6. tt, hCG jde nahoru, ale děloha prázdná. Máte zkušenost?

ewewilson
25. říj 2024

Ahoj ženy,
Právě probíhá moje asi nejhorší období za posledních několik let. Díky mimoděložnímu (2x) jsem přišla o oba vejcovody. Obrátili jsme se na IVF. První IVF totální fiasko, proběhlo čerstvé ET, nic. 5x KET a ani ťuk. Zkoušeli jsme přirozený cyklus pak i řízený. Znovu všechna vyšetření, genetika mě i partnera, nikde žádný problém, vše v pořádku. Začali jsme druhé IVF. Embrya jsme nechali geneticky otestovat a k tomu přidali estrofem,progesteron a clexan na ředění krve. Hned první KET vyšel a já po roce viděla pozitivní test. Pak přišla sprcha, 13. Den po KET (cca 4+5tt) hcg 86,2. Krev znovu za 3 dny byla 595,4 (5tt) za tři dny na to jsem začala mít růžový výtok a špinění. Lekla jsem se a radši jela do nemocnice, na ultrazvuku nebylo nic vidět. Byla jsem pozvaná znovu do IVF kliniky za dva dny kde pořad v děloze nic nebylo (5+5tt) hcg 2700. Doktorka mě vystrasila mimodeloznim v rozích dělohy nebo pahýlech po vejcovodech, takže za další dva dny znovu nemocnice. V děloze jen stínek (6tt) a hcg 5000. Doktorka mě uklidnovala, ze se ještě muže ukazat. Za další dva dny znovu kontrola, to bylo dnes (6+2) deloha pořad prázdná, hcg 7000. Nikde žádná tekutina nebo abnormalita. Pořad špinim, ale žádné bolesti nemám. Smiřuju se s nejhorším ačkoliv jsem to strašně oplakala. Stalo se někomu něco podobného? Že se zvyšovalo takhle hcg i když nikde nebyla ani bublinka? Čím to muže být?

goldenova
25. říj 2024

Je několik možností, co mohou zapříčinit vysoké hCG, když není viditelný plod. Mohlo by se jednat o biochemické těhotenství, což je situace, kdy hCG stoupá, ale embryo se přestane vyvíjet velmi brzy, než je možné ho vidět ultrazvukem. Další možností je, že embryo není viditelné, protože se vyvíjí na místě, které není normální pro těhotenství. Pokud to bude pokračovat, doktorka určitě navrhne další možnosti vyšetření.

ewewilson
autor
25. říj 2024

@goldenova já myslela, že u biochemického to končí dřív a hcg takhle nestoupá. Já jen doufám, že to proběhne v klidu. Odkrvacím doma a nebudou mě muset otvírat 😩

misha31
25. říj 2024

Hcg stoupa bohuzel moc pomalu, to nebude prosperujici tehu

goldenova
25. říj 2024

@ewewilson Občas to trvá déle než tělo na změnu reaguje a chová se jako by bylo stále gravidní. Třeba se to ale ještě zlomí. Každopádně po Vašich prožitcích doporučuju psychoterapii, hodně dělá i odblokovaná mysl. A více názorů více odborníků ohledně mimoděložního těhotenství.

lucynka721
26. říj 2024

@ewewilson dodam ti trochu naděje, mě při hodnotě 14 500 j v deloze viděli jen prázdný váček bez plodu, který odpovídal 5tt

merope
26. říj 2024

Já měla 6+2 po IVF pětidenního embrya jenom dutinku a nic víc. Snad se ještě ukáže.

lusiana777
26. říj 2024

@ewewilson třeba tě to uklidní, já měla HCG skoro 27 000 a přesto dr na UTZ nic neviděla.. Nakonec viděla až o týden později a vše v pořádku i ❤️ už bylo. Držím pěsti, ať ti to dobře dopadne 🍀

misha31
26. říj 2024

Holky, to hcg roste opravdu hrozne pomalu, to nebude prosperujici tehu, nedavala bych falesne nadeje

ewewilson
autor
26. říj 2024

Ahojky, Dekuju za všechny ty komentáře ❤️ vážím si toho. V úterý mám jít na kliniku, tak si predtim zajdu na krev jako samoplátce ( výsledky budou dřív) a na klinice doktorovi řeknu o poslední ultrazvuk jako kontrolu a domluvim se s nim, že zavolám výsledky a pak vysadime léky. 7 dni střídavě špiním tak na jednu vlozku. Na kontrole budu 6+6 to už musí být něco vidět a samozřejmě s tím už nepočítám. Jen se oddaluje nevyhnutelné a já bych rada vysadila léky a dala si chvíli pauzu od IVF a leku na ředění krve.

ewewilson
autor
29. říj 2024

Aktualizace: tak teda hcg 13tis. Těhotenství v právem rohu dělohy už se srdeční akci. Viděl ho až primář. Teď čekám na operaci.

lucynka721
29. říj 2024

@ewewilson to musí ukončit?

veronicka89
29. říj 2024

@ewewilson já to tak měla

Přirozeně početí

Měla jsem mysljm přes 7.000 a nevideli nic ani v nemocnici na perfektním utz

ewewilson
autor
31. říj 2024

Už to mám za sebou. Pro jistotu mi odstranili na druhé straně ten pahyl od vejcovodu, abych to nemela znovu. Dali mi tam nějaký síťky atd. No nevyznám se v tom. Nevím proč pořad narazeli na to, jestli jsem viděla, kam mi zavádí to embryo na ultrazvuku. Tak já jim řekla, ze do dělohy, ze nejsem doktor 😂🤷🏼‍♀️ už ať jsem doma, jsem z toho tady hotová

ewewilson
autor
31. říj 2024

@lucynka721 musí, není to dobré prostředí pro embryo a zároveň by mě to ohrozilo na životě, kdyby to prasklo.

goldenova
31. říj 2024

@ewewilson A to mimi teda žije? Zavedli ho někam jinam do dělohy nebo mysleli, kam ti zavedli tehdy při IVF embryo iniciálně? Pokud druhá možnost, je to špatně odvedená práce doktorů? To jsou věci...Ach jo.