavala. Tak uvidime.
A jinak teda gratuluji k mrnouskovi a preji, at se ti s nim v brisku dari dobre.. :*

600den994
Autor odpověď smazal
Zobraz
myrei
25. led 2019

@happinesss Malému jsou 2 roky. Jinak zrovna dneska jsem byla u paní doktorky Uhrové a je v pohodě, neboj 🙂 Minule mi něco vysvětlovala i na obrázku.

happinesss
autor
25. led 2019

@myrei Jeee, to je jeste prtousek..😊 No a co ty, uz vis, kdy presne jses na iui??

myrei
25. led 2019

@happinesss To je 😊 Jo, jdeme na to v pondělí, už se těším ☺

happinesss
autor
27. led 2019

@myrei Drzim vsechno co mam, aby to klaplo na prvni pokus..!! Dej vedet, jaky budes mit pocit pak. A poradne se na ten zitrek vyspete. 😉

myrei
27. led 2019

@happinesss Moc děkuju! To jsi hodná! 😊 Dám určitě vědět, jdu na to v poledne, jsem zvědavá a moc doufám ✊

happinesss
autor
28. led 2019

@myrei Jsem uplne nervózní za tebe 🙂))))

myrei
28. led 2019

@happinesss😊 Já taky byla! Od rána mě pobolívá břicho, takže načasování je ok 😉 Už to mám za sebou, dělala to paní doktorka Uhrová, je opravdu moc milá a vstřícná, žádný problém. Proběhlo to rychle, nebolelo, jen chvilku maličko tlak. Pak jsem cca 10 minut ještě ležela a pak šla. Dostala jsem instrukce, jak postupovat teď. Za 14 dní testuji 👍 A ptala jsem se ti.. IUI dělají i s dárcovskými spermiemi, když máš partnera bez spermií 🙂

happinesss
autor
29. led 2019

@myrei Tak gratuluji k zakroku 🙂 a doufam, ze za 14 dnu budu gratulovat k pozitivnimu testu 🙂 A jak se citis?? Prave zacalo asi nejdelsi cekaci obdobi, vid...snad utece rychle.
Jinak diky, ze ses mi ptala na to darcovske IUI, jsem si oddechla trochu 🙂))
A ted tedy co, beres nejake leky?

myrei
29. led 2019

@happinesss Děkuju 😊 No taky doufám.. věřím! Posílám tam těm buňkám pozitivní energii 😉 Jinak se cítím úplně normálně, jako by kdyby ani k žádnýmu zákroku nedošlo. Od zítřka mám nasadit Crinone gel, nějaká hormonální podpora. Snad to uteče.
Jj, s dárcovstvím není problém. Partner to tam jenom při zákroku podepíše, že bude otcem 😉 A co že jste se rozhodli pro další až teď?
Ještě mě napadá jesli si nechceš do Motola zavolat a zeptat se, jestli se tam rovnou nemáš objednat i na tu genetiku, ať nečekáte na termín

happinesss
autor
30. led 2019

@myrei Pozitivni nalada je zaklad k uspechu 🙂
Jinak jsem se prave dovolala na tu genetiku a jsme objednani az na 12.3. 😕
Vcera jsem mailovala s dr. Turnovcem, ten mi poslal ten dotaznik a sestra me ted docela nemile zaskocila s tim terminem...