Bolest prsů během užívání Utrogestanu

anicka1211
20. čer 2016

Ahoj holky, beru po odběru vajíček od gynekologa z CARU utrogestan, ale po cca pár dnech užívání mě začaly bolet bradavky, hrozně citlivé, jako v těhotenství. Myslela jsem, že to přejde, ale začala mě bolet po pár dnech i prsa, jako by mi do nich někdo nakopal, nemůžu vydržet bez podprsenky, jak ji sundám, prsa jsou tak těžká a bolavá. Měly jste to tak taky během užívání utrogestanu? Koukala jsem do příbalového letáku, ale o tomto se tam nezmiňují ani písmenkem.

itworks
20. čer 2016

To spíš bude po hormonove stimulaci vaječníků před punkci vajicek. Utrogestan spíš způsobuje nevolnost,motani hlavy... mi z utrogestanu nic není.

anicka1211
autor
21. čer 2016

@itworks a přibírá se po nich? Známá brala takhle hormony asi dva roky na otěhotnění a museli jít taky na IVF a dnes má sice dvě děti, ale má chuděra snad 180 kg, né že by před tím byla štíhlá, měla tak 100 kg při výšce 180 cm, ale přibrala za ty dva roky léčby a je z ní pořádná matrona. Já dnes stoupla na váhu s přesvědčením, že po víkendu, kdy jsme makali jak šroubci na stavbě, že jsem zhubla a koukám a mám 2 kg nahoře a nevím z čeho, ještě před víkendem jsem měla půl kg dole. A to nejím nic sladkýho, dodržuju pravidelné stravování a jím zdravě. 😖

itworks
21. čer 2016

@anicka1211 to je individuální, ale ja jsem nepribrala nic. Čiste jen z hormonů se tak nepribira, zároveň ale hormony způsobují větší hlad. Takze kdyz někdo má při stimulaci zravku a sní páté přes deváté tak je pro něj nejjednodušší to svést na hormony 😃 spíše se během stimulace,po odběru vajicek, po embryotransferu doporucuje klidový režim, tzn.vubec žádný sport. Když už je někdo plnější před ivf, je jasne, že asi něco přibere.

adelinkkaa
21. čer 2016

Me boleli prsa celou stimulaci.po OPU snad jeste vic.pak na chvilku prestali a pak zase zacli.z utrogestanu ale asi ne
Jinak k vaze.ani u jedne stimulace jsem nepribrala a ted posledne jsem dokonce 2kg zhubla.myslim si ze 80kg po ivf se nepribere...to jsou jen vymluvy

itworks
21. čer 2016

@adelinkkaa moje slova ,😃