Asistovaná reprodukce. Má někdo čerstvé zkušenosti s IVF se Sanusem v HK?

veruli_c
31. říj 2024

Zdravím..🙂
Jelikož více méně všechny diskuze, o kterých tu krz IVF čtu, jsou již staršího data, ráda bych to trochu oživila.
V lednu mi bude 36 let, snažení přes rok a gynekolog nás už poslal do centra..
Začali jsme chodit do hradeckýho Sanusu k dr Šilhánovi a vše se zatím zdá ok. Vyšetření, které jsme absolvovali jsou v pořádku, podle všeho jsme oba dva zdraví a chybí nám jen to štěstí, jak řekl doktor..
Zítra, 1.11.2024 tam jdu na zastavovací injekci a začíná mi dlouhý protokol.
Má někdo čerstvé zkušenosti s IVF se Sanusem v Hradci Králové a nebo je v podobné fázi jako já? Chci myslet pozitivně, zaměstnat hlavu jinak než studováním diskuzí ale ne vždy to tak jde. Znáte to.. V.

lucies2023
31. říj 2024

@veruli_c ahoj, IVF cyklus jsem sice podstoupila v Kostelci v Arletě, ale bez úspěchu. Po několika protiřečení si tam jsem začala jezdit do Sanusu v HK, chodím přímo k primari, je skvelej. Otěhotnět s pomocí pár léků můžu hned s prvním sexem, ale neudržím. Bohužel to v létě opět nevyšlo, dávám primáři druhý a zároveň v mém životě poslední pokus. Pak na to kašlu. IVF a vše okolo nás stálo mraky peněz a nikdo mě do dnes nebyl schopný říct proč vlastně potracim, když jsme oba v naprostém zdravotním pořádku 🤷‍♀️

squezy
1. lis 2024

@lucies2023 imunologii mate za sebou?

hamster196
1. lis 2024

Ahoj, do sanusu v hk jsme chodili cca 3 roky (s prestavkou) a nyni jsem po druhem ivf v 35.tydnu. Jeden z doktoru, ke kteremu jsme chodili byl i dr. Šilhan. Takze se klidne ptej pokud te neco zajima...

lucies2023
1. lis 2024

@squezy ano. Všechno.

veruli_c
autor
4. lis 2024

@lucies2023 Ahojky, to mě moc mrzí:(( To je strašný..medicína je už celkem daleko tak mě fakt hlava nebere, že Ti nejsou schopni říct příčinu :(( Můžu se zeptat kolik Ti je?

veruli_c
autor
4. lis 2024

@squezy Brali nám krev při genetice, to bylo v říjnu, s tím, že výsledky budou někdy v půlce prosince. Z tohoto odběru se mají zjistit případné možné dědičné predispozice. To je ono co se ptáš? Ta imunologie? Nebo?

veruli_c
autor
4. lis 2024

@hamster196 Ahoj 🙂 Takže druhý pokus klapnul?? 🙂)) To moc gratuluju 🙂 Po třech letech..🙂 Kolik embryí sis nechala zavést? Dr mě stále vymlouvá mé přání zavedení dvou s tím, že pokud se obě uchytí a měla by se narodit dvojčata, že se rodí brzy a informuje mě o všemožných komplikacích a trvá na zavedení jednoho. Vím, že při zavedení dvou naráz se připravuji o jeden příspěvek z pojišťovny ale i tak bych byla pro transfer dvou

squezy
4. lis 2024

@veruli_c reprodukcni imunologie je něco jiného než genetika. Jde o to, že můžeš mit vyssi hodnoty protilatek proti spermiim,nebo vajicku (to má nějaký odborný nazev),tzn. ze tvoje telo může zabijet spermie a ty kvůli tomu nemůžeš otěhotnět. Zeptej se na to,ja o tom nikdy neslyšela a pri vyšetřeni v Caru mi tenkrát vyšly 3 krat vyssi hodnoty. Musela jsem brat kortokoidy, které pomohly jen na chvíli a tak..je to složitější tema,ale na emiminu najdes spoustu diskuzi a holek,co ma protilatky a můžeš si precist jejich příběhy. Me tenkrát vzali krev a manželovi spermie..

lucies2023
4. lis 2024

@veruli_c za tři týdny slavíme 32. A řeším to už nějaký 4 roky. Bohužel. Jediné co na genetice zjistili, tak že mám těhotenské cysty, takže injekce na ředění krve. A PCOS syndrom, to ale není důvod k nedonošení, nejsem jediná s tím na světě 🤷‍♀️. A ze je medicína tak daleko, říkám si to hodně často, ale bohužel 😪

hamster196
Včera ve 04:35

@veruli_c my jsme na oba pokusy meli vzdy jen jedineho bojovnika :( a ty nervy jestli vubec vydrzí alespoň do 3.dne, aby byl embryotranfer, byly šíleny. Pri prvnim pokusu jsem mela biochemicke, no a druhy se udrzel 🙏Pred druhym pokusem jsme taky absolvovali imunologii v Praze (tam jsem brala prasky na snizeni imunity ale spis preventivne kvuli pcos nez ze by mi na neco prisli) a genetiku - tam objevili jednu mutaci a prvni trimestr hned od ET jsem pichala flexiparine na redeni krve. A jinak prvni pokus byl u Šilhana a druhy uz u pani doktorky Myškové a musim rict ze to bylo nesrovnatelny (s panem doktorem jsme si moc nesedli a chodila jsem od nej psychycky rozhozena).