Dobrý den holky prosím máte některá stejný problém a co jste proto dělaly co vám pomohlo hrozi mi dárkyně vajíček nechci je moc nakladna a ještě jak budu reagovat na stimulaci vajíček nevím jestli by pomohly i nadstandardní služby o peníze nejde ale o to aby se nám zadařilo a přítel má spermiogram výborný
@janeckovadenimarie Ta stimulace u nizskych amh nebyva pry uspesna - ja bych do toho nesla, jak jsem psala. I CARy doporucuji spis ty minimalky. Ale to je na tobe.
@janeckovadenimarie já amh 0,3 a pro doktory ztraceny případ. Poslali mě pro darovana. Věk 38 a cely život krátký cykly. Rozjela jsem to na plný pecky, všechny možné predtehu vychytávky, zároveň objednána darkyne, doma sex od 10.dc do 20.dc porad každý měsíc🙂 stalo mě to opravdu hodně peněz, nervu, plánování a otěhotněla jsem 2x během 4 měsíců! Z toho jednou dvojcata, jsou tuk tuk úplně v pořádku. Podle mě AMH je bud pohyblivé, nebo zas tak nevypovidajici hodnota...
S takovym amh bych do stimulace uz nesla. Zkousejte minimalku nebo nativ, to muzete zkouset kazdy mesic. Ja mam amh 0,37 a u jedem jen nativy. V jinem car mi rekli, ze jedine darkyne, ale na to se fakt necitim, zvlast, kdyz mam ms pravidelnou a vajicka porad nejaka mam.
@janeckovadenimarie ale amh se nerovna ovarialni rezerva ( mnozstvi vajicek). Je to "jen" hormon, ktery se predpoklada souvisi s poctem a kvalitou vajicek. Me by samotnou zajimalo, na jak velkem vzorku populace toto zjistovali. Jakoze pod amh 0,5 je udajne vysoce nepravdepodobne otehotnet prirozene. Na netu jsem narazila asi na 5 zen, ktere normalne otehotnely a donosily zdrave mimco. A to po tom nikterak nepatram.
@janeckovadenimarie a kolik ti je, byla si někdy před tím těhotná?
@janeckovadenimarie To urcite je, ale ta hormonalni stimulace muze znicit zbytek tvych sanci. Jako to si musis sama zvazit. Ja osobne bych napred zkusila se co lze mino CAR - pokud jsi samovolne 2 x potratila, muze pomoci opravdu odblokovat panev, jako me. Tva vajicka mohou byt naprosto v poradku, ale pokud je deloha spatne prokrvena, tak se neudrzi. Drzim palce
@janeckovadenimarie Hele nerekne. Ale prijde mi, ze jsi rozhodnuta a mas jasno, moje rady jsou zbytecne.-)
@janeckovadenimarie No ja si to nemyslim, ale urcite nemam zajem te presvedcovat.-) Ptala ses na nazor, napsala jsem ti svou osobni zkusenost, tak jsem ho napsala. Tot vse. Drzim palce
Cyklus s darovanými může být ve finále levnêjší než cyklus IVF, kdy se pokouší vymlátit z jalové krávy tele.
@janeckovadenimarie Ono je videt, ze ses rozhodla a vlastne te nas nazor ani nezajima. Nejlepsi bude, kdyz si nechas poradit v car, klidne tech klinik obejdi vic, at slysis vic nazoru. A jinak ano, s darovanyma vajickama to nakonec muze byt ve vysledku levnejsi. Ja te chapu, taky nejsem pripravena na darovana vajicka a dokud mam nejaka vlastni, budu kazdy mesic zkouset nativ. Ale musela jsem se smirit i s variantou, ze jednoho dne to proste uz dal nepujde. Ty zjevne tohle slyset nechces. Preju ti, aby vam to vyslo, ale neupinej se k tomu.
@janeckovadenimarie píšete, že dárkyně je pro vás nákladná, tak píšu jak to může ve výsledku být levnější varianta. A ISCI je k ničemu, pokud je kvalitní spermio.
@janeckovadenimarie No ale to neni pravda, ze je to zazrak. Tohle ti rekli v car, protoze jim se to hodi do kramu, ale zeny s nizsim amh nez ty normalne tehotni. Nikdo nevi, proc nektere ano a nektere ne, ale ty na ktere jsem narazila vzdy zkouseli neco mimo zdrav. Prosim nepis ti, ze otehotnet s nizskym amh je zazrak, neni.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@janeckovadenimarie Ja mela v roce 2018 amh 0,2. Rok na to jsem otehotnela. Me se do toho ivf vubec jit nechtelo. Co jsem si tak procitala, to nizske amh neznamena nutne, ze vajicka proste nejsou schopna tehotneni - muze jit byt mene, nektera muzou byt spatna. A ovulujes? Me treba rikali, ze ani neovuluju urcite a brzo prijde klimakterium - bylo me 37. Po pul roce folikulometrii museli konstatovat, ze se spletli. Ovulace pokazde. Behem pul roku jsem zkusila cinskou medicinu - 1x kuru z bylin na kvalitu vajicek. Kotvicnik. Maka peruanska. Brala jsem boswellia serata ( mela jsem i trosku vice NK bunek a imunolog me rikal, ze nevedi proc, ale nekdy pomaha paralen - tak jsem zkusila tento protizanetlivy pripravek), kyselinu listovou, na jare odblokovani panve fyzioterapeutem a v lete cele leto na chate na slunicku v prirode - jahody, maliny, rajcata primo ze zahradky. Chce to telo nadopovat tim nejlepsim. V zari jsem otehotnela, nemerila jsem ovulaci ( normalne jsem ji mivala presne v pulce cyklu, tak mam podezreni, jestli neovuluju dvakrat). Otehotnela jsem - dvojvajecna dvojcata - ale jedno melo vyvojovou vadu, jsem ted ve 22tt tydnu jiz jednocetne tehotenstvi. Do toho ivf bych nesla, jsou to hormony a pokud je uz tak nizske amh. Spis do tech minimalek kdyz uz.