Ahoj holky , mozna hloupa otazka, ale chtela jse se zeotat ..kdyz bych navstivit CAR musim mit doporuceni od gynekologa? Nebo neco podobneho? Snazime se s pritelem od ledna o mimco..mam velmi nepravidelny cyklus.. posledni pul rok mam pravidelne men. ob mesic takze mi to prijde jak kdyby byl problem s jednim vajecnikem.. bud vynecham men. Uplne nebo se dost opozdi.. podleni mesic jsem mela anovulacni cyklus- nejspis- menstruace jeste nedorazila-mela v minulym tydnu- tehotensky testy rikaji ze tehotna nejsem.. u gynekologa se klasicke vysetreni jevilo v poradku.. chtela bych ale nejake presnejsi vysetreni- plodnosti?? Rovnou bychom zasli i s pritelem at mame jistotu- tam vim ze se dela spermiogram...
Poradite pripadne kam v praze? A pokud mate nektera zkusenost s tim ze jste se chtela sama takto necha prohlednout, mohu se zeptat na to jak vysetreni u zen v takovem to pripade probiha? Dekuju moc
@gaaaby Od ledna? To na to hodně chvátáte... Každopádně to že nemáš ms každý měsíc neznamená že nemůžeš otěhotnět...
@klokanka31 diky za odpoved.. no nevim jestli chvatame.. spis mam pocit ze minimalne neni neco v poradku, nerikam ze hned potrebuju tehotnet na klinice, jen jsem chtela zjistit jestli jsme oba v poradku..
@klokanka31 a rekneme si na rovinu.. kdo by nechtel otehotnet “na hned” ..;))
@gaaaby To jo, já sama bych mohla povídat, čekala jsem na malou 13 let 🤔 ale povedlo se nám přirozenou cestou ☺ a to jsem měla ms jednou za 3-4měsíce... A po mimoděložním jsem byla ještě bez vejcovodu... Ale já si říkám, když miminko chce, cestu si najde 😊
@gaaaby taky mi to nepřijde brzo začít řešit. Taky jsem začala po půl roce a teď už je to rok a měsíc a stále nic, takže jsme začali zavčas. Ale možná by nebylo od věci začít u své gynekoložky nebo gynekologa. Můžou ti napsat žádanku na spermiogram pro přítele a zároveň tobě můžou udělat hormonální profil z odběru krve. Pravděpodobně se s tebou domluví i na případném sledování ovulace ultrazvukem a nasazení Clostilbegytu, pokud bude problém chybějící ovulace. Stejné vyšetření ti udělají i v CAR, takže záleží na tobě. Pokud s tvým gynekologem nemáš nějaký problém a v tomhle ti pomůže, tak nemusí být ani potřeba do CAR chodit.
My jsme už v CAR byli a neměla jsem pocit, že by tam teda na nás vyloženě tlačili, ale hned při první konzultaci řekli, že jestli chceme dítě co nejdřív, tak IVF, aniž by věděli, co máme za sebou a kde je u nás problém a všechna vyšetření jsem si tam musela v podstatě nadiktovat.
@majili moc dekuju za odpoved! Zkusim pockat do konce roku a zkusim to pres sveho gynekologa.. mam relativne noveho- rok.. absolvovala jsem u nej jednu prohlidku a tu druhou pulrocni jsem byla bohuzel u nekoho jineho z duvodu nemoci pana doktora.. tomu kdyz jsme sdellila problem s nepravidenpu menstruaci a v tu dobu pul rocnim snazenim se o miminko zatim neuspesne tak mi bylo receno ze do roka se to necha a po roce me poslou do CARu kde zacnou s hormonalni lecbou... to me dost prekvapilo! Clovek co me videl poprve v zivote neznal zadne me zdravotni udaje.. nic! A hned tenhle nazor... nerikam ze je CAR neco spatneho! Naopak ale myslim si ze na nejake umele oplodnovani je jeste cas- predevsim kdyz jsem nepodstoupila jeste ani zadne testy na cokoliv! Prohlidka - vse naprosto v poradku...🤦🏼♀️ Ale i taci jsou.. takze uvidime co an to rekne muj pan doktor u ktereho jsem registrovana.
@klokanka31 wooow tak to je teda neco..13 let.. hlavne ze tahle cesta mela dobry konec!!🙏🏻🙏🏻🤩
@gaaaby zkus to a pokud by tě chtěl taky nechat čekat rok, tak klidně zajděte do CARu a prvotně si od nich nechte udělat všechna vyšetření. Určitě začít u tebe hormonálním profilem a sledováním ovulace, případně ji začít stimulovat. Přítel spermiogram a pak se uvidí. Třeba to stačí jen trochu nakopnout a půjde to samo 🙏
My už jsme po první inseminaci a bohužel neúspěšně. U mě je z hlediska hormonů vše ok, ovulaci dle ultrazvuku mám taky, imunologicky taky v pořádku. Přítel má o něco horší spermiogram, ale dle doktorů to není nic, co by mohlo být na překážku. Tak ještě chci podstoupit test průchodnosti vejcovodů a případně genetické vyšetření obou a budeme pokračovat dál v inseminaci.
@gaaaby Jojo, už jsem ani nedoufala že se to povede. Ale odmítala jsem jakoukoliv pomoc od lékařů, a vyplatilo se počkat ☺
@gaaaby ale takhle to proste je s tou dobou, rika se, ze zdravy par by mel otehotnet do roka, a pak se to zacina resit. Neni na tom nic spatneho, udelaji se testy, zjisti se treba kde jw problem. Jinak my ted byli v gennetu, a ona to neni zas takova rychlovka, nejdriv ti berou hormonalni profil, takze cekas na ms, bere se to pri ni, ted nam brali krev na genetiku, na tu se ceka 6-8tydnu, pak je konzultace s genetikem, takze predpokladam ze az pak se zqcne neco poradne dit.
Ano musíš mít zadanku, jinak si vstupní konzultaci budeš platit.. U svého gynekologa můžeš řešit nepravidelnou ms taky, ale je podle me lepší to koumat s dr v caru.. A ano, říká se, ze po roce by se mělo řešit proč to nejde, ale taky záleží na věku a jiných okolnostech..
@klokanka31 mate nervy ze zeleza.. obrovsky obdiv Vam!! 🙏🏻🙏🏻
@squezy Chodili jsme do Podolí a určitě jsme na nic půl roku nečekali. Objednací doba na první návštěvu asi tři týdny. Pak už jsme na nic nečekali, vše bylo hned.
@gaaaby Děkuju ☺
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@gaaaby Doporucenku od gynekologa mit nemusíš. Existuji statni a soukromé cary-nikde neplatis za žádná vyšetření a doporucuju ti soukromé cary, protože ve statnich (Motol, Podoli) se můžeš nacekat další půl rok. IVF jako takove je stejně placené pojišťovnou, platí se leky a ve státním to asi nebude tak drahé, ale..Ale třeba jen prijdou na příčinu, prelecis se ty nebo partner a pocnete přirozeně. Ja doporucuju Iscare v Praze.