Bolesti břicha. Je to normální?

simpar
21. zář 2020

Ahoj holky, prosím měla jste také některá při braní Utrogestanu dost silné bolesti břicha? Přirovnala bych to k MS, ale o dost silnější. Včera už jsem si brala Aulin od bolesti, ale prospala jsem pak půl dne. Pak už bez bolesti. Dnes jsem se vzbudila a opět bolesti 🙁 Myslíte, že je to normální? Jsem po IUI, první bylo 11.9., druhé 14.9.

nikolaa123
21. zář 2020

@simpar Ahoj, Já též brala Utrogestan vkládala jsem ... A taky mě bolelo břicho vždy sem byla dost nafouklá a občas bolesti ale dalo se to vydržet... Ale pokud máš tak silné jak píše navštívila bych lékaře...

levandulka_fialova
21. zář 2020

@simpar Já nikdy nic, nemůže to být něčím jiným? 🙊

simpar
autor
21. zář 2020

@levandulka_fialova nedělám nic jinak, ani jsem nejedla nic, co běžně nejím 🙈 Je možné, aby to bylo těhotenství, cysta nebo hyperstimulační syndrom?

levandulka_fialova
21. zář 2020

@simpar Netuším, na začátku těhotenství mě nic nebolelo, o cystě vím 2x a taky nic, jen možná mírný tlak v podbřišku, tak leda ten hyperstimulační syndrom, i když to si taky myslím, že by byl spíš tlak než jakoby MS bolesti. A zavádíš ho? To myslím ani nepíší nějaké nežádoucí účinky, jen u polykání motání hlavy a to jsem měla. Asi bych zítra zavolala dr. pro klid duše.

majili
22. zář 2020

@simpar po IUI jsem zaváděla taky Utrogestan a měla jsem dole v břichu křeče taky, ale nebylo to na prášek, spíš to vždycky tak stáhlo křečí a pustilo. Zaváděla jsem ho už druhý den po IUI a bolesti byly. Teď budu zavádět až 5. den po IUI, dneska začínám a do teď jsem po tom IUI bolesti neměla, takže to zřejmě ten Utrogestan způsoboval.

simpar
autor
23. zář 2020

@majili @levandulka_fialova @nikolaa123 holky jela jsem k lékaři a je to OHSS 🙈

nita1984
23. zář 2020

@simpar proboha, čím tě narvali před IUI, že máš OHSS? A to ti udělali IUI, jestli si měla víc než 2 folikuly? Kam chodíš?

levandulka_fialova
23. zář 2020

@simpar No tak to by mě taky zajímalo, co ti dali. Tak víš aspoň, že ti to utrogestan nedělá.

simpar
autor
23. zář 2020

@nita1984 na stimulaci jsem dostala clostilbegyt 2 x denně, ale folikuly rostly pomalu, tak ještě injekce Eigenorm 3 dny a pak v den IUI Ovitrelle na spuštění ovulace. OHSS způsobuje hlavně ta Ovitrelle. Víc než 2 folikuly jsem neměla. Doktor říkal, že je OHSS při IUI velmi vzácný, ale stát se to může.

nita1984
23. zář 2020

@simpar kam chodíš?

simpar
autor
23. zář 2020

@nita1984 Eurofertil Ostrava

nita1984
23. zář 2020

@simpar aha. Tak hlavně ať jsi brzo ok