Ahoj holky,
jdu k vám pro radu, možná povzbuzení, nápad. Jsem po 4 IVF, 1x čerstvý transfer, 4 x KET. Dnes z krve potvrzen další negativní výsledek. Kromě čerstvého transferu vše šestidenní embrijka po PGT. Máme imunologii, zjištěny protilátky na obal vajíčka - nasazeny kortikoidy. Preventivně si vždy píchám Clexane. Nikdy ani náznak uhnízdění. Teď tedy zvažuje paní doktorka ještě ERA test, pomohl některé z vás? Už tomu nějak nevěřím.
Rok jsem chodila na akupunkturu, kraniosakrální terapii, a spoustu jiných terapií, které slibovaly pozitivní výsledek. Teď poslední dva KETy jsem to pojala tak, že se nebudu honit po terapiích, zaměřím se jen na zdravou stravu, dostatek vitamínů a nebudu řešit. A zase ani ťuk. Nějak mě to semlelo, hlavně kvůli tomu, že mám pocit, že už pro to nemůžu nic udělat. Nebo radši nedělat nic? "Pauzu" si bohužel nemůžu dovolit, už mi je 40 🤦♀️
Díky moc
@lenu12 ano mě era test pomohl 🙏🏻 vlastně se zjišťuje kdy je nejlépe připravena sliznice a normálně se předepisuje progesteron 5dni před transferem a mě vyslo ze ho mám užívat už 6dni před transferem takže nám vyšel 7transfer po era testu … co mi ještě pomohlo na kvalitu sliznice je cervene víno od 1dc to transferu cca 1dcl denně a pak bylinné napařky pro podporu otěhotnění
@levandule_k Když to je těžký, nepřipadám si ve stresu předtím, ale pokaždé když to nevyjde, tak je ta chuť se na to vykašlat větší a větší a hůř se nachází důvod, proč celý ten kolotoč absolvovat znovu 🙂
@wladimira A to ten jeden den je tak velký rozdíl, že se kvůli tomu vajíčko neuchytí? No asi ano, když to píšeš, tak jsi mi dala malinkou naději, že je třeba ještě tohle blbě 🙂 Víno moc nemůžu, trpím na žáhu už takhle dost, ale zkusím, jestli nějaké sladší nezvládnu. A ty napářky jsou co? Jinak sliznice se tváří, že je ok, doktorka vždycky říká: jak peřinka 🤷♀️🤦♀️
@lenu12 No jestli to nechceš zapíchnout, tak si musíš najít někoho, kdo tě morálně podpoří, popostrčí, když už toho budeš mít plný brejle.
Bylinná nápařka, je nápařka na tvoji vagínu. Je to speciální židlička, která má v sedátku otvor. Pod sebe dáš kastrol s horkou vodou a vybranou směsí bylin. Tam sedíš např. 3/4 hodiny, zabalená v dece, ať neuniká teplo. Pak si ještě třeba lehneš po skončení na hoďku do postele ať necháš doznít účinek. Dle tvého problému se vybírá směs bylin, jiná je na bolestivou menstruaci, jiná na podporu početí.
@levandule_k Aha, to slyším poprvé. Zkusím dohledat, díky moc 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Tohle je strašně těžké, jestli něco dělat, nebo nedělat. Hlavně ty s tím něco dělat, nebo nedělat, musíš být v pohodě a nesmí tě to stresovat, když něco dělat budeš nebo nic dělat nebudeš.