Ahoj holky, bohužel ani naše 2.ivf stimulace nedopadla dobře, opět nebylo co mrazit nebo vkládat. Při první bylo použito ICSI a prodloužená kultivace,stimulace Puregon 125iu, skončily jsme 5.den s 0. Vajíček bylo 15. 3.den pak 7 a 5.den 0.
Pri druhém pokusu teď, byla stimulace Pergoverisem 125IU, vajíček 20. Třetí den pak 9 a pak zase 0😓Metody byly PICSI a MACS, prodloužena kultivace. Jsem úplně na dně a nevíme jak dále. Je mi 37, hormony v pořádku dle profilu, AMH 4,54. Manžel 43let. Bohužel morfologie spermií se nepodařila nikdy zlepšit, máme pouze 0,5%... Mysleli jsme, že nám pomůže snad macs a picsi ale bohužel asi. Nevíme ani přesně, zda za to můžou spermie, nebo vajíčka, nebo obojí 😓... Měl to někdo podobně a povedlo se Vám nakonec otěhotnět při IVF nebo jinak? Co máme zvolit teď? Už nevím a nemám ani sílu na nic... Vitamíny bereme oba, už 2 roky. U mě ještě hraniční alergie na spermie (ta se ale obejde při IVF) nám říkali.. Prosím o nějaké informace, zda se někomu povedlo a jak? Moc Vám děkuji holky 🙏
Nevím, zda tě potěším nebo ne, ale já to měla podobně. U nás teda chlap vypadal 100% v pohodě a přitom nic. Šli jsme do darovaných oocytů a už mu bude skoro 5 let.
@europa00 Rozumím, mě zaráží to, že ani oni sami nedokýžou moc říct, zda za to může spermie nebo vajíčka. Příkláněli se ke spermiím ale pokud se udělal macs a picsi, tak se přece našli a vybrali opravdu ty spermie co jsou v pořádku....Nevím, vůbec nevím co s tím a příště asi budeme muset zvolit i část spermií od dárce a uvidí se, jak to dopadne...Teď to tedy nečekaně dopadlo tak, že zamrazili 1x XB/2- (což je ale stejně špatné kvality, když je tam 2- .......... Moc děkuji
@verca4421 Nikdo neví. Asi faktor věku a nekvalitní vajíčka, nevím. Mám jich dost, tam problém není.
Ona to je pořád taková trošku alchymie a nikdo moc netuší, co a jak. Já jen vím, že třeba při darovaných oocytech garantují nějaké počty embryí třetí den - pak tam prý vstupuje i genetická informace muže a může se to vyvinout všelijak. Takže ano, u vás může být nějaký kombinovaný problém. Vybírají sice ty nejlepší, ale i ty můžou být špatné, nevíš.
Každopádně za mě zpětně jako největší chybu hodnotím, že jsem se okolím nechala ukecat do čtvrtého pokusu s vlastními a nešla dřív do darovaných - protože pak jsem otěhotněla, porodila, měla problémy s tlakem, řešila vše kolem a pak jsem si vlastně ani nebyla jistá, zda mám na druhé těhotenství (zbyli nám i mrazáčci) a to už nedopadlo, takže budu mít jedináčka.
@verca4421 hele to se divím i když má spermi a horší kvality tak furt mají u čeho vybírat samozřejmě zd přirozené by to s takovým doermio asi skoro nemožné, ale u ivf to je jedno vyberou oroto můžou mít decka chlapi i v 80 letech zatímco kvalita vajíčka ženy rapidně po 30 klesá … ale kute to byt kombinace proste di nesedite s d někým jiným bys byla dávno těhotná o to je možné … byt tebou prvně zkusím půlku oplodnit dárcovských spermatem a když t se chytnou tak hlavně nechej udělat genetiku ta je ve tvém věku základ - geneziku toho embrya … pokud se ano s dárcem neoplodni tvé vajíčka je chyba v nich a použijte dárcovské vajíčko
ahooj, ohledně ivf klinik, metod, co dělat atd. jsem teď narazila na docela zajímavý web, tak sdílím: https://ivfmapa.cz/
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@verca4421 ahoj u ivf jeho spermio nevadí protože ještě nějaké ns žádná sláva ale na vyber to bohaté stačí … z největší pravděpodobnosti je na vině vajíčko ve tvém věku už he kvalita horší odpad je 70-80% ale mas ba svůj věk luxusní amh takže velkou zásobu jen buď už nekvalitních proto nedojdou do 5 dne a pozor ještě vy vás celaka genetika embrya což vzhledem k tvému věku a neúspěchu je základ ale potřebujete mít co těstovat. Další možnost ze ze nejste s partnerem kompaktibilni můžeš to zjistit tqk ze priste necháš oplodnit půlku tvých vajíček dárcovských spermatem a pokud fakt nic je to pouze ve vajicku… pokus se cizi spermie chytí mate možnost použit citi soarmie, pokud ani jedno a dítě chceš zvol darovane vajíčko 🙏 neboj dítě moz budete otázkou je jsk moc a kam chceš zajít třeba v tom darování vajíčka nebo cizi spermie