Zdravím..🙂
Jelikož více méně všechny diskuze, o kterých tu krz IVF čtu, jsou již staršího data, ráda bych to trochu oživila.
V lednu mi bude 36 let, snažení přes rok a gynekolog nás už poslal do centra..
Začali jsme chodit do hradeckýho Sanusu k dr Šilhánovi a vše se zatím zdá ok. Vyšetření, které jsme absolvovali jsou v pořádku, podle všeho jsme oba dva zdraví a chybí nám jen to štěstí, jak řekl doktor..
Zítra, 1.11.2024 tam jdu na zastavovací injekci a začíná mi dlouhý protokol.
Má někdo čerstvé zkušenosti s IVF se Sanusem v Hradci Králové a nebo je v podobné fázi jako já? Chci myslet pozitivně, zaměstnat hlavu jinak než studováním diskuzí ale ne vždy to tak jde. Znáte to.. V.
@lucies2023 imunologii mate za sebou?
Ahoj, do sanusu v hk jsme chodili cca 3 roky (s prestavkou) a nyni jsem po druhem ivf v 35.tydnu. Jeden z doktoru, ke kteremu jsme chodili byl i dr. Šilhan. Takze se klidne ptej pokud te neco zajima...
@squezy ano. Všechno.
@lucies2023 Ahojky, to mě moc mrzí:(( To je strašný..medicína je už celkem daleko tak mě fakt hlava nebere, že Ti nejsou schopni říct příčinu :(( Můžu se zeptat kolik Ti je?
@hamster196 Ahoj 🙂 Takže druhý pokus klapnul?? 🙂)) To moc gratuluju 🙂 Po třech letech..🙂 Kolik embryí sis nechala zavést? Dr mě stále vymlouvá mé přání zavedení dvou s tím, že pokud se obě uchytí a měla by se narodit dvojčata, že se rodí brzy a informuje mě o všemožných komplikacích a trvá na zavedení jednoho. Vím, že při zavedení dvou naráz se připravuji o jeden příspěvek z pojišťovny ale i tak bych byla pro transfer dvou
@veruli_c reprodukcni imunologie je něco jiného než genetika. Jde o to, že můžeš mit vyssi hodnoty protilatek proti spermiim,nebo vajicku (to má nějaký odborný nazev),tzn. ze tvoje telo může zabijet spermie a ty kvůli tomu nemůžeš otěhotnět. Zeptej se na to,ja o tom nikdy neslyšela a pri vyšetřeni v Caru mi tenkrát vyšly 3 krat vyssi hodnoty. Musela jsem brat kortokoidy, které pomohly jen na chvíli a tak..je to složitější tema,ale na emiminu najdes spoustu diskuzi a holek,co ma protilatky a můžeš si precist jejich příběhy. Me tenkrát vzali krev a manželovi spermie..
@veruli_c za tři týdny slavíme 32. A řeším to už nějaký 4 roky. Bohužel. Jediné co na genetice zjistili, tak že mám těhotenské cysty, takže injekce na ředění krve. A PCOS syndrom, to ale není důvod k nedonošení, nejsem jediná s tím na světě 🤷♀️. A ze je medicína tak daleko, říkám si to hodně často, ale bohužel 😪
@veruli_c my jsme na oba pokusy meli vzdy jen jedineho bojovnika :( a ty nervy jestli vubec vydrzí alespoň do 3.dne, aby byl embryotranfer, byly šíleny. Pri prvnim pokusu jsem mela biochemicke, no a druhy se udrzel 🙏Pred druhym pokusem jsme taky absolvovali imunologii v Praze (tam jsem brala prasky na snizeni imunity ale spis preventivne kvuli pcos nez ze by mi na neco prisli) a genetiku - tam objevili jednu mutaci a prvni trimestr hned od ET jsem pichala flexiparine na redeni krve. A jinak prvni pokus byl u Šilhana a druhy uz u pani doktorky Myškové a musim rict ze to bylo nesrovnatelny (s panem doktorem jsme si moc nesedli a chodila jsem od nej psychycky rozhozena).
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@veruli_c ahoj, IVF cyklus jsem sice podstoupila v Kostelci v Arletě, ale bez úspěchu. Po několika protiřečení si tam jsem začala jezdit do Sanusu v HK, chodím přímo k primari, je skvelej. Otěhotnět s pomocí pár léků můžu hned s prvním sexem, ale neudržím. Bohužel to v létě opět nevyšlo, dávám primáři druhý a zároveň v mém životě poslední pokus. Pak na to kašlu. IVF a vše okolo nás stálo mraky peněz a nikdo mě do dnes nebyl schopný říct proč vlastně potracim, když jsme oba v naprostém zdravotním pořádku 🤷♀️