Holky, mám dotaz, pokud půjdu poprvé do CAR, budou mně automaticky chtít udělat nejprve několik IUI a teprve poté IVF? Raději bych šla rovnou na IVF, ale nevím, zda se musí popořadě - první IUI a poté IVF. Můžu si o tom rozhodnout sama? Děkuji za odpověď. (něco o mně: je mi přes 30 a snažíme se již 2 roky, veškerá vyšetření již na náma a na žádný problém zatím nenalezen)
Já jsem šla rovou na IVF, řekla jsem si, ale už je to 6 let. Šla jsem jen 1x, bylo to neúspěšný. Tehdy mi bylo 26 let. Ve 32 letech jsem otěhotněla přirozeně a mám krásnou dceru. Všechno chce svůj čas, i umělý. Já bych zkusila všechno, pěkně po pořákdu. A doma bych to zkoušela taky, jeden nikdy neví 😀 .
Pokud u tebe nenašli žádný problém, tak bych nejprve zkusila IUI. Já to jednou vyzkoušela, ale protože jsem v té době nebrala lék na snížení imunity, tak se to nepovedlo. Pak jsem šla rovnou na IVF s tím, že jsem na začátku stimulace začala brát Prednison na snížení imunity. Zatím to musím zaťukat na dřevo, ale snad je vše OK a první pokus mi vyšel. Snad to dobře dopadne. Dalo to ale práce 🙂) Píchala jsem místo +- 8 dnů, 17 dnů....
ja sem o IUI ani nepřemejšlela,šli jsme rovnou na ivf pokud to tk cítíš že to tak chceš a že to klapne jdi do toho,ja to taky tak citila a vyšel prvni pokus a ted čekame druhe z ketu
Navíc si myslim že IUI je celkem hodne malá uspěšnost protože když neotehotniš přirozene tak z IUI minimálně
My šli taky rovnou do IVF, ale bylo to kvůli mé nízké ovariální rezervě. Vlastně o IUI s námi ani nikdo nemluvil. Udělej, jak cítíš 🙂
Myslím že záleží i na CARU. Mě v jednom dělali svoje vyštření a chtěli abych podstoupila všechna IUI a pak až IVF a v druhém mi pan doktor řekl že zkusíme IUI a když nevyjde domluvíme se co dál. U tohoto dr. jsem ale byla už na začátku těhu přirozeně takže jsem tam víckrát nešla 🙂 Ale ani v jednom se mě neptali co chci já
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Myslím si,že se v CARu z Tvého požadavku spíš zaradují.Já chtěla před 7. roky vyčerpat všechny možnosti(IUI počínaje),ale i tak mi na 1.sezení tlačili do hlavy,že bych měla postoupit IVF ihned.Nakonec jsem se nedala a po 4.neúspěšných IUI jsem otěhotněla přirozeně.Jde jim o peníze,takže si myslím,že by Ti mohli vyjít vstříc 🙂