Dobrý den,
Před rokem a půl mě byla zjištěna azoospermie. Nízký testosteron cca 6 a vysoké FSH už nevím kolik. Nasazen clostrilbegit. 4 měsíce bez úspěchu. Nasazen anastrazol + ovitrelle. FSH nízké, testosteron 28. Spermiogram nic. Nasazen k tomu všemu fostimon. + Změna jídelníčku, životního stylu. Beru vitamíny atd... Bez úspěchu. Hormony v pořádku spermiogram nic. Varlata se zvětšila od začátku cca o 30-35% a ztvrdla. Mam v nich pnutí, tlak občas bolest. Mám jít na tese/mese.
Máte někdo zkušenost že při zákroku něco našli? A budou varlata třeba fungovat po zákroku? Nebo jak se různé je to konečná? Předem všem moc děkuji. Jsem už zoufalej a nevím co dál...
@kamilaczek dobrý den to co tady popisujete všechno podstoupil můj přítel se svou bývalou ženou úplně doslova.... Navštěvovali kliniku doktora Kočího (Andromeda) a spermie opravdu ve varletech našel... Nicméně se nikdy IVF nepodařilo a jejich vztah skončil..... S přítelem jsme spolu 2 roky a 1.2 jsme podstoupili KET z jeho ještě zmraženych spermií... Uvidíme jestli se stane zázrak 🍀 věřte že bude líp...
@soptik82 to Vám držím moc pěsti ať to dobře dopadne... Můžu se zeptat kolik je manželovi? Mě 29... A jsem víc a víc přesvědčen že tak bude nějaká překážka... A jim se nechce ven...
@kamilaczek je mu 34 ale operaci podstoupil před 9 lety 🥺🧐 docela mladí jste... Přítel prodělal menší operaci v 6 letech nesestouple varle a tam se asi stala chyba... Po operaci se mu přidali ale ještě další problémy s tím dole bohužel....
@kamilaczek bejvalej právě neměl chámovody, prostě vrozená vada. Jeden doktor nám po iks letech hledání řekl, že to lze zjistit pohmatem, že tam jakoby chybí ten pletenec 😲 to bylo na tom všem asi nejhorší - každej doktor tvrdí něco jinýho a několik let se trápíte hledáním něčeho, co jinej doktor tvrdí, že si stačilo sáhnout. To dodnes nechápu.
@jahodi aha... Právě mě dělal ultrazvuk... Hmat všechno... A vše je v pořádku... I genetika... Krom hormonů vše v pořádku... Ale když mě bylo 12-13 měl jsem úraz... Taková ta houpačka na pružině mě udeřila mezi nohy... K doktorovi jsem tenkrát bohužel nešel... Třeba může být toto důvod... Tak se rozmyslím jestli na zákrok jít... Nebo zkoušet různé metody čínské medicíny atd...
@kamilaczek čínskou medicínu jsme taky zkoušeli neviděli jsme žádný posun.... Ať se daří 🍀
@kamilaczek jo, na ultrazvuku a nějakým vyšetření jsme vlastně taky byli. To bylo taky ...dlouho jsme na to vyšetření čekali a dr. pak říkal, že stejně neví, jestli by ultrazvukem poznal to co měl poznat. No to člověk nechápe.
No pokud se vyloženě nebojíš tý operace, tak asi zhoršit se tím nic nemůže si myslím. Získají se tím spermie, nám říkali, že čím dřívm, tím teoreticky lepší kvalita.
Ale já za sebe asi po tom všem kdybych mohla vrátit čas s dnešním rozumem, tak bych asi šla spíš dřív do adopce pokud si to bez dítěte nechci nebo neumím představit, nebo bych se tak nějak zaměřila v životě na jiné radosti. Bylo to hrozně těžké všechno. Ale samozřejmě vím že i ta snaha zvrátit tu neplodnost, ten "osud", to prostě moc nejde změnit, pokud jsme dítě chtěli. Njn, život je někdy těžkej... držím pěsti...
@kamilaczek máme za sebou v srpnu 2021 mikrotese v Praze, cena zákroku 33000,- v krátkosti rok před operaci na spermiogram stále 0 spermií, zákrokem získány pouze 2 v ne úplně dobrém stavu. Manžel měl bolesti takové ze si vážně zkusil hodně a říkal ze znovu by do toho už nešel. Už máme za sebou první IVF a bohužel neúspěšné. Psychicky jsme už připraveni na dárce. Zpětně ale nelitujeme - bylo potřeba to zkusit pro pocit ze jsme udělali maximum.
@kristy309 to mě moc mrzí ☹
A měl manžel nějakou hormonální přípravu před zákrokem?
@kamilaczek ano léčili jsme se necelé dva roky u sexuloga kde hlídali hladinu testosterovu tu zvýšili díky lekům bral léku více, na prokrvení, tvorbu spermii a dokonce si i půl roku píchal hormonální injekce. Takže pod kontrolou byl
@kamilaczek Ahoj, MUDr. Kočí rika, ze muz s azoospermii musi mit vzdy jine hodnoty hormonalniho profilu, nez ostatni muzi.
Muj pritel mel napr. testosteron 13, pricemz mu v Gennetu rekli, ze je dle tabulek v norme, ale pritom ma mit napr. 30, aby se spermatogeneze obnovila…
@mya_k nám bylo řečeno ze klasické tese stojí 15 000 a je to prave to ,,hledání méně úspěšné,, naopak mikrotese 33000,- má šance větší jde tam o rozrezání celé délky varlete jak jednoho tak druhého. A proto jsme tehdy řekli ze než jít na klasicke messa tese kde dělají jen malé řezy a šance je menší tak si radeji připlatíme a půjdeme zrovna do mikrotese. Tuším ze nám říkal doktor i procenta u messa tese 30% úspěšnost a u mikro až 50%. O kocim jsem hodně četla. My jsme z Moravy a jezdili jsme k Turčanovi do Olomouce. Zákrok nám dělal Bittner v Praze Iscare.
Ahoj, byl někdo na mesa/Tese v Unica Brno?
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@kamilaczek no, v našem případě (bohužel již bývalý manžel) rozhodně našli, dost blbě pohybující se spermie. Při prvním pokusu o IVF mi dali jedno embryo, neuchytilo se, a sice dvě zbyla, ale do pár dní bylo konstatováno, že se velmi špatně vyvíjejí a tak nám nezbylo nic. Při druhém IVF jsme zkusili už vajíčka oplodnit i dárcem, dali mi dvě embrya od dárce ale ani ty se neuchytily. Takže těžko říct, čím přesně i ten pokus s manželovými spermiemi nevyšel. Já pak už neměla psychicky na další pokusy a vyšla nám adopce.
Exmanžel tolik léků nebral, mám pocit že nic, protože v jeho případě šlo o jiný problém a léky neměly smysl. Z mého pohledu ta operace vliv na varlata neměla, nedokážu ale říct jestli měl nějaký tlaky atd. Osobně mi připadá, že by tam přímo něco jako bolest být nemělo, co na to doktor..? No, tou operací se asi pak dá říct jestli má smysl někdy v budoucnu "upínat se" k vlastnímu (bio) dítku no. U exmanžela je jasné, že žádná další operace ani pokusy smysl nemají. Ale život nekončí ani tak... 😉