Zdravím 💐
Po dnešní konzultaci jsem špatná... Dnes mi dr.navrhnul spermie od dárce nebo darované embryo. Minulý měsíc jsme podstoupili nativní IVF, ale // jsem nenašla 😓 Partner má špatný spermio, resp. málo Spermií. Moje AMH 0,4 a FSH 10,6. Chtěla bych zkusit nativ nebo stimulku s patnerem. Ten má strach, aby se neopakovalo to, co teď.
Máte zkušenost? Děkuji za jakoukoliv reakci 😇
@lijurena Možná se nekam pohnete, ale taky možná, že ne s pouze vitaminy. Vyhledejte androloga. Ivf nemá moc cenu ani když si připlatis za isci metodu, kdyz spermie nebudou dostatečně kvalitní. Stačí jedna konzultace u androloga, v Praze to stoji kolem 1500kc a pak už jen erecept, pokud v krvi neco najde, co by se mělo "prelecit", po 2 mesicich nejdříve kontrolní spermio.
@lijurena Pokud nejsou kvalitní spermie, nepomůže ti ani stimulace,… řešit problém u partnera, pak řešit další pokusy.
@lijurena já Amh 0,3 (věk 37) a byla mi doporučena darkyne po 2 IVF s mými vajíčky, kdy moje tělo jaksi nespolupracovalo. Týden před zavedením vajíčka od darkyne jsem otěhotněla přirozene a dvojcata. To mi bylo 38. A tři roky na to omylem znova. Pravidelná MS cely život 21-26 dni cyklus. Chlap spermio v normě. Podle mě Amh je jen jakysi ukazatel, statistika. Mas pravidelnou MS? Já bych zkoušela nativy, až by se ze mě kourilo😀 nehazej flintu do zita. Kolik ti je😊
@lilian2111 kvalita ok, ale málo
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@lijurena Nejprve at se manžel objedna u androloga, v Praze je super v Iscaru Mudr. Zámečník (byl dokonce v show jana krause :D). Ten mu udělá ultrazvuk kulicek, vezme krev a případně nasadi léčbu. Může mit malo hormonu, což se da spravit a spermie mnohonásobně zlepšit. Az se zlepší spermio, muzes chodit na gyndu na kontroly, zda a kdy budes mit ovulaci a můžete to zkoušet sami doma. Když neotehotnis, sla bych byt tebou do klasického ivf se stimulaci a uvidíte. Zkuste všechno možný než dárce, spousta věcí se da vylecit a zlepšit. Držím palce!