AMH 0,4 FSH 10,6 a špatný spermio. Máte zkušenost?

lijurena
17. zář 2021

Zdravím 💐
Po dnešní konzultaci jsem špatná... Dnes mi dr.navrhnul spermie od dárce nebo darované embryo. Minulý měsíc jsme podstoupili nativní IVF, ale // jsem nenašla 😓 Partner má špatný spermio, resp. málo Spermií. Moje AMH 0,4 a FSH 10,6. Chtěla bych zkusit nativ nebo stimulku s patnerem. Ten má strach, aby se neopakovalo to, co teď.
Máte zkušenost? Děkuji za jakoukoliv reakci 😇

squezy
18. zář 2021

@lijurena Nejprve at se manžel objedna u androloga, v Praze je super v Iscaru Mudr. Zámečník (byl dokonce v show jana krause :D). Ten mu udělá ultrazvuk kulicek, vezme krev a případně nasadi léčbu. Může mit malo hormonu, což se da spravit a spermie mnohonásobně zlepšit. Az se zlepší spermio, muzes chodit na gyndu na kontroly, zda a kdy budes mit ovulaci a můžete to zkoušet sami doma. Když neotehotnis, sla bych byt tebou do klasického ivf se stimulaci a uvidíte. Zkuste všechno možný než dárce, spousta věcí se da vylecit a zlepšit. Držím palce!

lijurena
autor
18. zář 2021

@squezy Ano, tohle vím. Už mám za sebou 2IVF neúspěšné, ted 1 nativ. Bohužel neplodnost řeším cca 9 let. Nemám vejcovody, takže přirozeně to nejde.

squezy
19. zář 2021

@lijurena A byl partner u doktora?

lijurena
autor
19. zář 2021

@squezy ne,má doporučené vitamíny...

squezy
19. zář 2021

@lijurena Možná se nekam pohnete, ale taky možná, že ne s pouze vitaminy. Vyhledejte androloga. Ivf nemá moc cenu ani když si připlatis za isci metodu, kdyz spermie nebudou dostatečně kvalitní. Stačí jedna konzultace u androloga, v Praze to stoji kolem 1500kc a pak už jen erecept, pokud v krvi neco najde, co by se mělo "prelecit", po 2 mesicich nejdříve kontrolní spermio.

lijurena
autor
19. zář 2021

@squezy já vím, je to složité. Samozřejmě bych nerada odkládala další pokus.

squezy
19. zář 2021

@lijurena Vidíš, že takhle to nefunguje, zbytečně si plytvate pokusy ivf a nemluvim ani o psychice. Objednej ho k andrologovi a řešte to!

lijurena
autor
19. zář 2021

@squezy tohle všechno vím... Ja jsem založila příspěvek, abych zjistila jestli se to někomu zdařilou nebo ne i se stimulaci.

lilian2111
19. zář 2021

@lijurena Pokud nejsou kvalitní spermie, nepomůže ti ani stimulace,… řešit problém u partnera, pak řešit další pokusy.

loylii
19. zář 2021

@lijurena já Amh 0,3 (věk 37) a byla mi doporučena darkyne po 2 IVF s mými vajíčky, kdy moje tělo jaksi nespolupracovalo. Týden před zavedením vajíčka od darkyne jsem otěhotněla přirozene a dvojcata. To mi bylo 38. A tři roky na to omylem znova. Pravidelná MS cely život 21-26 dni cyklus. Chlap spermio v normě. Podle mě Amh je jen jakysi ukazatel, statistika. Mas pravidelnou MS? Já bych zkoušela nativy, až by se ze mě kourilo😀 nehazej flintu do zita. Kolik ti je😊

lijurena
autor
19. zář 2021

@lilian2111 kvalita ok, ale málo

lijurena
autor
19. zář 2021

@loylii děkuji 😇